Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 771
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alvarolubne cioteczki-jestem!

No,cóż prawda jest taka,że z łapiną psiaka wciąż nie jest dobrze...Niby się zrasta,ale wciąż zdarzają się stany zapalne,druty wyłażą,łapina opuchnięta...

Nasz wet mówi,że takie leczenie może trwać i trwać,ale...jakoś długo to trwa,moim zdaniem-choc jestem przecież laikiem-za długo...

Pani Monika (ta z Francji ) zdecydowała,że trzeba skonsultować psiuka z jakimś specjalista ortopedą ,a potem -znaleźć mu bodaj dt i intensywnie rehabilitować. Deklaruje,że poniesie wszelkie koszty-nawet pobytu Niunia w klinice-tak długo,jak bedzie trzeba.I to jest dobra wiadomość-zdecydowanie,bo same wiecie,że jeśli są pieniądze-można naprawdę pomóc zwierzakowi,by nie cierpiał.

Mam zdjęcia,ale wstawie je jutro...No i jutro zapadną decyzje,co dalej...

Aha,zawiozłam Małemu twarożku...ćwierć kilo wciągnął w ciągu dwóch minut!:) No i jest słodziakiem-przytulanką-żebyście zobaczyły to jego spojrzenie...

Posted

Z tymi drutowanymi koścmi to tak jest, druty przebijaja się przez skórę, rany się ślimaczą. Najlepiej jak by psiak był w DT w dobrych warunkach. Rany trzeba przemywać, brać antybiotyki. Miałem kiedyś sunie po wypadku i też miała drutowane kości. Leczenie trwało długo, kość nie zrastała się dobrze. Potem były zaniki mięśniowe w złamanej łapie. Potrzebna była rehabilitacja, ale teraz jest już wszystko OK DT został DS. Sunia ma sie swietnie.
Dobrze było by Alvarowi gotować kleiste wywary z miesa, np z nóżek wieprzowych. To bardzo pomaga. Są też preparaty pomagające w zroście, ale nie pamiętam nazwy było to rok temu, ale weterynarz powinien wiedzieć.

a to wątek suni: http://www.dogomania.pl/threads/180983-Pi%C4%99kna-suka-ON-Pom%C3%B3%C5%BCcie-uratowa%C4%87-jej-%C5%82ap%C4%99.-DT-zosta%C5%82-DS

Posted

[quote name='lideczka']Alvarku psinko kochana wszystko bedzie dobrze

Chyba faktycznie będzie dobrze! :) Alvaro był dzisiaj znowu w lecznicy i wet stanowczo stwierdził,że nic złego się nie dzieje,wręcz przeciwnie-idzie ku lepszemu...!:) Niunio ma już wyjęte druty z łapiny (został tylko stabilizator) i w zasadzie-kiedy się odważy-powinien zacząć łapiny używać.Nie ma w tej chwili żadnego stanu zapalnego,a co za tym idzie-temperatury ,wszystko się zrasta,Alvaro ma apetyt.Jest poza tym absolutnie łagodny,ufny,wie,że ludzie chcą mu pomóc.Za miesiąc-kolejne prześwietlenie i rehabilitacja w dt.Do Warszawy nie musimy!!!:)

Alvaro na dzisiejszej wizycie w lecznicy.Ze swoim osobistym wetem,zresztą...:)

Księciunio bywa noszony na rękach...

I wreszcie na swoim posłanku.Tu Alvaro mieszka sobie na co dzień.Na razie...;)

Sama łagodność w białym futerku...

Posted

arabiansaneta napisał(a):
Rehabilitacja w dt? Czy to znaczy, że on ma już jakiś dt?

No...wszystko zależy od tego,jak się potoczą sprawy Łatka i Jagi...;):)