Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łobuziak już miał jedną szansę... Niestety źle sie przyjął, tzn po przyjeździe do domu w którym miał zostać okazało się, że on nie chce zostać! Tulił się do swojego starego pana, na nowych ludzi nie chciał patrzeć, trząsł się, wcześniej w ogóle nie chciał wejść do samochodu, jakby czuł, co się kroi... wszyscy razem zdecydowali, że jednak się nie nadaje do zmiany otoczenia. Cioteczki, Negro nadal szuka domu :)

Posted

nie rozumiem, Negro był w nowym domu i tam doszli do wniosku, ze za bardzo tęskni więc wrócił do starego domu i nadal szuka DS? Przecież logiczne jest, że na początku będzie tęsknił i chwile mu na pewno zajmie aklimatyzacja itp.

Posted

też tego nie rozumiem.... to dlaczego tamten dom nie był ok i szukają nadal? (i co to za domek?> z dziećmi? bo dawałam namiary jednym ludziom z 3 dzieci i bardzo im się Nero spodobał)

Posted

Ja mam małe mieszkanie i dziecko małe również..I psa ze schroniska po wielkich przejściach.Nie jest łatwo ale w życiu nie oddałabym psa bo "dziecko ma się urodzić albo mieszkanie za małe"...Ale to ja,,wiem ludzi są rózni.I mają sumienie patrzeć jak ten pies za nimi wodzi oczyma, kiedy odstawią w nowe miejsce....

Posted

kasiek_ona napisał(a):
Łobuziak już miał jedną szansę... Niestety źle sie przyjął, tzn po przyjeździe do domu w którym miał zostać okazało się, że on nie chce zostać! Tulił się do swojego starego pana, na nowych ludzi nie chciał patrzeć, trząsł się, wcześniej w ogóle nie chciał wejść do samochodu, jakby czuł, co się kroi... wszyscy razem zdecydowali, że jednak się nie nadaje do zmiany otoczenia. Cioteczki, Negro nadal szuka domu :)

Ciekawe podejście, przecież to zrozumiałe, że pies nie chce zostać u obcych ludzi.
Skoro tak się boją o psiaka, to najlepiej, żeby został u dotychczasowych właścicieli, tylko żeby się w końcu wzięli za pracę z psem. Wtedy obie strony będą zadowolone.

Posted

Pies pojechał na wieś do babci właściciela, mieszka sobie w domku, wychodzi kiedy chce na zwenatrz. Narazie nie szukają już domu tak na gwałt... Ale z tego co wiem to szukają :)

Posted

kasiek_ona napisał(a):
Pies pojechał na wieś do babci właściciela, mieszka sobie w domku, wychodzi kiedy chce na zwenatrz. Narazie nie szukają już domu tak na gwałt... Ale z tego co wiem to szukają :)

Dzięki za info. Szkoda tylko, że nie chcą się wziąć do pracy z psiakiem.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dokładnie... to nie ma sensu... był 2 razy w domu gdzie go chcieli to szalał, tzn warczał gryzł.... nie chceli go zostawic i jest na wsi ... u babci właściciela, na dzień na zewnątrz w nocy w domu... ;|