Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj domek znalazł ostatni szczeniaczek sunia. Zamieszka podobnie jak jej siostra w okolicy Oświęcimia, a tak naprawdę nadal będą stanowic rodzinkę :lol: Jutro dziewczyny się spotkają. Czekamy zatem na zdjecia szczeniąt z nowych domków.
Teraz koniecznie musimy zając się Szamcią, tylko trochę "dychnę".

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do Szamci.... no właśnie..... pozostawiam temat bez komentarza..... w poniedziałek ma by odwieziona do schroniska....... Jestem zrozpaczona całą zaistniałą sytuacją. Konieczny jest DT na już, a potem oczywiście DS.

Posted

[FONT=Times New Roman]Niestety mimo, że wszystkie szczeniaczki mają już domki ja nie czuję posmaku zwycięstwa, a jedynie klęskę. W chwili obecnej jestem bezradna, bo nie dano mi czasu, aby znaleźć dom dla Szamci, która przede wszystkim teraz zasługuje na kochającego opiekuna. Czuję się tym bardziej zawiedzona, bo z rozmowy wynikało, że dt Szamci stanie się jej ds . Mimo, że nie ja osobiście znalazłam sunie i nie ja byłam pomysłodawcą i autorem umieszczenia psiny w obecnym dt, zaangażowałam się bezgranicznie zarówno w szukaniu domków dla szczeniąt, przeprowadzaniu adopcji jak i pewnej pomocy w utrzymaniu gromadki. Te kilka tygodni dostarczyły mi wiele stresu, smutku, zwątpień, o których nie wspominałam, bo to nie temat na dogomanii. Mimo wielu problemów jakie się pojawiły, postanowiłam nie pozostawiac szczeniąt i dotrwac do końca. W tym miejscu dziękuję Joli, która mnie wspomagała i towarzyszyła. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Niestety mimo wielu starań, telefonów itp. na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie znaleźć dt dla Szamci. Pozostaje mi zasypiac z nadzieja, że zdarzy się cud i Szamcia nie będzie musiała jutro spędzic nocy w zimnym boksie. Maleńka jest mi przykro, że po wykarmieniu sześciu pięknych dzieciaczków zostajesz odsunięta na margines. Piszę i łzy mi kapią po policzkach. Pocieszam się jedynie, że i ze schroniska wyciągałam nie jednego psinę, zatem nie spocznę i tutaj. Tylko czy to wszystko tak musi być?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dziękuje wszystkim za pomoc w ogłoszeniach szczeniaczków. Mam nadzieje, że w domkach do których trafiły znajdą więcej miłości i szczęścia niż dane to było ich mamie.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jasza proszę przeznacz to 50 zł. z bazarku na inną biedulę.[/FONT]

Posted

Zmień proszę tytuł wątku, Heniu, napisz może, że Szamcia wykarmiła szczeniaki i wywala się ją z DT do schronu!
Wysłałam Ci PW.

Posted

Jasza relację w skrócie opisałam na PW. Dla dobra Szamci wstrzymam się z opisaniem całej sytuacji. Pełne informacje na temat suni dostarczę w odpowiednim czasie.

Posted

Heniu, a nie mogłaby mała pomieszkać troszkę u Ciebie?
Twój pies by jej nie zaakceptował?
Ile ona może ważyć?
Malutka jest, prawda?
Jeju, co zrobić, żeby ona nie trafiła do schroniska.

Posted

Agnieszko malutką chciałam spróbować zabrać do siebie ale dopiero w piątek i tego czasu potrzebowałam. Z tego co wiem ona boi się dużych psów i doskakuje do nich gryząc. Zatem nie ma możliwości, aby zostawić psiaki same (no i jeszcze kot). Od piątku jestem w domu i mam większą kontrolę nad zwierzyńcem.

Posted

Nie wiem, nic nie wiem...rozmawiałam z Henią, jej koleżanka próbuje odebrać Szamcię tej kobiecie....byle jej gdzieś nie wywiozła.
Feliksik uwielbiam Cię!!!

Posted

Ona z tego co Henia mówiła jest w ogóle wystraszona bardzo i lgnąca do człowieka.
Myślę, że taka malizna to kotom nic nie powinna zrobić....

Posted

Haha Jaszka dzięki. Już mówilam i potwierdzam, że na takie awaryjne to możesz na mnie liczyć. niestety tylko parodniowe, bo to różnie u mnie bywa.

jak będziecie miały wiadomości to pisz lub dzwoń. między 13-16 mogę nie odbierać i nie będzie mnie na kompie to pisz sms.

tylko żeby to moje dziecko nie zaczęło z nią tak jak zabawy z Florką, bo on czeka na taką wariatuńcię kolejną:evil_lol:

Posted

feliksik napisał(a):
Haha Jaszka dzięki. Już mówilam i potwierdzam, że na takie awaryjne to możesz na mnie liczyć. niestety tylko parodniowe, bo to różnie u mnie bywa.

jak będziecie miały wiadomości to pisz lub dzwoń. między 13-16 mogę nie odbierać i nie będzie mnie na kompie to pisz sms.

tylko żeby to moje dziecko nie zaczęło z nią tak jak zabawy z Florką, bo on czeka na taką wariatuńcię kolejną:evil_lol:

Na razie mam wiadomość od Henikar , że ok. ale nic więcej nie wiem.
Mam nadzieję, że ta kobieta oddała Szamcię i że mała nie trafiła do Miedar. (Miedarów?)