Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 771
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Marycha35']Białe szaleństwo się zaczęło;)

I już się skończyło....;)

Dlaczego? Ponieważ Alvaro od wczoraj ,od około 23.00. mieszka we Francji....:) Nasz gwiazdorek;) ma własny paszport,czipa,szczepienia wszelakie ,no a wczoraj-razem z panią Moniką-odbył swój pierwszy w życiu lot samolotem z warszawskiego Okęcia do Paryża....I tam już zostanie na zawsze! :)

Aha,podniebną podróż zniósł zupełnie "na miękko",choć w ogromnej klatce kennelowej,którą pani Monika sprowadziła dla niego aż ze Szczecina!:)

Ludwik,pies- rezydent,przyjął Alvarka bez żadnej wrogości,obaj spali w tym samym pokoju i w ogóle się na siebie nie szczerzyli....;)

A to fotki jeszcze z Polski....Alvaro w całej okazałości i przy łóżku swojej Pańci....:)

:)

Szczęścia,Piękny! I korzystaj z życia,ile się da!:)

Posted

Genialne zakończenie historii, która miała smutny początek. I wymarzony początek nowego życia Alvaro :)
A swoją drogą to leciał w klatce w przedziale dla pasażerów, czy gdzieś indziej? Bo nie wiem jak się psiaki samolotami transportuje.

Posted

Niesamowita historia z cudownym zakończeniem :)

Małe pieski (chyba max do 10 kg) można przewozić w klatce w samolocie, razem z pasażerami, takie duże jak Alvaro podróżują niestety w luku bagażowym...
Na szczęście lot do Francji jest w miarę krótki ... ;)

Posted

sporo jest podhalanów we Francji (z hodowli)- teraz dołączył do nich Alvaro , cieszę sie bardzo :multi:

a ja Wam pokażę Alvarka w kalendarzu:

kalendarze-cegiełki sprzedaję po 39 zł+koszty wysyłki

Posted

hmm nie ma bazarku z kalendarzami - chętni na kalendarz zgłaszają się do mnie na pw , ale napewno wystawimy jakiś na allegro

wszystkie miesiące są pokazane na www.kropka.podhalan.kropka fora.pl ( dogo nie przyjmuje linku) - dział kalendarz 2012 (widoczny dla niezalogowanych)
Kalendarz ma wymiary 32*48 cm

Posted

Och Alvaro, jakze sie ciesze - moja historia z podhalanami i wolontariatem dla bialasow zaczela sie miedzy innymi przez ciebie :-) Wciaz mam przed oczami te zdjecie zrobione gdy czekales na pomoc przy szosie... Teraz dolacza do niego obraz twego szczesliwego pychola przy swojej wlasnej pani, ktora pozdrawiam :-)

Jednak bede tez monotematyczna i serdecznie pozdrowie Wszystkie dobre Duszki, ktore spotkales na swej drodze i podziekuje im w twoim imieniu ;-)

Historia Alvarkowa na ekrany!!! ;-)

Posted

[quote name='akrim']sporo jest podhalanów we Francji (z hodowli)- teraz dołączył do nich Alvaro , cieszę sie bardzo :multi:

a ja Wam pokażę Alvarka w kalendarzu:

kalendarze-cegiełki sprzedaję po 39 zł+koszty wysyłki

Kalendarz w tym roku bedzie piekny :):)

Posted

Akrim,zarejestrowałam się na Podhalanach,bardzo chciałabym kalendarz dla p.Moniki-odezwij się ,proszę....

A to Niunio jeszcze w Warszawie....Ostatnie dni w Polsce... :)

W tym transporterku malutkim ;) leciał do Francji....:)

No i w swoim nowym domku na zawsze!:) Alvaro mieszka blisko Paryża....:)

Edit.Data na zdjęciu nie jest przebita....Proszę się nie sugerować...;)

• 2 weeks later...
Posted

W ostatnim dniu roku-tak dramatycznego dla Alvaro i pełnego nieprawdopodobnych zwrotów akcji,które zwieńczyła podróż do cudownego Domku białaska we Francji,przypomnę wszystkim Alvarkolubnym,jak właściwie wygląda ;) bohater tego wątku:

[SIZE="4"]Pani Monika serdecznie dziękuje wszystkim,którzy w jakikolwiek sposób zaangażowali się w niesienie Alvarkowi pomocy:
-Fundacji Bono-za zainteresowanie się tragedią psiaka oraz pomoc finansową przy opłaceniu kosztów jego leczenia.... :Rose::iloveyou:

-wszystkim dogomaniakom,którzy martwili się o zdrowie Niunia,nie skąpili grosza na jego potrzeby,odwiedzali wątek,cieszyli się,kiedy jego smutna historia tak szczęśliwie się zakończyła....:iloveyou::iloveyou::iloveyou::Rose:

-Muzzy'emu-za odwiedzanie psiaka w schronisku i piękne,artystyczne zdjęcia Alvarka...:loveu::calus::Rose:

Niech Rok 2012 będzie szczęśliwszy od poprzedniego,niech psie sieroty znajdują kochające domy ,a schroniska zaczną wreszcie pustoszeć!

Wszystkiego NAJ...!
:loveu: