Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po psiaka nikt się nie zgłosił nikt go nie szuka :(

Hej na prośbę forumowiczki Ruty, zakładam wątek znalezionego przez nią dziś psa, owczarkowatego. Został znaleziony w pobliżu Parku Wschodniego przy ulicy Rybnickiej, jest to boczna Krakowskiej.

Pies jest młody, mocno wystraszony, "nie ma obrozy, lekko utyka (raz mam wrazenie ze na lewą przednia a za chwilę kurczy prawą tylną) " Jest gruby.

Ruta wzięła go dziś do siebie, bo jest masakrycznie zimno. Docelowo nie może tam zostać, bo jest już tam jeden pies. Był już wykonany telefon do schroniska, ktoś szuka owczraka ale niestety ten "nasz" to nie ten bo na podane imię nie reaguje.

Zdjęcia psa zaraz będą

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

jaka piekna psina... kurcze widac zadbana. musiala chyba niedawno zaginac. a jakis czas temu wisialo ogloszenie w parku wsch ze zaginela sunia. i taka ta mi sie wydaje podobna. ale tamta jeszcze latem to do dzisiaj nie wygladalaby tak dobrze. zreszta nawet nie znam losow tamtej.moze sie odnalazla...?

Posted

to juz wiem. to jest chlopak a ogloszenia ze wsch. sa na sunie. wiec wsio. biedaczycho! jakies ogloszenia by trzeba porozwieszac ze zdjeciem i numerek tel. ze sie znalazl. na pewno komus uciekl czy cos. jest taki tlusciutki

Posted

Tłuściutki to bardzo dobre określenie, ciężko mu się biega a chciał dogonić Toro. próbowałam zabrać go do weterynarza, żeby sprawdzić czy ma czipa i co jest z jego łapami. Nie wsiadł do samochodu mimo prób przekupstwa i zachęt. Ucieka, jak próbuję założyć mu obrożę. Jutro będę próbować podejść z nim do najbliższego weta i zacznę rozwieszać ogłoszenia.

Posted

rutta jak noc Wam przebiegła ? dyszał pewnie z nerwów czy udalo Wam sie sprawdzic czy jest zachipowany moze w okolicach u wetów rozwiesic ogloszenia chyba straszny uparciuch z niego

Posted

Noc spokojna, poranny spacer też, na wszelki wypadek Toro był dzisiaj u koleżanki, bałam się zostawić ich samych. Gorzej z popołudniowym spacerem. Zerwał się i dał dyla na wały. Po dwóch godz. udało się go złapać a raczej przyprowadzić na miłą gadkę. Jak wyciągnęłam obrożę, pisnął i znowu w nogi. Od napotkanej Pani dowiedzieliśmy się, że krąży po okolicy od 2 dni. Teraz leży i smutno pomrukuje.

Wet jest w planach na dzisiaj. Samochód raczej odpada, spróbujemy na piechotę.

Od poniedziałku nie będę miała możliwości, żeby psy były odseparowane. On jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi ale relacje z Torkiem mają lekko napięte. Dlatego bardzo proszę pomóżcie coś wymyślić, jeśli nie znajdzie się właściciel do tego czasu, nie chcę go oddawać do schroniska. Nie mam pomysłu.

Dobra ruszam z wywieszaniem ogłoszeń.

Posted

zostawiłyśmy ogłoszenie w schronisku - kurcze pewnie czeka na swojego człowieka i tęskni :( trzeba oplakatować okolicę Wschodniego i przystanki w kierunku Opolskiej

Posted

Konieczne ogłoszenia w okolicy jezeli jest to pies starszych osób nie maja dostepu do netu , a nawet moze nie pomysla aby zadzwonic do schroniska roznie to bywa

Posted

Byliśmy u weterynarza, nie ma czipa. Ogłoszenia zaczęłyśmy od Rybnickiej i dalej boczne ulice Krakowskiej (spruł dzisiaj w tamtym kierunku). Od rana ciąg dalszy rozwieszania, jest cholernie zimno. Pozbył się wielkiego kleszcza :) I jeszcze raz spróbujemy z obrożą, jest za duży żeby tak luzem biegał.

Posted

rutta napisał(a):
byliśmy u weterynarza, nie ma czipa. Ogłoszenia zaczęłyśmy od rybnickiej i dalej boczne ulice krakowskiej (spruł dzisiaj w tamtym kierunku). Od rana ciąg dalszy rozwieszania, jest cholernie zimno. Pozbył się wielkiego kleszcza :) i jeszcze raz spróbujemy z obrożą, jest za duży żeby tak luzem biegał.

trzymam za was kciuki!!!

Posted

Stefan boi się obroży, czmycha na sam jej widok. Dom tymczasowy, w którym mógł być nie ma niestety ogrodzenia. Nieprzyzwyczajony do nowego otoczenia pies nie reagował na przywoływanie, szedł przed siebie. Mimo najlepszych chęci DT nie był w stanie wyprowadzić go na spacer bez smyczy. A z obrożą był cały czas problem. Albo to właśnie z czasem był największy kłopot. A raczej jego brakiem, aby psina mogła się poczuć bezpiecznie, żeby pomału przekonać go do obroży. Mi też skończył się czas, kiedy mogłam zabierać Toro z domu, żeby Stef mógł być sam u mnie. Okropnie czuję się z tym, że jest w schronisku. Zrobię co w mojej mocy, żeby znaleźć mu dobry dom. Może i nie jest zsocjalizowany, ale wystarczyły mu 4 dni, żeby się przy mnie uspokajał i może nie od razu ale wracał, jak go wołałam. On to wszystko szybko nadrobi!!! Póki co jest na kwarantannie przez dwa tygodnie, jeśli nie uda mu się znaleźć domu tymczasowego albo stałego (o marzenie!), poszukam mu hoteliku, zacznę zbierać pieniądze.

Stefan ma swoje wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=170820036298406#!/event.php?eid=170820036298406

Zaproście znajomych, może kogoś Stefan tak ujmie za serce jak mnie.

Posted

kilka postów wyżej też jest to napisane a także wyjaśnione, dlaczego tak się stało. Jedno Ci mogę zagwarantować, on tam nie zostanie! Jeśli do przyszłego tygodnia nie uda mi się znaleźć kogoś, kto się nim zaopiekuje, wyskrobię pieniądze na hotelik i będę szukać dalej. Czuję się lekko bezradna w sytuacji ale robię, co mogę. Nie tylko ja.

Posted

rutta kochana jedzonko od Ciebie dostarczone do ząbków własnych :) kosteczka i uszko tez :) nie zostawimy Cie samej :) cokolwiek sie stanie :)

Posted

Jaaa, Brosik , ale suuper , że u niego byłyście :loveu: Właśnie Szarotka , na razie jeszcze nie wiemy, zmienię tytuł wątku