santino Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Koty niestety też są... Dobry pomysł z tym miau. muszę się tam zalogować... Quote
santino Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Dla wszystkich Pań :Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
beataczl Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 jakies nowe adopcje do dt byly ? Ranga niedlugo trafi do DS tak? Quote
santino Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='beataczl']jakies nowe adopcje do dt byly ? Ranga niedlugo trafi do DS tak?[/QUOTE] W niedzielę jadę do Azylu to się wszystkiego dowiem! Mam nadzieję, że nowe DT się znalazły (chyba tak, ale nie wiem ile i dla kogo). O Rangę też zapytam. Quote
santino Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 W niedzielę w Azylu było jak w ulu :) Rano tvp robiła materiał na reportaż, wizyta gimnazjalistów, do tego przyjechali fotografowie popstrykać profesjonalne fotki psiakom :cool3: Niestety, była też jedna interwencja. Znaleziono sunię 3miesięczną w Radości. Odebraliśmy ją - jest przecudowna. Wklejam ogłoszenie. MOŻE KTOŚ MÓGŁBY WZIĄĆ JĄ DO SIEBIE NA TYMCZAS???? Szkoda byłoby, żeby siedziała w Azylu, a wierzę, że znajdzie się jej właściciel, bo ewidentnie się zgubiła. Sunia zadbana, czysta, pachnąca, garnie się do ludzi, świetnie znosi jazdę samochodem. Miała na sobie czerwoną obrożę, niestety bez adresatki :shake: Kto by nie chciał takiego tygryska? :Dog_run: Quote
beataczl Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 a wlasnie czytalam na watku Rangi ,ze sie ze swoja przyszla Pania zalapaly w kadr jak byly na spacerze :smile: ponoc krecili program wlasnie na temat domkow tymczasowych , to teraz adopcje sie zwieksza wiecej ludzi sie dowie o akcji ... a to cudo male nie ma bata ;) -wlasciciel musi sie znalesc ! :mad: czy wszystkie sunie w Azylu maja sterylki, mysle o tych co juz sa dluzej ,,na stanie" ,przy opisach tylko niektorych jest ze wysterylizowana...? Quote
santino Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='beataczl']a wlasnie czytalam na watku Rangi ,ze sie ze swoja przyszla Pania zalapaly w kadr jak byly na spacerze :smile: ponoc krecili program wlasnie na temat domkow tymczasowych , to teraz adopcje sie zwieksza wiecej ludzi sie dowie o akcji ... a to cudo male nie ma bata ;) -wlasciciel musi sie znalesc ! :mad: czy wszystkie sunie w Azylu maja sterylki, mysle o tych co juz sa dluzej ,,na stanie" ,przy opisach tylko niektorych jest ze wysterylizowana...?[/QUOTE] Co do zasady - z tego co wiem - wszystie powinny mieć. Być może nie mają te co się nie nadają ze względów np. zdrowotnych. Zapomiałam zapytać o Rangę, ale chyba widziałam ją na spacerze ze swoją przyszła Panią :) od której nawet pożyczyłyśmy smycz, bo zabrakło tyle było chętnych do wyprowadzania :razz: Z adopcjami trochę się ruszyło (odpukać!!). Mam nadzieję, ze po programie jeszcze się zwiększy :modla: A ta mała jest boska!!! :dog: Quote
beataczl Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Mała cos duza ;) jak na 3 m-ce . Bedzie spora w przyszlosci. Zapytaj prosze w Azylu jak daleko moze psiak jechac na dt,czy tylko na miejscu zeby miec kontrole nad domkami. Quote
santino Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='beataczl']Mała cos duza ;) jak na 3 m-ce . Bedzie spora w przyszlosci. Zapytaj prosze w Azylu jak daleko moze psiak jechac na dt,czy tylko na miejscu zeby miec kontrole nad domkami.[/QUOTE] Domek tymczasowy zasadniczo ma być z Wawy i okolic. Nikt potem nie będzie chciał jechać przez pół Polski żeby psiaka zobaczyć. Quote
santino Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='beataczl']Mała cos duza ;) jak na 3 m-ce . Bedzie spora w przyszlosci. [/QUOTE] Znalazła się właścicielka małej :):):) Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='santino']Domek tymczasowy zasadniczo ma być z Wawy i okolic. Nikt potem nie będzie chciał jechać przez pół Polski żeby psiaka zobaczyć.[/QUOTE] mozna byloby zrobic wizyte PA z dogo jakby cos ;) i potem poadopcyjna. Gorzej faktycznie jakby cos nie gralo i pieska trzeba byloby odebrac przez pol Polski... to fakt. Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='santino']Znalazła się właścicielka małej :):):)[/QUOTE] oooo super! :multi::smile: jakies kazanko przydaloby sie kobitce odn. adresowki chociazby ;) Quote
santino Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='beataczl']mozna byloby zrobic wizyte PA z dogo jakby cos ;) i potem poadopcyjna. [/QUOTE] No wiem, ale fundacja chce pewnie samodzielnie sprawdzić wszystko... To wynika niestety z ich różnych niekoniecznie pozytywnych doświadczeń... Quote
santino Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Czarnuszek ok. 7 lat. Pies z interwencji w Józefowie siedział przy ciele towarzysza zabitego przez samochód. Czarnuszek jest w azylu.To malutki psiaczek, starszawy, oczka ma lekko zamglone zaćmą. Jest przerażony, cały czas się trzęsie ze strachu i ogonek ma przyklejony do brzusia. Może ktoś mógłby dać tymczas takiej kruszynie po przejściach i świadkowi śmierci ukochanego towarzysza. Quote
santino Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Czarnuszek najprawdopodobniej jutro pójdzie do DT do chłopaka który go znalazł :) Niestety, jest też inny pilny przypadek: JAMINISIA: W domu mieszkała sobie sunia jamnisia. Znalazła się tam jako prezent komunijny 17 lat temu. iWszystko było dobrze. Do czasu. Jamnisia ma obecnie 17 lat, posikuje w domu. W związku z tym jest trzymana w ciemnej komórce pod schodami, bez kontaktu z człowiekiem. Ostatnio sunia chciała się wydostać z tego więzenia i zaklinowała się między drzwiami i schodami. Mało co nie doszło do tragedii. Właścicielka suni przebywa za granicą, jej rodzina nie chce się nią zajmować, bo " nie będzie mi pies szczał w mieszkaniu". Jamnisia bardzo cierpi, jest pozbawiona kontaktu z człowiekiem, wyje zamknięta pod schodami. Jak jest wyrzucana do ogrodu, po czasie wraca i szczeka pod drzwiami, bo chce wejść do ciepłego pomieszczenia. Ludzie chcą się jej pozbyć jak najszybciej. Pilnie poszukujemy choć domu tymczasowego dla jamnisi!!!!! Suczka jest sprawną dziewczynką, człapie sobie powolutku, dużo śpi. POMÓŻCIE!!!! Schronisko to dla niej będzie szok. Boimy się, że umrze z tęsknoty i rozpaczy! Kontakt: 501 258 303 lub 502 385 252 Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Czarnuszkowi mam nadzieje sie uda , moze jamnisi tez , biedna staruszka :-( Quote
Mika31 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 wątek jamniczy http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski-!!!!!! Quote
Mika31 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 strona jamnicza http://jamniki.eadopcje.org/ Quote
santino Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='Mika31']wątek jamniczy http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski-!!!!!! Dzięki, wrzuciłam ją tam Quote
santino Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='Mika31']strona jamnicza http://jamniki.eadopcje.org/ tutaj też :) Quote
paulinken Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Ciotki od jamników zawiadomione? Zaraz popiszę kilka PW. Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 pytanie. jak jamniczka zachowuje sie wobec innych zwierząt? mam spanielke 6 letnią. mogłabym sunie zabrać na DS ale mieszkam na śląsku. miałam identyczną jamnisie 11 lat... Quote
beataczl Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 chalimala napisał(a):pytanie. jak jamniczka zachowuje sie wobec innych zwierząt? mam spanielke 6 letnią. mogłabym sunie zabrać na DS ale mieszkam na śląsku. miałam identyczną jamnisie 11 lat... cudownie by bylo,zeby jak najszybciej do Ciebie trafila... :smile: taka staruszka to chyba juz tylko czlapu,czlapu ... czekamy na santino w takim razie Quote
Recommended Posts