ola&neo Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 to nie byl prawdziwy amstaff wiec nie wiadomo jaki miala charakter.nie ufam tym psom.one sa dominujace a to dla nas byloby zle.kiedy moj brat nauczyl sie chodzic to w wakacje na podworku neo sie kladl a karolek ciagnal go za siersc (oczywiscie pod naszym nadzorem zeby psy nie zrobil krzywdy) a on nic tylko radosnie machal ogonkiem.karol tarmosil go po kufie a on radosnie go lizał w reke (nie dajemy sie zeby pies nas lizal po twarzy). pies chetnie biega razem z nimi,daje im sie potarmosic,nigdy nie warknal na nas,predzej szczeka.niegdy nikogo nie ugryzl,zadnego psa nie zaatakowal pierwszy,chyba ze pies jego to on w obronie potrafi potarmosic psa.jest to prawdziwy aniol :) jezeli chodzi o jego mieszanke to z wygladu przypomina nieco tervuerena i onka.po charakterze widze ze jest on troche goldenem ze wzgledu na lagodnosc.ma w sobie zylke psa gonczego,uwielbia gonitwy latem za zajacami (najpierw wylapuje trop a kiedy juz go znajdzie goni zajaca do upadlego),lecz na nie nie poluje bo zajac zwykle jest za szybki. na polach ubostwia lapac myszki i krety.jednak nie jest inteligentny.to jego pieta achillesa :) owszem kilka sztuczek umie ale przy nauce zwykle nie okazuje inicjatywy zeby wykombinowac dobre rozwiazanie.wina lezy po mojej stronie,ale postaram sie aby bylo lepiej :) Quote
chi23 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='ola&neo']to nie byl prawdziwy amstaff wiec nie wiadomo jaki miala charakter.nie ufam tym psom.QUOTE] Nie musisz ufać, ale tylko mówię że to super psy;) a tak w ogóle to zapraszam do naszej galeri, akurat mam nowe zdjęcia zaraz wstawię. Quote
ola&neo Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 w związku z tym ze jest wiosna-pora radosna umieszczam nowe zdjecia ze srody i czwartku :) i jeszcze takie z 2009 roku: jako że wiosna pełną gębą zaczynamy się dokształcać (i pies i 2 własciciel :) ). nasza nauka chodzenia do tyłu idzie wręcz doskonale dzięki poradzie collie z takowym uginaniem nóg kiedy ide w psa :) nie wiedzialam ze rezultaty sa takie szybkie :) pies sie cofa a moja gęba usmiecha :D za 2 sesje zaczynam stopniowo eliminowac "kolana" i "wchodzenie w psa" :) Quote
Qeeriefire Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Cudny i taki puchaty :D Gratuluje , że tak szybko idzie Wam nauka ;) Quote
ola&neo Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 nowe zdjęcia - jak sie na to zdjecie dobrze popatrzy to w rzeczywistosci Neo przekreca głowe :) Quote
Qeeriefire Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ale psi przystojniak, słodki :diabloti: :loveu: Quote
ola&neo Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 - ze mną :) z moja siostra rodzoną Marysią Quote
Qeeriefire Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Świetne zdjęcia jęzor :evil_lol: http://images37.fotosik.pl/804/37ef7ec96966943amed.jpg Quote
ola&neo Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 czasami usmiech neo na zdjeciach mnie rozwala -zdjecie numer 3 i 5 :) Quote
Qeeriefire Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 To zdjęcie tez ciekawie wyszło :loveu: http://images37.fotosik.pl/802/f297b455a78e3dfcmed.jpg Quote
ola&neo Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 u nas nie dzieje sie narazie nic :) ale jak jakies fotki wygrzebie to postaram sie wstawic :) od poniedzialku zaczynamy "odkrywanie potencjału Neonka" bo az żal mi patrzec na moje zaniedbanie dotyczące szkolenia :D Quote
Qeeriefire Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 ola&neo napisał(a):u nas nie dzieje sie narazie nic :) ale jak jakies fotki wygrzebie to postaram sie wstawic :) od poniedzialku zaczynamy "odkrywanie potencjału Neonka" bo az żal mi patrzec na moje zaniedbanie dotyczące szkolenia :D to czekamy :mad: i mają być świeże foty Neośka :loveu: Quote
ola&neo Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 oto nowe zdjecia Neosia specjalnie dla Collie ♥ :) juz uczymy sie intensywnie targetowania choc nie bardzo to neo czuje i wchodzenie na miske, ku mojemu zdziwieniu juz po drugim kliknieciu załapał :) Quote
Qeeriefire Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Dziękuje za zdjęcia ;) Psi przystojniak i powodzenia w dalszym szkoleniu http://images40.fotosik.pl/942/7ac169f83a27799fmed.jpg Quote
Recommended Posts