Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aaa przepraszam, że tych zdjęć w końcu nie wrzuciłam, ale po obejrzeniu ich na komputerze doszłam do wniosku, że są niespecjalne i że później się niemi zajmę...a potem były egzaminy i inne głupie rzeczy, a ja usiłując PRACOWAĆ (:D) wsiąkłam zupełnie na WolfDogu i jakoś mnie tu nie było zbyt często.
Mam jeden filmik z tego spacerku, dziś nie wezmę na spacer aparatu, bo baterii zapomniałam naładować, ale jutro na pewno coś pstryknę :)

A tutaj filmik pokazujący, jak się Niteczka ożywiła po sterylce :)
Wczoraj kładłam się spać koło 2 w nocy, Nitka w nogi na łóżku i zasypiamy....ale nie! Nitka ma ostatnio szczególne uwielbienie do podgryzania nóg śpiącej osoby. Ja odskoczyłam szczypana jej ząbkami, a ona w najlepsze dalej do gryzienia....okropne! Jakby spać w łóżku z piranią pod kołdrą :D
Okrrrropne uczucie!

[video=youtube;ZFZfX43fmyM]http://www.youtube.com/watch?v=ZFZfX43fmyM[/video]

Posted

No, dziś mam zdjęcia z wczorajszego spacerku :)

Panie i Panowie, przed Państwem - Nit :diabloti:

Najpierw spotkaliśmy koleżankę - Dżaki :)
Piękna sunia, która bardzo rzuca się w oczy i nie sposób jej nie zapamiętać - my "znamy" ją z widzenia jeszcze sprzed dwóch lat!

Pozamykały oczka i się cieszą...

A tu Dżaki ze swoją Panią :)

Potem spotkaliśmy istną torpedę - przesympatycznego Baileys'a, który zdążył zmęczyć już kilka psów, a sam miał nadal ogrom energii :D
Wyjątkowo przypadli sobie z Nitką do gustu :loveu:

Później wrzucę filmik z ich dzikich gonitw :D

Postscriptum: Przepraszam, jeśli kolory są dziwne, ale zapomniałam zmienić BW w aparacie....zawsze mam ustawienia na spacer, a teraz wyjątkowo aparat był po zdjęciach w sztucznym świetle :/
Niestety słońce prażyło tak mocno, że dlugi czas tego nie zauważyłam w podglądzie zdjęć...
...dlatego kolorki naturalne, są uzyskane sztucznie i nie wiem, czy wyszły w miarę normalnie :D

Posted

Sunia ma teraz ok. 2 lat i 8 miesięcy z tego co pamiętam :)
I faktycznie wygląda jak młodziak husky - jak ją dwa lata temu pierwszy raz zobaczyłam, to z daleka byłam przekonana, że to po prostu mały haszczak :)
A oczka ma boskie :loveu:

Posted

No właśnie - bo dzień wcześniej robiłam zdjęcia na spektaklu :/
A ja aż takim "fotorafem" nie jestem, żeby jakoś szczególnie bawić się ustawieniami na "zwykłym" spacerze. Zazwyczaj mam ustawienia podpasowane pod ruszające się w słońcu psy, a że zazwyczaj nigdzie indziej nie używam aparatu, to po prostu tych ustawień nie zmieniam...
...i na smierć zapomniałam, że grzebałam w ustawieniach dzień wcześniej :(
Stąd to ISO i balans bieli...mam niebieskie, ziarniste zdjęcia :D

Posted

Hah, a ja dziś byłam na wystawie. Naoglądałam się różnych piękności, były szpice i psy pierwotne, więc było na co popatrzeć.
Ale najważniejsze jest jutro...bo jutro jest grupa I, a wiecie co to oznacza?
WILCZAKI :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Już uprzedziłam właścicieli wilczaków, że będę ich "gnębić" i mieć wzrok jakbym chciała ukraść im psy. Na wolfdogu są mili ludzie, więc stwierdzili, że z chęcią oddadzą psy na wytarmoszenie.
Ta niepisana "umowa" sprawiła, że ja od dwóch tygodni kwiczę ze szczęścia na samą myśl o jutrze. Widziałam w życiu kilka wilczaków (w tym dziś jednego w Krakowie, prawdopodobnie Lorelei z Peronówki, i jak ją zobaczyłam z samochodu, to prawie wylazłam przez szybę i ogólnie zrobiłam taki raban, że Bartek aż się zatrzymał na poboczu :D), ale nigdy w życiu nie widziałam tylu jednocześnie! Nie mówiąc już o dotykaniu wilczaka!
Ogólnie rzecz biorąc Bartek (który swoją drogą też został zarażony wilczakomanią i również cieszy się z jutrzejszej wystawy) na widok mojego podniecenia związanego z wilczakami śmieje się, że jutro jak już je zobaczę w takiej ilości, to będzie musiał po karetkę dzwonić! :lol:

Także jutro moja galeria się zawilczaczy....wszędzie będą wilczaki, wszędzie :diabloti:

Posted

kalyna napisał(a):
a na coś innego możemy też liczyć?

:roll:
Szkoda, że nie przeczytałam tego rpzed wystawą....bo jak się można domyślić - do wilczaków poszliśmy od razu i wsiąkliśmy na dobre. 95% zdjęć to wilczaki :oops:
Inne rasy pojawiają się z przypadku....:lol:
Jak tylko wrzucę zdjęcia na jakiś serwer (a to potrwa....), to pochwalę się nimi tutaj.
Na razie mogę pochwalić się jednym :loveu:
To piękna Chantalka - Crying Princess Chantal Srdcerváč.
Piękna i przemiła sunia o bardzo wilczym wyglądzie :loveu:

Sylwia K napisał(a):

Możliwe, chociaż nie mam pewności, a właścicieli o rasę nie pytałam :)

Posted

No, pierwsza część zdjęć poszła, więc mogę się pochwalić :D

Chantalka znów. Cudna jest :)

I te oczy...

Zabawa po wilczakowemu :diabloti:
Gdyby zsocjalizować Bastę, to wreszcie miałaby do zabawy kogoś kto rozumie ostre zasady gry :evil_lol:
Bo Łati i Nitka boją się jej "zabaw"...które wyglądają właśnie tak:

Ogólnie rzecz biorąc ta ich mimika, to jest coś cudownego. Ich sygnały są takie czyste i niezmącone, że aż ACH :loveu:
Piękna Dervla ustawia dzieciaki :)

I mały haszczak się nawinął :)

c.d.n.

Posted

Tutaj ślicznotka Lorka - Lorelei z Peronówki. Śliczna sunia, która jak się okazało - mieszka na ulicy obok! I będziemy sobie z nią spacerować po Błoniach :loveu:

Dervla Wilk z Polskiego Dworu rozdaje buziaki :loveu:

Znów ja z Chantalką :loveu:

I Bartek z Chantalką :P

c.d.n.

Posted

Teraz kilka ras, jakie udało mi się sfotografować, zanim wsiąkłam w wilczaki :diabloti:

Gończy Polski (?)

Posokowiec bawarski

Rhodesian Ridgeback :D

Saluki :loveu:

Beagle

c.d.n.

Posted

Noo...i nie, żebyśmy się sie do wilczaków nie "przymierzyli" :diabloti:
Oczywiście, że się przymierzyliśmy - jesteśmy zachwyceni. Sami przyznajcie, że do twarzy mi z wilczakiem :evil_lol:

.. właśnie - ja pilnująca przez chwilę Baldura z Braterstwa Wilczaków, który baaardzo tęsknił za swoją panią :D

I strasznie się do niej wyrywał...ale nie ze mną takie numery :evil_lol:

Potem miałam tez przyjemność trzymania Czakram Galicyjski Wilk. Ślicznej młodej suni z pięęęękną główką :eviltong:

c.d.n.

Posted

Bartek i Chantalka. Cudowna była :loveu:

Ja i Czakram. Również cuudo :loveu:

To skośne oko :loveu::loveu:

Po raz kolejny dostojna Chantalka

I na koniec BOS - piękna rasa :D

Pozdrawiam :)

Posted

A tutaj psy naszej forumowej Doginki, jeszcze z soboty (nie było wilczaków, więc mam inne rasy :diabloti:)

Gordon i Lotos...niestety ni w ząb nie rozróżniam, który jest który :lol:

Chyba Lotos...

I tu chyba też Lotos....

Tu chyba Gordon

A tu chyba Gordon z chyba Gassirą ;)