Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dawno mnie tu nie było, ale ostatnie dni miałam wypełnione do granic możliwości.
Mam trochę zdjęć z leśnych spacerów, więc zaraz je tu wrzucę ;)
Mam też zaległe zdjęcia z rajdów konnych, to też je tu potem powrzucam może :D

Na razie zdjęcia z leśnych spacerów...a w lesie jest teraz taaaak pięknie :loveu:

Na początek moja ruda psica w rudej scenerii

I Łateczek

A w lesie takie kolorki jesienią, że nie można oczu nacieszyć :loveu:

c.d.n.

Posted

Witam. Dawno Cie tu nie było.
Eleganckie zdjęcia:
fajny kadr
https://lh4.googleusercontent.com/-3mHv-Ayvbw4/TrgAgGVfpwI/AAAAAAAAApQ/98cryND9b4k/s550/1.JPG
ładnie wyszło z tym odblaskiem
https://lh4.googleusercontent.com/-ASurCN9_Jm4/TrgAg9M4coI/AAAAAAAAApk/XZledqrOPF4/s550/4.JPG
mam podobne, więc rozumiem Twoje zauroczenie jesienią
https://lh4.googleusercontent.com/-qm1cpi4yVJo/TrgAhU8SjWI/AAAAAAAAApo/3RubfCuin-0/s512/5.JPG
Pozdrawiam i (w miarę czasu) zapraszam do mnie.

Posted

Przepraszam, że ostatnio tak tylko wpadam tutaj, wrzucam fotki i znikam, nawet nie odwiedzam Waszych galerii regularnie....ale jakoś ostatnio zalatana jestem :P
Nadrobię zaległości, obiecuję! :D

Wrzucam tylko fotki na szybko, bo potem zapomnę...
Wczoraj spędziliśmy trochę czasu z Lorką i jej sympatycznymi właścicielami :)
Patrzcie jak się ładnie Nitka z wilczakiem dogaduje - ganiały się naprawdę fajnie! Zupełnie, jakbym widziała zabawę Basty i Nitki :D

Nitka i Lorelei z Peronówki :loveu:

Nic innego nie pozostaje, jak sprawić sobie własnego :diabloti:

A tu zaległy filmik, który wreszcie wrzuciłam na YT...
...zabawy Basty i Nitki z lipca tego roku :)
[video=youtube;Q4-U_VB4500]http://www.youtube.com/watch?v=Q4-U_VB4500&feature=feedu[/video]

Pozdrawiam.

Posted

Tak jakoś wyszło na zdjęciach, że różnica między nimi wydaje się być niewielka.
Ale to pewnie dlatego, że wilczaki są smukłe, a Nitkowska to taki klusek :P
Lorka jest normalnego wzrostu - ani mała, ani duża...jest taka "średnio duża" :D

Posted

Ale piękna wilczyca :loveu:

a z filmiku to ciągle się śmieję :D i po tekście: "Nitka mnie zadziwia, że daje rade" to padłam :D
i jakie fajne zabawy, a Łatek nie umiał się wtrącić :D
Ale u mnie to jakbym widziała Sonię i Ciapka, tylko one mniej drastycznie się bawią, a jak jest ostry warkot co moim zdaniem z zabawą miało mało wspólnego to wkroczyłam i rozgoniłam, po czym za chwilę dalej się bawiły, ale już normalnie, łagodnie :)

Posted

daguerrotype napisał(a):
Niteczka jest taka słodziutka, jak można wyrzucić takiego cudnego psiaka?

To prawda, że słodkości jej odmówić nie można. Nawet ja czasem ulegam i robię wyjątki typu "A, trudno, niech po mnie skacze zanim zdążę dobrze wejść do mieszkania, udam, że nie widzę....bo robi to tak prześmiesznie!" :roll:
Ale Nitka ma też swoją ciemną stronę - jest pyskata. Czasami potrafi warknąć, kiedy przeszkadza jej się w spaniu. Od kiedy z nami jest nie udało się tego jeszcze do końca wyeliminować, choć faktycznie zdarza jej się to rzadziej. Przestałam jednak się tym przejmować, bo nawet Baście nie udało się Nitki w tym względzie "ustawić". Między nimi hierarchia jest jasna - to Basta jest betą, Nitka i Łati są niżej. Przy czym Łati ustępuje Baście we wszystkim, a Nitka kilka razy wyskoczyła do niej ku naszemu zaskoczeniu z zębami - właśnie w sytuacji, kiedy Nitka spała, a Basta niechcący przeszła zbyt blisko niej, idąc w zupełnie innym celu niż wygodna miejscówka Nitki...
...także myślę, że Nitka pojechała do lasu właśnie za to. Lubi dzieci, więc możliwe, że mieszkała z dziećmi, a jak na dziecko warknęła, to przekreśliła swoje szanse.
Prawda jest taka, że to jej burczenie (teraz, po pół roku z nią wiem to już na pewno), jest zupełnie niegroźne, bo gówniarz jest pyskaty po prostu, a nie agresywny.

Fides79 napisał(a):
zdjęcia super, widać ,ze sie wyszalały i dobrze czuły we własnym towarzystwie :lol:

ech wilczaki mają w sobie coś niezwykle urzekającego i tajemniczego :p

To prawda :loveu:

kalyna napisał(a):
Ale piękna wilczyca :loveu:

a z filmiku to ciągle się śmieję :D i po tekście: "Nitka mnie zadziwia, że daje rade" to padłam :D
i jakie fajne zabawy, a Łatek nie umiał się wtrącić :D
Ale u mnie to jakbym widziała Sonię i Ciapka, tylko one mniej drastycznie się bawią, a jak jest ostry warkot co moim zdaniem z zabawą miało mało wspólnego to wkroczyłam i rozgoniłam, po czym za chwilę dalej się bawiły, ale już normalnie, łagodnie :)

Basta z Nitką bawią się różnie - czasem tak, czasem delikatnie, czasem tylko się ganiają, a czasem tylko tarzają po ziemi :D
Bywa nawet i tak, że to Basta leży na ziemi, a Nitka ją "zagryza" :)

A Łati i Bemol zachowują się zawsze tak jak na tym filmiku - nigdy nie wiedzą o co chodzi :D

EDIT:
Jeszcze jeden filmik z wakacyjnych harców dziewczyn - tym razem Basta jest sponiewierana przez krwiożerczą Nitkę :diabloti:

[video=youtube;qNmURoNMAtY]http://www.youtube.com/watch?v=qNmURoNMAtY[/video]

Lubię, jak się tak "przytulają" pod koniec :loveu:

Posted

Dziś z Nitką zaliczyłyśmy bardzo miły spacer z rana. Świeciło piękne słoneczko, więc mam trochę zdjęć :)

Nitka się wyszalała, bo wreszcie ma w Krakowie koleżankę, z którą bawi się tak, jak z Bastą... zgadniecie kto to? Oczywiście, że Lorka :loveu:

Był z nami też Opal - Orobas z Peronówki. Piękny samiec, który sprzedał mi taaaaakiego cudownego buziaka :loveu:

No i kto ma większe zęby? :P

Tylko wyjdź zza tego drzewa :diabloti:

No pobaw się, pobaw!