yuki Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Po psiaka nikt się nie zgłosił nikt go nie szuka :( Hej na prośbę forumowiczki Ruty, zakładam wątek znalezionego przez nią dziś psa, owczarkowatego. Został znaleziony w pobliżu Parku Wschodniego przy ulicy Rybnickiej, jest to boczna Krakowskiej. Pies jest młody, mocno wystraszony, "nie ma obrozy, lekko utyka (raz mam wrazenie ze na lewą przednia a za chwilę kurczy prawą tylną) " Jest gruby. Ruta wzięła go dziś do siebie, bo jest masakrycznie zimno. Docelowo nie może tam zostać, bo jest już tam jeden pies. Był już wykonany telefon do schroniska, ktoś szuka owczraka ale niestety ten "nasz" to nie ten bo na podane imię nie reaguje. Zdjęcia psa zaraz będą Quote
Uru Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 jaka piekna psina... kurcze widac zadbana. musiala chyba niedawno zaginac. a jakis czas temu wisialo ogloszenie w parku wsch ze zaginela sunia. i taka ta mi sie wydaje podobna. ale tamta jeszcze latem to do dzisiaj nie wygladalaby tak dobrze. zreszta nawet nie znam losow tamtej.moze sie odnalazla...? Quote
Uru Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 to juz wiem. to jest chlopak a ogloszenia ze wsch. sa na sunie. wiec wsio. biedaczycho! jakies ogloszenia by trzeba porozwieszac ze zdjeciem i numerek tel. ze sie znalazl. na pewno komus uciekl czy cos. jest taki tlusciutki Quote
rutta Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Tłuściutki to bardzo dobre określenie, ciężko mu się biega a chciał dogonić Toro. próbowałam zabrać go do weterynarza, żeby sprawdzić czy ma czipa i co jest z jego łapami. Nie wsiadł do samochodu mimo prób przekupstwa i zachęt. Ucieka, jak próbuję założyć mu obrożę. Jutro będę próbować podejść z nim do najbliższego weta i zacznę rozwieszać ogłoszenia. Quote
bros Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 juz drukuje fotkę i zawieszę jutro w schronisku Quote
rutta Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Dziękuję !!! :) Ja się trzęsę a jemu jest tutaj okropnie gorąco. Dyszy bez przerwy. Quote
rutta Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Jest już na gumtree i na zgubiono.pl Na jakich stronach wrzucić jeszcze ogłoszenia? Quote
abilab Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 rutta jak noc Wam przebiegła ? dyszał pewnie z nerwów czy udalo Wam sie sprawdzic czy jest zachipowany moze w okolicach u wetów rozwiesic ogloszenia chyba straszny uparciuch z niego Quote
yuki Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Rutta jest teraz w pracy i za bardzo na dogo wchodzić nie może, napisze coś pewnie późnym popołudniem . Quote
rutta Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Noc spokojna, poranny spacer też, na wszelki wypadek Toro był dzisiaj u koleżanki, bałam się zostawić ich samych. Gorzej z popołudniowym spacerem. Zerwał się i dał dyla na wały. Po dwóch godz. udało się go złapać a raczej przyprowadzić na miłą gadkę. Jak wyciągnęłam obrożę, pisnął i znowu w nogi. Od napotkanej Pani dowiedzieliśmy się, że krąży po okolicy od 2 dni. Teraz leży i smutno pomrukuje. Wet jest w planach na dzisiaj. Samochód raczej odpada, spróbujemy na piechotę. Od poniedziałku nie będę miała możliwości, żeby psy były odseparowane. On jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi ale relacje z Torkiem mają lekko napięte. Dlatego bardzo proszę pomóżcie coś wymyślić, jeśli nie znajdzie się właściciel do tego czasu, nie chcę go oddawać do schroniska. Nie mam pomysłu. Dobra ruszam z wywieszaniem ogłoszeń. Quote
bros Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 zostawiłyśmy ogłoszenie w schronisku - kurcze pewnie czeka na swojego człowieka i tęskni :( trzeba oplakatować okolicę Wschodniego i przystanki w kierunku Opolskiej Quote
abilab Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Konieczne ogłoszenia w okolicy jezeli jest to pies starszych osób nie maja dostepu do netu , a nawet moze nie pomysla aby zadzwonic do schroniska roznie to bywa Quote
rutta Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Byliśmy u weterynarza, nie ma czipa. Ogłoszenia zaczęłyśmy od Rybnickiej i dalej boczne ulice Krakowskiej (spruł dzisiaj w tamtym kierunku). Od rana ciąg dalszy rozwieszania, jest cholernie zimno. Pozbył się wielkiego kleszcza :) I jeszcze raz spróbujemy z obrożą, jest za duży żeby tak luzem biegał. Quote
rutta Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Od dzisiaj Stefan przebywa w schronisku... Jutro opiszę, co się działo w ciągu ostatnich kilku dni i wrzucę więcej zdjęć. Dzisiaj już brak mi sił. Quote
BUDRYSEK Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 rutta napisał(a):byliśmy u weterynarza, nie ma czipa. Ogłoszenia zaczęłyśmy od rybnickiej i dalej boczne ulice krakowskiej (spruł dzisiaj w tamtym kierunku). Od rana ciąg dalszy rozwieszania, jest cholernie zimno. Pozbył się wielkiego kleszcza :) i jeszcze raz spróbujemy z obrożą, jest za duży żeby tak luzem biegał. trzymam za was kciuki!!! Quote
rutta Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Budrysek, Yuki, dziękuję za wsparcie!! Bros dziękuję, że go odwiedzisz!!! Quote
rutta Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Stefan boi się obroży, czmycha na sam jej widok. Dom tymczasowy, w którym mógł być nie ma niestety ogrodzenia. Nieprzyzwyczajony do nowego otoczenia pies nie reagował na przywoływanie, szedł przed siebie. Mimo najlepszych chęci DT nie był w stanie wyprowadzić go na spacer bez smyczy. A z obrożą był cały czas problem. Albo to właśnie z czasem był największy kłopot. A raczej jego brakiem, aby psina mogła się poczuć bezpiecznie, żeby pomału przekonać go do obroży. Mi też skończył się czas, kiedy mogłam zabierać Toro z domu, żeby Stef mógł być sam u mnie. Okropnie czuję się z tym, że jest w schronisku. Zrobię co w mojej mocy, żeby znaleźć mu dobry dom. Może i nie jest zsocjalizowany, ale wystarczyły mu 4 dni, żeby się przy mnie uspokajał i może nie od razu ale wracał, jak go wołałam. On to wszystko szybko nadrobi!!! Póki co jest na kwarantannie przez dwa tygodnie, jeśli nie uda mu się znaleźć domu tymczasowego albo stałego (o marzenie!), poszukam mu hoteliku, zacznę zbierać pieniądze. Stefan ma swoje wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=170820036298406#!/event.php?eid=170820036298406 Zaproście znajomych, może kogoś Stefan tak ujmie za serce jak mnie. Quote
yuki Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Jestem, mam zmienić tytuł wątku kochana ??? Wyślij mi fotki mailem to wrzucę ;) Quote
Szarotka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Na f.b jest napisane, ze on jest w schronisku ?????????????? Quote
rutta Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 kilka postów wyżej też jest to napisane a także wyjaśnione, dlaczego tak się stało. Jedno Ci mogę zagwarantować, on tam nie zostanie! Jeśli do przyszłego tygodnia nie uda mi się znaleźć kogoś, kto się nim zaopiekuje, wyskrobię pieniądze na hotelik i będę szukać dalej. Czuję się lekko bezradna w sytuacji ale robię, co mogę. Nie tylko ja. Quote
bros Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 rutta kochana jedzonko od Ciebie dostarczone do ząbków własnych :) kosteczka i uszko tez :) nie zostawimy Cie samej :) cokolwiek sie stanie :) Quote
yuki Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Jaaa, Brosik , ale suuper , że u niego byłyście :loveu: Właśnie Szarotka , na razie jeszcze nie wiemy, zmienię tytuł wątku Quote
Recommended Posts