Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to nie byl prawdziwy amstaff wiec nie wiadomo jaki miala charakter.nie ufam tym psom.one sa dominujace a to dla nas byloby zle.kiedy moj brat nauczyl sie chodzic to w wakacje na podworku neo sie kladl a karolek ciagnal go za siersc (oczywiscie pod naszym nadzorem zeby psy nie zrobil krzywdy) a on nic tylko radosnie machal ogonkiem.karol tarmosil go po kufie a on radosnie go lizał w reke (nie dajemy sie zeby pies nas lizal po twarzy). pies chetnie biega razem z nimi,daje im sie potarmosic,nigdy nie warknal na nas,predzej szczeka.niegdy nikogo nie ugryzl,zadnego psa nie zaatakowal pierwszy,chyba ze pies jego to on w obronie potrafi potarmosic psa.jest to prawdziwy aniol :)
jezeli chodzi o jego mieszanke to z wygladu przypomina nieco tervuerena i onka.po charakterze widze ze jest on troche goldenem ze wzgledu na lagodnosc.ma w sobie zylke psa gonczego,uwielbia gonitwy latem za zajacami (najpierw wylapuje trop a kiedy juz go znajdzie goni zajaca do upadlego),lecz na nie nie poluje bo zajac zwykle jest za szybki. na polach ubostwia lapac myszki i krety.jednak nie jest inteligentny.to jego pieta achillesa :) owszem kilka sztuczek umie ale przy nauce zwykle nie okazuje inicjatywy zeby wykombinowac dobre rozwiazanie.wina lezy po mojej stronie,ale postaram sie aby bylo lepiej :)

Posted

[quote name='ola&neo']to nie byl prawdziwy amstaff wiec nie wiadomo jaki miala charakter.nie ufam tym psom.QUOTE]

Nie musisz ufać, ale tylko mówię że to super psy;) a tak w ogóle to zapraszam do naszej galeri, akurat mam nowe zdjęcia zaraz wstawię.

• 2 weeks later...
Posted

w związku z tym ze jest wiosna-pora radosna umieszczam nowe zdjecia ze srody i czwartku :)

i jeszcze takie z 2009 roku:

jako że wiosna pełną gębą zaczynamy się dokształcać (i pies i 2 własciciel :) ). nasza nauka chodzenia do tyłu idzie wręcz doskonale dzięki poradzie collie z takowym uginaniem nóg kiedy ide w psa :) nie wiedzialam ze rezultaty sa takie szybkie :) pies sie cofa a moja gęba usmiecha :D za 2 sesje zaczynam stopniowo eliminowac "kolana" i "wchodzenie w psa" :)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

u nas nie dzieje sie narazie nic :) ale jak jakies fotki wygrzebie to postaram sie wstawic :)
od poniedzialku zaczynamy "odkrywanie potencjału Neonka" bo az żal mi patrzec na moje zaniedbanie dotyczące szkolenia :D

Posted

ola&neo napisał(a):
u nas nie dzieje sie narazie nic :) ale jak jakies fotki wygrzebie to postaram sie wstawic :)
od poniedzialku zaczynamy "odkrywanie potencjału Neonka" bo az żal mi patrzec na moje zaniedbanie dotyczące szkolenia :D

to czekamy :mad:

i mają być świeże foty Neośka :loveu:

Posted

oto nowe zdjecia Neosia specjalnie dla Collie ♥ :)

juz uczymy sie intensywnie targetowania choc nie bardzo to neo czuje i wchodzenie na miske, ku mojemu zdziwieniu juz po drugim kliknieciu załapał :)