Jump to content
Dogomania

Mielec-czekoladowy staruszek Emilek pojechał w końcu do domu!! YUPIIIIII

Recommended Posts

Posted

EMILEK - 6 lat, mieszaniec w kolorze brązowym - to piesek w pięknym czekoladowym kolorze średniej wielkości. Emilek jest bardzo rozsądny, wie, że zdjęcia i ładne pozowanie do nich pomogą mu znależć nowy dom. Piesek jest grzeczny i bardzo spokojny. Mieszka w boksie 177.

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU
ul. Targowa 11, 39-300 Mielec
E-mail: mielec@bezdomne.com
HTTP: www.mielec.bezdomne.com
tel. (017) 583 15 32

Emilku - trzymam za Ciebie kciuki

• Replies 390
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulka18']Emilek ma wiecej lat jak sie okazalo. Robilismy nowe zdjecia i mam korekte opisu od p.kierownika. Musze sprawdzic w mailach, ale chyba jest to wiek juz dwucyfrowy.

Ooooooo :-o ...ale ON jest PRZEŚLICZNY :loveu: - ja nie wiedziałam co on mi przypomina i tak się głowiłam, głowiłam i tak mi nagle przyszło do głowy, że ....tą łasiczkę z obrazu Dama z łasiczką - czyż nie ??? :-) - taki elegancki mały kawaler ;) CUDNY JEST :loveu:

A jak będą nowe wieści to tutaj poprawimy ;)

Do góry czekoladko hopaj :multi:

Ja się tylko martwię trochę, bo piesy w schronisku muszą być grubiutkie, ale do zdjęć im to nie służy ;) - nie wiem czy informować ludzi co i jak czy co :roll: Na przykład może seterka Maja z tego powodu tak długo siedzi w schronie bo nikt nie pomyśli, że już zwyczajnie karmiona w domu będzie znowu "w swojej wadze" ;) - czy Maja jest na Allegro ? Czy wątek jej tu założyć ? Ona coś była bojaźliwa, ale nie jest agresywna a to jest najważniejsze a ciągle też ją widzę w nieadoptowanych :-(

Posted

Nie wiem czy ma sens zakladanie watkow wszystkim 309 psom ze strony schroniska. Trzeba sie skupic na znalezieniu domkow tym, ktore juz maja swoje watki. Wiekszosc nie jest doprowadzona do konca. Wiekszosc psow z otwartych watkow nie ma domkow.

Ja się tylko martwię trochę, bo piesy w schronisku muszą być grubiutkie, ale do zdjęć im to nie służy ;-) - nie wiem czy informować ludzi co i jak czy co :roll: Na przykład może seterka Maja z tego powodu tak długo siedzi w schronie bo nikt nie pomyśli, że już zwyczajnie karmiona w domu będzie znowu "w swojej wadze" ;-) - czy Maja jest na Allegro ?

No i co z tego ze sa grubiutkie? A jakie maja byc, jak maja jedzenie i nie maja wybiegow? Jesli sie komus nie podoba, to niech nie bierze psa z nadwaga.

Maja jest niesmiala, lubi tylko P.Ize. Trudno takiego psa wydac do adopcji. Ona po prostu nie wyjdzie z budy. I nie wychodzi z budy jesli widzi kogos nieznajomego.

Bonika, jesli zakladasz watki to aktywnie szukaj domkow.
Nie pisz ciagle : czy jest na allegro, czemu go nikt do tej pory nie zauwazyl, etc.
Kto ma to wszystko robic? Ile psow bys chciala na allegro? Wszystkie na raz? Kogo stac na tyle aukcji?
Ja juz nie wyrabiam, o czym wielokrotnie pisalam dawniej na maila.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nie wiem czy ma sens zakladanie watkow wszystkim 309 psom ze strony schroniska. Trzeba sie skupic na znalezieniu domkow tym, ktore juz maja swoje watki. Wiekszosc nie jest doprowadzona do konca. Wiekszosc psow z otwartych watkow nie ma domkow.

Ale niektóre pieski się jakoś mniej podobają to wtedy trzeba pokazać inne ;)

Ulka18 napisał(a):
No i co z tego ze sa grubiutkie? A jakie maja byc, jak maja jedzenie i nie maja wybiegow? Jesli sie komus nie podoba, to niech nie bierze psa z nadwaga.

No i nie weźmie :oops: Hym może informować zawsze dlaczego psiaki grubiutkie ? ;)

Ulka18 napisał(a):
Maja jest niesmiala, lubi tylko P.Ize. Trudno takiego psa wydac do adopcji. Ona po prostu nie wyjdzie z budy. I nie wychodzi z budy jesli widzi kogos nieznajomego.

Ale szkoda - a może ktoś by się zdecydował przewieźć ją jakoś "na siłę" na swoją posesję - jakiś oczywiście miłośnik piesów, umiejący podejść i może odwiedzający ją wcześniej w schronisku - może szukać nowego właściciela gdzieś blisko Mielca ?

Ulka18 napisał(a):
Bonika, jesli zakladasz watki to aktywnie szukaj domkow.
Nie pisz ciagle : czy jest na allegro, czemu go nikt do tej pory nie zauwazyl, etc.
Kto ma to wszystko robic? Ile psow bys chciala na allegro? Wszystkie na raz? Kogo stac na tyle aukcji?
Ja juz nie wyrabiam, o czym wielokrotnie pisalam dawniej na maila.

Jeju - jak ja "wpadam" w ten internet to niestety zaniedbuję swoje obowiązki w pracy i w domu - obiecałam sobie tylko tyle pomagać ile naprawdę mogę.

Posted

Kazdy z nas ma prace, rodzine, obowiazki. Kazdy wpadajac na dogo czy na strone schroniska zaniedbuje inne obowiazki.

Ale szkoda - a może ktoś by się zdecydował przewieźć ją jakoś "na siłę" na swoją posesję - jakiś oczywiście miłośnik piesów, umiejący podejść i może odwiedzający ją wcześniej w schronisku - może szukać nowego właściciela gdzieś blisko Mielca ?

Na sile to nikt w schronisku psa nie bedzie z budy wydzieral. Znajac pracownikow nie zrobia tego. Domki w okolicach Mielca moze i jakies sa, byly ogloszenia w prasie, radio lokalnym, byla akcja "Pomaluj mi swiat" na Dniach Mielca, bylas, widzialas watek na innych jaka Kasie zrobily kampanie reklamowa schroniska?

No i nie weźmie :oops: Hym może informować zawsze dlaczego psiaki grubiutkie ?

Jakos schodza te grubiutkie, 20 kazdego miesiaca. Moze to niewiele, ale kiedys szly 2-3 psy miesiecznie. Komu przeszkadza, ze pies ma kilka kg nadwagi? Ja prowadze skrzynke schroniska i jakos sie nikt nie pytal o nadwage.
Trzeba sie cieszyc z dotychczasowych osiagniec, a nie ciagle szukac dziury w calym.

Posted

Emilek w górę ! - może Komuś wpadniesz w oko ;)

[quote name='Ulka18']Kazdy z nas ma prace, rodzine, obowiazki. Kazdy wpadajac na dogo czy na strone schroniska zaniedbuje inne obowiazki.

No z pewnością dzieje się to zawsze kosztem czegoś choć jedni mają trochę więcej/mniej czasu. Ja w necie mogę być max godzinę, z czego dużo czasu schodzi na samo otwieranie się stron :cool3:

[quote name='Ulka18']Na sile to nikt w schronisku psa nie bedzie z budy wydzieral. Znajac pracownikow nie zrobia tego. Domki w okolicach Mielca moze i jakies sa, byly ogloszenia w prasie, radio lokalnym, byla akcja "Pomaluj mi swiat" na Dniach Mielca, bylas, widzialas watek na innych jaka Kasie zrobily kampanie reklamowa schroniska?

Ale może jakiś środek lekko nasenny podać do jedzenia ? - inaczej obawiam się, że suni się nie wyciągnie a to BARDZO PIĘKNY pies :-) Ktoś może być nawet z daleka - jeśliby tylko zakochał się w suni i wiedział jak postępować z takim psem.

O akcji trochę czytałam, ale niestety nie byłam. Super, że nowi ludzie zgłaszają się do pomocy :-)

[quote name='Ulka18']Jakos schodza te grubiutkie, 20 kazdego miesiaca. Moze to niewiele, ale kiedys szly 2-3 psy miesiecznie. Komu przeszkadza, ze pies ma kilka kg nadwagi? Ja prowadze skrzynke schroniska i jakos sie nikt nie pytal o nadwage.

A to dobrze. A czy właśnie są jakieś plany co do wybiegu ? - coś tam czytałam o jakimś panu prowadzącym schronisko który chciał pomóc w pozyskaniu nowego terenu dla schroniska ? :-)

• 11 months later...
Posted

Takie małe psie cudo poniewierało się gdzieś na końcu.
Podnoszę pieska!
Sprawdziłam, wg. galerii ze strony schroniska, ten piesek nadal czeka na dom.
Dzisiaj lub jutro, postaram się zrobić mu allegro.

Posted

Terra, w tej chwili ten piesek moze miec ok. 9-10 lat. Wiem, ze p.kierownik pisal, ze on na pewno jest starszy niz 6 lat.

Na stronie nie wszystkie psy sa 'aktualne', to zalezy od informacji zwrotnej ze schroniska.

Posted

[quote name='Ulka18']Terra, w tej chwili ten piesek moze miec ok. 9-10 lat.quote]

Uwzględnię wiek Emilka w opisie do aukcji.
Pokaż mordkę na początku. Czas pobiegać za domkiem, maluchu.