Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 771
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Polek napisał(a):
Ja bardziej twarożek tłusty, co widać niestety!

Nie przejmuj się. O figurę trzeba dbać. A według geometrii idealna figura to... kula :)

Posted

cavani napisał(a):

W przyszłym tygodniu ma kolejne badania i trzeba się będzie zastanowić nad tym, o czym pisałaś - nad realną pomocą psu.

Jakiej pomocy potrzebujecie?

Posted

[quote name='jostel5']Dzisiaj będziemy z Cavani w schronie i -oczywiście-odwiedzimy Alvaro.Myślę,że fotki też Was interesują...?;)

Będziemy dzisiaj, ale ja byłam też wczoraj. Na bardzo krótko wprawdzie, ale zdążyłam Alvaro wyczochrać i wybrać się razem z nim i kierownikiem Markiem na spacerek. Spacerki nie są zbyt długie, żeby nie przeforsować łapinki, ale za to regularne i codzienne.

U Alvaro coraz lepsze wieści. Kość coraz ładniej się wypełnia. Lekarz przewiduje, że do następnego prześwietlenia, które jest zaplanowane za trzy tygodnie, już powinna się zrosnąć całkowicie. Teraz chodzi w takiej wesołej, chłopięcej skarpetce, żeby nie wylizywał sobie ran. Po zdjęciu tego, co mu usztywnia łapkę (nie wiem jak się to fachowo nazywa) dostanie jeszcze troszkę sterydów, żeby mu się wszystko ładnie powygajało.
Bardzo się cieszę, że tak dobrze wszystko się kończy, bo bardzo wszyscy baliśmy się o niego. No i wszyscy tu czekamy na przyjazd do Białej Podlaskiej jego wirtualnej opiekunki z Francji - pani Moniki. Cały czas jest w telefonicznym kontakcie z kierownikiem i wspiera jego leczenie.

I jeszcze ślicznota we własnej osobie

[quote name='mc_mother']Jakiej pomocy potrzebujecie?

Teraz właściwie jedynym problemem jest bardzo drogie leczenie. Same lekarstwa kosztują ponad 300 zł miesięcznie. Więc jeśli ktoś mógłby jeszcze wspomóc psiaka grosikiem, to bylibyśmy bardzo wdzięczni!

Posted

muzzy napisał(a):
Czy mi się wydaje, czy przybrał trochę na wadze? :)

chyba tak muzzy! Jest taki okrąglutki i tłuściutki nasz Alvarek;) Ale jak już łapka wyzdrowieje,to szybko spali te kalorie:)