Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

WIĘCEJ ZDJĘĆ Z KRAKOWA NA POPRZEDNIEJ STRONIE ;)

Wracamy ze spacerku Wracamy ze spacerku (zdjęcie z mojego balkonu robione)*
*Edit: Bartek się awanturuje, że to JEGO balkon :mad:

Małe ;)

Odsypiamy sesję :lol:

I mina pt. "Heee, jestem na łóżku :razz:"

A tutaj pierwsze dni na Błoniach - nocą, żeby psy zapoznały się z miejscem i zapachami przed uroczystym wejściem w tłum :eviltong:

c.d.n.

Edited by makot'a
  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest się do czego przytulić :loveu:

A tutaj już na Błoniach "wśród ludzi"

Co prawda niestety większość "rozgoniliśmy" :roll:, ale został dzielny Bimbek i Bruno oraz ich właściciele, którzy sporo nam pomogli, bo potrzebowaliśmy psów, które nie wystraszą się odganiania Basty :lol:

Tutaj jeszcze na smyczy

Bruno obwąchuje Bastę, która nie była zbyt chętna, ale dała się udobruchać :eviltong:

c.d.n.

Posted

hahaha uwielbiam czytać wasze przygody :multi:
jednak co 3 psy to nie 2 i więcej się dzieje i śmiesznie jest :)

jak u mnie czasem jest jadka to ja wskakuję między psiaki i niech się dzieje wola nieba :D i odpukać nigdy nie zdarzyło mi się, aby psiak nie wyhamował z zębami.. Nawet jak miałam ok 10 lat i psy wtedy Dżeki z Barrym 2 dorosłe niekastrowane ONy to gooopia właziłam między nimi...nic mi nie zrobiły i się uspokoiły, ale rodzice i ich gadanie :roll:

https://lh5.googleusercontent.com/-ylyZaJ0UbhU/T1qmYqzwsSI/AAAAAAAABWE/NDTJesCSZ_w/s512/9.jpg
boska fotka :) nawet trochę zazdroszczę :)
bo jak Sonia była po sterylce i wszyscy poszli spać to wpuściłam ją na wyrko i Ciap normalnie tez na nim śpi, ale to były jednak tylko 2 psy :D szczegół,że o 2 w nocy rozkładałam kanapę bo nie mogliśmy się zmieścić :D

Posted

Tu już bez smyczy. Początkowo Basta była trochę spięta, próbowała odganiać Bruna gryząc go po dupce, ale on niewiele sobie z tego robił :evil_lol:
Strasznie wesoły pies ;)

Początkowo byłam niepewna...

Ale z czasem się odprężyłam...

Dałam się nawet pogłaskać właścicielowi Bruna! :multi:

No, z serii Dzikie Psy w Wielkim Mieście, to by było na tyle :)
Mam jeszcze filmik, ale wrzucę go później :D

Posted

[quote name='kalyna']hahaha uwielbiam czytać wasze przygody :multi:
jednak co 3 psy to nie 2 i więcej się dzieje i śmiesznie jest :)

jak u mnie czasem jest jadka to ja wskakuję między psiaki i niech się dzieje wola nieba :D i odpukać nigdy nie zdarzyło mi się, aby psiak nie wyhamował z zębami.. Nawet jak miałam ok 10 lat i psy wtedy Dżeki z Barrym 2 dorosłe niekastrowane ONy to gooopia właziłam między nimi...nic mi nie zrobiły i się uspokoiły, ale rodzice i ich gadanie :roll:

https://lh5.googleusercontent.com/-ylyZaJ0UbhU/T1qmYqzwsSI/AAAAAAAABWE/NDTJesCSZ_w/s512/9.jpg
boska fotka :) nawet trochę zazdroszczę :)
bo jak Sonia była po sterylce i wszyscy poszli spać to wpuściłam ją na wyrko i Ciap normalnie tez na nim śpi, ale to były jednak tylko 2 psy :D szczegół,że o 2 w nocy rozkładałam kanapę bo nie mogliśmy się zmieścić :D

Ano, ja też do tej pory nie miałam oporów z włażeniem między psy :P
Basty do tej pory się nie obawiam w ogóle, bo ona owszem, potrafi się z psem pożreć, ale nie wpada w amok, więc jak się jej dotknie, albo odciągnie to zauważa, że to JA i się uspokaja. Jak się z Nitką żrą, to tysiąckrotnie wolę mieć Bastę obok, mimo, że jej pysk i zęby są jakieś 3 razy większe niż Nitkowe...bo wiem, że Basty nie muszę się obawiać.

Natomiast tamten mały Gremlin naprawdę nie zna umiaru :diabloti:
To, że utrzymanie tak dużego psa jak Basta nie stanowiło dla mnie problemu, a miałam poważne problemy (przez kilka minut!), żeby odciągnąć od niej Nitkę, która waży o ponad połowę mniej daje wiele do myślenia :evil_lol:

Posted

makot'a;18803776 napisał(a):

Natomiast tamten mały Gremlin naprawdę nie zna umiaru :diabloti:
To, że utrzymanie tak dużego psa jak Basta nie stanowiło dla mnie problemu, a miałam poważne problemy (przez kilka minut!), żeby odciągnąć od niej Nitkę, która waży o ponad połowę mniej daje wiele do myślenia :evil_lol:

hahaha na IPO z nią idź :D

ja jak widzę, że zaczyna się coś i mam problem z utrzymaniem psa i jest na smyczy to nogą przydeptuję smycz, tak aby psiak miał bardzo małe pole manewru. To Basta była łaskawa dla Nitki :D

ale chyba Kraków bardzo im się podobał :) pyszczki zadowolone i pełne szczęścia :)
A Łatek jak zwinie się w kulkę to takie maleństwo z niego.. biedak ma przegwizdane z dwoma babami i to tak humorzastymi.. :D

Posted

[quote name='kalyna']hahaha na IPO z nią idź :D

ja jak widzę, że zaczyna się coś i mam problem z utrzymaniem psa i jest na smyczy to nogą przydeptuję smycz, tak aby psiak miał bardzo małe pole manewru. To Basta była łaskawa dla Nitki :D

ale chyba Kraków bardzo im się podobał :) pyszczki zadowolone i pełne szczęścia :)
A Łatek jak zwinie się w kulkę to takie maleństwo z niego.. biedak ma przegwizdane z dwoma babami i to tak humorzastymi.. :D

To prawda...naprawdę ma z nimi trzy światy biedaczek! Zresztą, w kolejnej porcji zdjęć widać, jak go czasem Basta "babsztyl" traktuje :P
Wrzucę niebawem :D

A tu kolejna porcyjka, to akurat spacerek z 19 lutego '12

Basta z Nitką

I Łateczek z...

... koleżanką :diabloti:

Nie, nie dwoi się Wam w oczach :evil_lol:

Posted

Niespodzianka :P

Ten tajemniczy psiak, to sunia, która nam się przyplątała jak wychodziliśmy na spacer. Miała na sobie obrożę...tzn. kolczatkę (:roll:) i w sumie wyglądała dość znajomo, więc prawdopodobnie uciekła którymś z sąsiadów. Chciałam ją odprowadzić w miejsca, które przychodziły mi do głowy, jako jej potencjalny dom, ale w połowie spaceru sobie poszła i więcej jej nie widziałam, więc prawdopodobnie wróciła do siebie po prostu...

Dzięki niej okazało się, że te moje psy nie są wcale takie strasznie dzikie na szczęście, co mnie bardzo zadowoliło :)

Ale taki komplet psów wyglądał imponująco :loveu:

A tu filmik :)
[video=youtube;WqFg0tjlCdI]http://www.youtube.com/watch?v=WqFg0tjlCdI&list=UUXv6jG8inXZgAZ9rfqBRz5A&index=2&feature=plcp[/video]

To tyle na dziś, pozdrawiam :)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Witamy ;)

Swietny masz ten zwierzyniec :loveu::loveu::loveu::loveu:

i spią z Toba w łóżku <zazdrości > :loveu::loveu::loveu::loveu:

W łóżku to były w drodze wyjatku, bo na co dzień nie mieszkają ze mną w Krakowie niestety :D
W Krakowie jest tylko Nitka i ona owszem - śpi w łóżku :)
Natomiast Basta i Łati to psy podwórkowo - gankowe, więc w łóżkach na co dzień nie sypiają...ale do Krakowa jeszcze przyjadą :diabloti:

Posted

Ja nie wiem jak Ty to wytrzymujesz, ta rozłąkę z psami ja jednego dnia bez moich głąbów nie mogę wytrzymać hehe. a Stadko do pozazdroszczenia!

Posted

[quote name='Joann']Ja nie wiem jak Ty to wytrzymujesz, ta rozłąkę z psami ja jednego dnia bez moich głąbów nie mogę wytrzymać hehe. a Stadko do pozazdroszczenia!

Mi też nie jest łatwo wytrzymać... ale niestety na razie psy nie mogą być cały czas w Krakowie, bo współlokatorzy chyba by oszaleli :/

Cicho się zrobiło i nikt nie chce skomentować naszej "chwilowej" ONkowej koleżanki, to ja wrzucam kolejną porcję zdjęć :P
Tym razem zdjęcia z 3 marca '12.

Uwielbiam to zdjęcie :loveu:

Wodołazy

Kocham, jak Basta tak trzyma ogon :loveu:

Nitkowska :)

I Łateczek :)

Posted

Co tam w trawie piszczy?!

A takie kolorki na wszystkich zdjęciach powychodziły, piękna pogoda była :loveu:

No i pierwsze moczenie brzuchów w tym sezonie...ja nie wiem, jak oni mogą do tej zimnej wody włazić :shake:

Bartek ze stadkiem

Posted

A takiego mam babsztyla...nikomu nie robi krzywdy, ale potrafi być bardzo jędzowata :diabloti:
Poza tym powinnam się cieszyć, bo to było odganianie pt. "Mój patyk"! :multi:
Psy mi normalnieją :loveu:

Swoją drogą, Łateczek to ma przekichane z tymi babami :shake:

Nitka z perspektywy rybki :eviltong:

Łatko Muzykant i Czarodziejski Flet :loveu:

Czy to ptak?!
Czy to samolot?!
Nie...to Nitka!

A tutaj filmik, jak Basta bawi się patykiem! :multi:
[video=youtube;IgjX7E6YNb8]http://www.youtube.com/watch?v=IgjX7E6YNb8&list=UUXv6jG8inXZgAZ9rfqBRz5A&index=1&feature=plcp[/video]

Posted

jakie ładne fotki :loveu:
widzę,że u Was wiosna na całego :)

wiem czemu ten ogon Ci się tak podoba :D bo tak mają CzW :)

A Nitka ten nochal tak wysoko uniosła? woow... wysportowane te twoje psy... nie to co moje leniwce :lol:

Posted

[quote name='kalyna']jakie ładne fotki :loveu:
widzę,że u Was wiosna na całego :)

wiem czemu ten ogon Ci się tak podoba :D bo tak mają CzW :)

A Nitka ten nochal tak wysoko uniosła? woow... wysportowane te twoje psy... nie to co moje leniwce :lol:

Wysportowane, to może trochę za duże słowo...ale trzeba im przyznać, że kondycję mają całkiem niezłą :razz:
Najlepszą moim zdaniem Łati - ma 8 lat, albo nawet więcej... :confused:
...a rusza się jak sprężynka i nigdy nie jest zmęczony. Jak są upały, to najszybciej odpuszcza sobie Basta, to znaczy przestaje biegać jak wariat, zaczyna iść z nami i ewentualnie, jak coś ją zainteresuje to biegnie. Potem Nitka, bo mimo swojej głupawki, to to jest leń w gruncie rzeczy.
Natomiast po Łatim nawet w upały nie widać ani krztyny zmęczenia :diabloti:

Mam jeszcze kilka zdjęć podwórkowych, z pierwszego testowania aparatu mojego taty (Sony Nex).
5 lutego 2012