annavera Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 :P Przecież ni pakowaliśmy rąk wszędzie heh. Ale było sporo psiaków, obok których nie dało się przejść nie wkładając rak i nie głaskając, bo one jakby mogły to by przeniknęły przez siatkę. Była tak suczka Husky, której może bym nawet nie zauważyła ale jak minęliśmy jej klatkę to tak piszczała i wołała, że aż się cofnęliśmy do niej, żeby ją trochę pomiziać. Nawet zastanawialiśmy się nad nią, ale Pani powiedziała, że do na tylko do domku z ogródkiem i słusznie. W sumie przyjechaliśmy wyszukać takiego średniaka i wzrostem i wiekiem. Ale głownie żeby był spokojny do małego dziecka. Wybraliśmy 3 z czego dwa nie były jeszcze do adopcji. Ten którego wybraliśmy miał około roku (ale jak się później okazało to maluch był tylko mu się tak urosło - mógł mieć około 6 m-cy). Był zgarnięty z interwencji z Gdańska. Nie miał schroniskowego imienia i w schrosniku nie bardzo umiał się dopchać do miski, ale jak się później domyśliłam to chyba z racji wieku. Pani określiła że jest taką ciapą. Ale jak już przyjechał do domku, to myślałam, ze sie zapłaczę, bo tak podgryzał po rękach, że moja lekarka myślała, że mam męża sadystę :D Na szczęście udało nam się go oduczyć od takiego zaczepiania do zabawy. Teraz jest ulubieńcem dzieci na podwórku i szaleńcem jakich mało. Jest w typie wilczura długowłosego, ale mniejszy i drobniejszy. I za nic byśmy go nie oddali :) Cały czas wybieramy się do "Promyka" w odwiedziny. Może w końcu się uda :) Swoją drogą byliśmy całą rodziną i były wolentariuszki wtedy, to może pamiętacie taką ferajnę - starszy syn i mała dziewczynka ;) Pies był pod kątem syna i jego wypraw po lasach wybierany. Quote
Arielka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Jaka sunia husky? Mozna coś więcej na jej temat/ Duzo husky teraz macie w schronisku? Quote
Wolontariusze Promyka Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 obecnie 2 brązowy i srebrny :) Quote
Arielka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 A masz może jakieś zdjęcia tych psiaków? Zajmuje się psami północnymi, mam kilka zgłoszeń o zaginięciu... Bardzo prosze. Mój mail: anda.korczynska@gmail.com Quote
Shirana Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Witam wszystkich forumowiczów moim pierwszym postem, który... jest pytaniem. Nie wiem czy dobry wątek wybrałam, w każdym razie zaryzykuje. Mianowicie zupełnie mnie urzekł psiak o numerze schroniskowym 57/11, na stronie schroniska figuruje jako "Milky". Od bodajże sześciu, może siedmiu miesięcy myślę nad adopcją psa (oczywiście w międzyczasie chłonę informacje o wychowaniu jak i tresurze niczym gąbka, chcąc popełnić jak najmniej błędów), ale zważywszy na to, że będzie to możliwe dopiero we wrześniu, bądź październiku - powoli się rozglądam i zastanawiam na jaką "bestyję" się zaczaić (rzecz jasna jeśli ktoś adoptuje przede mną - nie będę chodziła nadąsana :lol:. Lepiej dla psiaka, że znalazł dom, byle traktowali go należycie). Ale do rzeczy: chciałabym się dowiedzieć o nim czegoś więcej (charakter, zachowanie, tolerancja innych zwierząt/psów itp.), bo przecież nie mogę kierować się samym wyglądem, który często bywa dla czworonoga przekleństwem. Odkąd go obserwuje, dręczy mnie myśl dlaczego tak piękny i młody pies (nie oszukujmy się - ludzie patrzą z reguły na wygląd zwierzaka) nadal siedzi w schronisku. Mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź i z góry za nią dziękuję :). PS: Jeśli był gdzieś w wątkach, a tego nie dostrzegłam - przepraszam. Quote
annavera Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Jeśli masz konto na facebooku to tam zagadaj, bo tu się chyba nie doczekasz :( Link na FB http://www.facebook.com/pages/PROMYK-Schronisko-dla-Bezdomnych-Zwierz%C4%85t-Gda%C5%84sk/112067128816373 Quote
Secia Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglarek Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
annavera Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 daj linka z FB bo mam tylu znajomych a kurczaki blade nie dostałam takiego info chyba nigdzie, żeby udostępniać :( Quote
Buell Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 art. o "Pucha dla sierściucha": https://picasaweb.google.com/lh/photo/v2708Jw5F-8mJr4MgB7whMkjzRHgsnOKSPCuJ0Dxc0g?feat=directlink Quote
andegawenka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Dostałam na pocztę Ostrzeżenie: Jan Ch. - Gdańsk Osowa tel. xxxxxxxx Szuka dużego psa. Jest chory psychicznie, znęca się nad rodziną i psami. Quote
Recommended Posts