Isadora7 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 paulinken napisał(a):Ciotki od jamników zawiadomione? Zaraz popiszę kilka PW. chalimala napisał(a):pytanie. jak jamniczka zachowuje sie wobec innych zwierząt? mam spanielke 6 letnią. mogłabym sunie zabrać na DS ale mieszkam na śląsku. miałam identyczną jamnisie 11 lat... Wczoraj wystawiłam jej aukcje ale na FB zgłosiła sie osoba i widzę zę jest druga, więc podmieniłam na aukcji na jamniczkę trójłapke jak się nie potwierdzi żadna z opcji wystawię ponownie Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 ja jestem tą drugą osobą :D Martyna M. ;) rozmawiałam już kimś z fundacji :) jeśli nikt z okolicy Wawy suni nie zechce zapraszam na śląsk :) Quote
soboz4 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 O mój Boże dlaczego nie grzmisz! To straszne, jak sobie przypomnę moją Besiulkę 17 letnią, to jest podłość i brak mi po prostu słó, tylko chce mi się wyć z bezsilności. Tak bardzo mi przykro, ze nie mogę jej do siebie zabrać, postaram się popytać, kto mógłby jej zagwarantować dożywocie, ale nie będzie to łatwe. Na razie nie mam żadnego pomysłu, bardzo mi przykro. Może próbować zebrać na dt??? Ale taka stareńka to powinna na kanapie w dobrym domku ostatnie dni przeżyć. Quote
paulinken Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 soboz4 napisał(a):O mój Boże dlaczego nie grzmisz! To straszne, jak sobie przypomnę moją Besiulkę 17 letnią, to jest podłość i brak mi po prostu słó, tylko chce mi się wyć z bezsilności. Tak bardzo mi przykro, ze nie mogę jej do siebie zabrać, postaram się popytać, kto mógłby jej zagwarantować dożywocie, ale nie będzie to łatwe. Na razie nie mam żadnego pomysłu, bardzo mi przykro. Może próbować zebrać na dt??? Ale taka stareńka to powinna na kanapie w dobrym domku ostatnie dni przeżyć. Dziękuję, że zajrzałaś. O ile się orientuję, to możliwe, że się jakiś DS dla jamnisi klaruje. Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 wszystko w rękach Fundacji :) jeśli tylko zadzwonią i powiedzą "może pani zabrać sunie" uwierzcie mi zadzieram kiece i lece po nią :D jestem zakochana :D Quote
soboz4 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 chalimala napisał(a):pytanie. jak jamniczka zachowuje sie wobec innych zwierząt? mam spanielke 6 letnią. mogłabym sunie zabrać na DS ale mieszkam na śląsku. miałam identyczną jamnisie 11 lat... Będę starała się w miarę możliwości pomóc w transporcie o ile zajdzie potrzeba, rozpuszczę wici wśród naszych wolontariuszy. Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 byłoby super :) co prawda samochodem dysponuje, ale jakby ktoś akurat to chętnie bym skorzystała z pomocy :) Quote
soboz4 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Zapytam na naszym forum, tylko muszę wiedzieć od kiedy można ją odebrać. Najtańsza wersja to pociąg i przejazd studenta z jamnisią, lub znajomego kolejarza. Kolejarze wzajemnie się często znają, może ktoś ma np. w rodzinie? Ja postaram się pożyczyć kontenerek. To może być przejazd Bydgoszcz - Katowice bo chyba tak pociągi kursują? Quote
Isadora7 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 chalimala napisał(a):wszystko w rękach Fundacji :) jeśli tylko zadzwonią i powiedzą "może pani zabrać sunie" uwierzcie mi zadzieram kiece i lece po nią :D jestem zakochana :D Tak sie domyśliłam jak przeczytałam na facebooku. Nie jestem w stanie pojąc, we łbie mi się nie mieści takie postępowanie jak "rodzinka" od jamnisi. Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 czekam na telefon...i w razie jakby co zapraszam na wizyte przedadopcyjną :D Quote
Mika31 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 dziękuje chalimala takie staruszki są strasznie kochane a tyle złego je spotyka Quote
mestudio Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Weszłam tu na zaproszenie i widzę, że ślicza jamnisia ma szansę na normalność:-). Będę zaglądała i zerkała czy jej się uda. Z miejscem u mnie krucho bo w tej chwili jest 8 psiaków i 6 koteczków, a to trochę dużo. Do tego adopcje od lutego stoją w miejscu jak zaczarowane. A co do opiekunów obecych - oby oni na stare lata nie szczali gdzie popadnie - nie życzę im tego bo komórki czekają, a społeczeństwo coraz mniej czułe nawet dla ludzi. Quote
myjuliette Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 W najbliższy piątek (18.03) jadę przez Warszawę do Katowic i z przyjemnością zabiorę dodatkową jamniczą pasażerkę :) mój tel 501238731 Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 łooo no to by było boskooo :D cekam na znaki z fundacji... :) trzymajcie kciuki :) mężuś mój również doczekać się nie moze :) Quote
yumanji Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Paulinken mnie zaprosila...ale nie b moge pomoc,nie jestem w stanie juz dac bezplatnego DT,zreszta mam tylko miejsce w kojcu z buda,w budynku.Mieszkanie zapsione. Quote
santino Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Ja tylko na chwilkę, bo dzisiaj w pracy mam normalnie same pożary do ugaszenia :angryy: z tego co widziałam na fb co najmniej 3 osoby (:-o) są chętne do zabrania Jamnisi :multi: W związku z tym myślę, że jej historia zakończy się happy endem :multi::multi: Jak tylko będę znała szczegóły to dam Wam znać. I dziękuję pięknie wszystkim zaagnażowanym w pomoc dla tej ślicznej starowinki!!!! :loveu::loveu: Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 a my czekamy na telefon z Fundacji... sunia mnie zaczarowała :D i fajnie by było dać jej kawałek sofki ;) Quote
santino Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 chalimala napisał(a):a my czekamy na telefon z Fundacji... sunia mnie zaczarowała :D i fajnie by było dać jej kawałek sofki ;) Trzymam zatem kciuki :) A dzwoniłaś do Fundacji czy maila pisałaś? Quote
chalimala Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 dzwoniłam :) powiedziano mi, że zadzwonią później. Quote
nescca Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Jestem na zaproszenie paulinken. Wstrząsająca historia....jakich niestety wiele :( Cieszę się ,że jest szansa dla Niuni. Będę obserwowała wątek i w razie kłopotów postaram się pomóc. A tak na marginesie.... mała jest prześliczna i w ogóle nie wygląda na 17 lat. Powodzenia dziewczynko..... chalimala..... jestes THE BEST!!!! Quote
chalimala Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 zadzwonie tam dzisiaj...b skoro jest mozliwość transportu małej do katowic to szkoda by było taką szansę zmarnować...i mała byłaby już jutro z nami... :) no, ale póki co telefon milczy...może znalazł się ktoś blizej... Quote
paula82 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 super, że tak szybko udało się znaleźć dom dla suni, a skoro tylu chętnych to może podsunąć im inne [siaki szukające domu? a nóż widelec się ktoś skusi? :cool3: Quote
Isadora7 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 chalimala napisał(a):zadzwonie tam dzisiaj...b skoro jest mozliwość transportu małej do katowic to szkoda by było taką szansę zmarnować...i mała byłaby już jutro z nami... :) no, ale póki co telefon milczy...może znalazł się ktoś blizej... Nawet jak się znalazł ktoś bliżej powinni dać znać Quote
chalimala Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 automatyczna sekretarka sie zgłasza...ja nie wiem, ale mam dziwne przeczucie, że sunia zostanie w Wawie :( moja wetka już też sie doczekać nie może, żeby zbadać małą i sprawdzić czy poskiwanie wynika z przeziębionych nerek czy z czegoś innego...kurcze, kurcze... Quote
Recommended Posts