Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy sunia nadawałby się do domu pani z 18.letnim głęboko upośledzonym zarówno umysłowo jak i fizycznie synem? Chłopiec nawet niesiedzi, natomiast od czasu do czasy wydaje głośne piski i wrzaski .W związku z tym piesek musi być mało wrażliwy na takie atrakcje.Domek jest w Ząbkowicach , juz po wizycie przedaopcyjnej.Pani dzwoniła do mnie z pytaniem o Gusię ,a ona nie nadaje się do głośnych warunków , bo jest bardzo lękliwa i boi się hałasów. Poza ty Gusia jest podobna do Fifki.

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, myślę i ciężko mi wymyślić.
Z jednej strony Fifka uwielbia stabilizację, miejsce na łóżku przy pani. Jej pasowałoby mieszkanko. Nie musi się za nadto wybiegać. Choć jak wychodzi na ogród to i potrafi zaszaleć jak pokazuje filmik. Ona dobrze czułaby się cały czas przy człowieku, a podejrzewam że w sytuacji zdrowotnej państwa towarzystwo człowieka było by non stop.
Co do krzyków nagłych to trzeba zapytać: który pies lubi takie nagłe okrzyki? Żaden!! Musi się do tego przyzwyczaić.

Ja tylko mam obawy innego podłoża:
Czy pani może wyjść z psem i zostawić syna samego?
Czy syn nie może w żaden sposób skrzywdzić psa ?
Czy Pani mimo tak dużej pracy włożonej w opiekę nad synem będzie miała ochotę jeszcze na zimowy wieczorny spacer?

Posted

[quote name='LILUtosi']
Ja tylko mam obawy innego podłoża:
Czy pani może wyjść z psem i zostawić syna samego?
Czy syn nie może w żaden sposób skrzywdzić psa ?
Czy Pani mimo tak dużej pracy włożonej w opiekę nad synem będzie miała ochotę jeszcze na zimowy wieczorny spacer?[/QUOTE]

Wydaje mi się, że jeżeli jest to domek z podwórzem to nie było by problemu z wyprowadzaniem psa na siku :)

Posted

Uf... to dobrze,że mała zniosła dzielnie zabieg i wszystko jest ok.
Bałam się i to mocno, bo wiadomo jak to jest, dwa zabiegi w obrębie 2 miesięcy... ale najważniejsze że już ma to za sobą.

Posted

Ja też się bałam bo po tamtym były problemy a tu prawie nie ma różnicy. Fakt że fifi teraz ma mnie i jak tylko może to się wtula i mordkę wyciąga do miziania. Koszt sterylizacji 150zł.

Posted

Kurcze, dziwne że nikt nie chce przygarnąć pod swój dach tak super psinki, już wysterylizowanej, wychowanej...
eh gdzie ludzie mają oczy?

Asiaczek - dziękuję ślicznie za pomoc finansową :)

Posted

[quote name='Akrum']Kurcze, dziwne że nikt nie chce przygarnąć pod swój dach tak super psinki, już wysterylizowanej, wychowanej...
eh gdzie ludzie mają oczy?
[/QUOTE]

A co w końcu z tym domem o którym pisała POKER?

Posted

Pani ma OBIECANEGO PSA Z UCIECHOWA ,ALE TO JESZCZE NIC PEWNEGO.JESTEM Z NIĄ W KONTAKCIE.
Jak pisałam, syn nawet nie siedzi i nie mówi ,więc nie ma szans , by zrobić psu krzywdę. Pani kocha psy i chce mieć dla siebie małą pocieszkę. Pytała mnie o Gusię ,ale ona nie jest z przylepek, ciągle jest bardzo płochliwa.

Posted

To Fifi byłaby idealna. Ona obrała sobie mnie za pańcie i mnie nie odstępuję, taka właśnie przylepa. Myślę że zamieniłaby mnie na tą panią i wobec niej się tak zachowywała.

Posted

Fifko, zobaczysz - jeszcze znajdziesz najlepszy domek na świecie, w którym będziesz kochana i rozpieszczana, w którym będziesz się mogła tulić do swojej pańci, chodzić z nią na spacerki. Domek, w którym będziesz bardzo szczęśliwa :)

Posted

jesteśmy już na minusie jeśli chodzi o skarpetę Fifki
z czego opłacimy jej pobyt w DT w maju - nie mam pojęcia... :-(:-(:-(

POMOOOCYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

LILUtosi jak się czuje mała? wszystko dobrze??
dzielnie przyjmuje antybiotyk??

w weekend przysiądę nad zorganizowaniem fantów na bazarek.

Posted

Tak , dotarły pieniążki, od razu poszły do weta. A Fifka już dawno zapomniała że miała sterylkę. Śladu nie ma.
A jak się czuje - chrapie mi właśnie nad uchem to chyba dobrze.

Posted

oj Fifka, Fifka...
zrobię Ci dzisiaj wyróżnione allegro i zamówię ogłoszenia u Pliny bądź CatAngel, może tym razem ktoś cię wypatrzy i do swojego serca zechce zaprosić i swój domek ofiarować.