Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, ile Fifka waży i w jakim jest wieku?
Mam dom w Warszawie u starszej Pani dla niemłodej suczki / pieska gładkowłosej lub szorstkowłosej.
Piesek max. 6-7kg.

Jeśli Fifka się nie łapie, a macie jakieś pomysły dajcie proszę znać na pw :)

Posted

jak sunia była na cesarce, to wet ocenił jej wiek na około 6 lat.
Ja niestety nie miałam okazji się jej przyglądać za bardzo - jak ją znaleźliśmy, to myślałam tylko o tym by przeżyła. A potem już też nie miałam z nią zbyt dużego kontaktu.

Ale co do wagi - moim zdaniem ona ma około 10 kg, ale trudno mi powiedzieć - ale tak porównuję ją do mojej Kropki, która ma właśnie 10 kg i pewnie Fifka też ma tyle.
LILUtosi musi się wypowiedzieć.

Szkoda, że nie może być kudłaczek, bo byśmy naszego rudego Krugerka podesłały :)

Posted

Generalnie jak nie musi być na mnie to chętnie zrezygnuje. Raz że idą już na mnie ogłoszenia innych psów. Dwa że później schodzi bardzo dużo spamów, trzy że u mnie w domu słaby zasięg. Cztery, później są podejrzenia że hotel nie zachęca do adopcji.
Dobrze by było żeby ktoś odsiewał chętnych i dopiero jak dobrze rokuje to przekazywał mój numer. Wtedy będę mogła odpowiedzieć na bardziej szczegółowe pytania a i sytuacja będzie klarowna.

Posted

ok
w takim razie w ogłoszeniach będą podawane numery na nas, a potem będziemy w razie co kierować do Ciebie (jeśli ktoś konkretny w ogóle zadzwoni).

Posted

niestety, mała banerku nie ma.
ja sama robić takich nie umiem.

deklaracji też nie ma oprócz mojej i Pyrdki...
ale za to ogłoszenia będzie miała.
dziś w pracy byłam mega zajęta, więc sama robić nie mogłam, dlatego zamówiłam jej pakiecik ogłoszeń.

Posted

ale LILUtosi robisz śliczne zdjęcia - pozazdrościć...
myślę że zamówione przeze mnie ogłoszenia powinny się na dniach ukazać, bo wiem że kolejka jest, ale kilka dni i powinno być :)
Zobaczymy wtedy czy będzie jakiś odzew :)

Fifka śliczna jest, taka się z niej super psina zrobiła :)
Widać, że jest szczęśliwa :)
A to zdjęcie powaliło mnie na łopatki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: jakby chciała powiedzieć coś do obiektywu :)

Posted

Też jestem u Fifki. Śliczna dziewuszka z niej. Mam nadzieję,że coś sie ruszy jak ukarzą się ogłoszenia.:lol: Sunia nie do poznania jest. Wygląda na szczęsliwą.

Posted

Właśnie nie wiem, bo Fifka przyjechała z jakąś obróżką zieloną co nadal strasznie śmierdzi. A po drugie obróżki zamowiłam duże bo kosztują tyle co średnie. Te końcówki co ucinam można dosztukować dla małych piesków. Tak zrobiłam ślepkowi Badiemu i działa. Nie ma jak oszczędność. ;-)
Alwe jak mam jej zamówić to pisz, jeszcze domówię.

Posted

aaaaaa tak, zapomniałam, ta zielona obróżka była założona w DT w którym siedziała po cesarce.
Ona była nowa, więc myślę, że jeszcze co najmniej 2 miesiące ochrony będzie :)
kompletnie o tym zapomniałam :oops:

Posted

osoba, u której zamówiłam ogłoszenia dla Fifki napisała mi pw, że trochę jej się spraw nagromadziło i jeszcze ogłoszeń nie zrobiła i w najbliższym czasie nie będzie w stanie :shake::shake::roll::roll:

dlatego wklejam tutaj tekst do ogłoszeń, może ktoś znajdzie chwilkę czasu i poogłasza małą.
Zaraz podsyłam też tekst do imperatora, który obiecał wystawić allegro dla naszej Fifki :multi:

[FONT=Comic Sans MS]Spragniona miłości Fifka szuka kochającego domku.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jakie życie miała Fifka, zanim trafiła w nasze ręce, nie mamy pojęcia.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jedno wiemy na pewno, że ten kto pozwolił, by sunia zaszła w ciąże,[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]kto wyrzucił ją jak śmieć w ostatnich dniach jej ciąży,
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]kto pozwolił jej się tak męczyć,
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]nie zasługuje na miano bycia człowiekiem.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pewnej zimowej soboty, dostaliśmy zgłoszenie że w polu leży pies,
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]że pewnie już nie żywy.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pojechaliśmy jak na sygnale. To co zobaczyliśmy – do tej pory nie mogę zapomnieć wielkości jej brzucha, wyglądał jak balon, który już bardziej napiąć się nie mógł.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Płytki oddech, ledwo żyła... Telefon do weta, że zaraz przyjedziemy.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Na miejscu okazało się, że sunia jest w ciąży i właśnie zaczęła rodzić.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie pozostało nic innego jak przeprowadzić cesarkę, sunia miała w sobie 10 szczeniaków dużych rozmiarów, a ona przecież mała.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Godzina, dwie i sunia bez pomocy weta już by nie żyła.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Aktualnie minęły 2 miesiące od tamtego wydarzenia, Fifka już zapomniała jak potraktował ją jej „właściciel”.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jaką krzywdę jej wyrządził porzucając w takim stanie.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Fifka aktualnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie uczy się na nowo ufać człowiekowi, gdzie odzyskała siły i energię by na nowo cieszyć się życiem.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Cieszy się ze spacerów, biega, wącha, odbiega i przybiega sprawdzić czy dostanie głaski. Potrafi chodzić na smyczy, spuszczona ze smyczy pilnuje się[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] i przychodzi na zawołanie.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]W domu zostawiona sama z innymi psiakami nic nie niszczy.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Potrafi zachować czystość w domu i załatwiać swoje potrzeby na zewnątrz.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Dogaduje się ze wszystkimi psami i sukami. Nie goni kotów. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Uwielbia być rozpieszczana, układa się często niedaleko człowieka,
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]przytula i od razu bezpieczna zasypia.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jak już się przekona do człowieka, to wpatruje się w niego swoimi wielkimi oczkami i chodzi za nim krok w krok.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Fifka poszukuje domu odpowiedzialnego, cierpliwego i troskliwego.
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Gdzie będzie kochana ponad wszystko i będzie pełnoprawnym członkiem rodziny. Domu, w którym już nigdy nie zazna żadnej krzywdy.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Sunia ma około 6 lat, jest małym psiakiem.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Aktualnie przebywa w domu tymczasowym pod Wrocławiem.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Agnieszka: 513-059-824, ap12-83@o2.pl[/FONT]