LILUtosi Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Napisz że jak się przekona to jest wpatrzona w człowieka swoimi wielkimi oczętami. Potwierdzam wpłatę za hotel. Quote
Andzike Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Dziewczyny, ile Fifka waży i w jakim jest wieku? Mam dom w Warszawie u starszej Pani dla niemłodej suczki / pieska gładkowłosej lub szorstkowłosej. Piesek max. 6-7kg. Jeśli Fifka się nie łapie, a macie jakieś pomysły dajcie proszę znać na pw :) Quote
Akrum Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 jak sunia była na cesarce, to wet ocenił jej wiek na około 6 lat. Ja niestety nie miałam okazji się jej przyglądać za bardzo - jak ją znaleźliśmy, to myślałam tylko o tym by przeżyła. A potem już też nie miałam z nią zbyt dużego kontaktu. Ale co do wagi - moim zdaniem ona ma około 10 kg, ale trudno mi powiedzieć - ale tak porównuję ją do mojej Kropki, która ma właśnie 10 kg i pewnie Fifka też ma tyle. LILUtosi musi się wypowiedzieć. Szkoda, że nie może być kudłaczek, bo byśmy naszego rudego Krugerka podesłały :) Quote
Akrum Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 wpłynęły pieniążki za kwiecień od: Pyrdka - 20 zł Quote
Akrum Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 LILUtosi - czy kontakt w ogłoszeniach mogę podawać do Ciebie?? jeśli tak, to proszę podaj mi namiary :) Quote
LILUtosi Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Generalnie jak nie musi być na mnie to chętnie zrezygnuje. Raz że idą już na mnie ogłoszenia innych psów. Dwa że później schodzi bardzo dużo spamów, trzy że u mnie w domu słaby zasięg. Cztery, później są podejrzenia że hotel nie zachęca do adopcji. Dobrze by było żeby ktoś odsiewał chętnych i dopiero jak dobrze rokuje to przekazywał mój numer. Wtedy będę mogła odpowiedzieć na bardziej szczegółowe pytania a i sytuacja będzie klarowna. Quote
Akrum Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 ok w takim razie w ogłoszeniach będą podawane numery na nas, a potem będziemy w razie co kierować do Ciebie (jeśli ktoś konkretny w ogóle zadzwoni). Quote
LILUtosi Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Malutka nawet banerka nie ma. Kto jej zrobi? Quote
Akrum Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 niestety, mała banerku nie ma. ja sama robić takich nie umiem. deklaracji też nie ma oprócz mojej i Pyrdki... ale za to ogłoszenia będzie miała. dziś w pracy byłam mega zajęta, więc sama robić nie mogłam, dlatego zamówiłam jej pakiecik ogłoszeń. Quote
Poker Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Dziewczyny , jak dacie radę , to wysterylizujcie ją.Ja się oparzyłam na dobrym domku, nawet pisać mi się nie chce. Quote
Akrum Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 ale LILUtosi robisz śliczne zdjęcia - pozazdrościć... myślę że zamówione przeze mnie ogłoszenia powinny się na dniach ukazać, bo wiem że kolejka jest, ale kilka dni i powinno być :) Zobaczymy wtedy czy będzie jakiś odzew :) Fifka śliczna jest, taka się z niej super psina zrobiła :) Widać, że jest szczęśliwa :) A to zdjęcie powaliło mnie na łopatki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: jakby chciała powiedzieć coś do obiektywu :) Quote
Pyrdka Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Też jestem u Fifki. Śliczna dziewuszka z niej. Mam nadzieję,że coś sie ruszy jak ukarzą się ogłoszenia.:lol: Sunia nie do poznania jest. Wygląda na szczęsliwą. Quote
Asiaczek Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Cudne:) https://lh4.googleusercontent.com/_rXwW3QSX9vs/TaIAZpiT19I/AAAAAAAAHLE/e1wA-ndWXX0/s512/IMG_1967.JPG Pzdr. Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 LILUtosi, a dla naszej Fifki też zamówiłaś obróżkę p-ko kleszczorom?? tą samą co Szarikowi?? Quote
LILUtosi Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Właśnie nie wiem, bo Fifka przyjechała z jakąś obróżką zieloną co nadal strasznie śmierdzi. A po drugie obróżki zamowiłam duże bo kosztują tyle co średnie. Te końcówki co ucinam można dosztukować dla małych piesków. Tak zrobiłam ślepkowi Badiemu i działa. Nie ma jak oszczędność. ;-) Alwe jak mam jej zamówić to pisz, jeszcze domówię. Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 aaaaaa tak, zapomniałam, ta zielona obróżka była założona w DT w którym siedziała po cesarce. Ona była nowa, więc myślę, że jeszcze co najmniej 2 miesiące ochrony będzie :) kompletnie o tym zapomniałam :oops: Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 osoba, u której zamówiłam ogłoszenia dla Fifki napisała mi pw, że trochę jej się spraw nagromadziło i jeszcze ogłoszeń nie zrobiła i w najbliższym czasie nie będzie w stanie :shake::shake::roll::roll: dlatego wklejam tutaj tekst do ogłoszeń, może ktoś znajdzie chwilkę czasu i poogłasza małą. Zaraz podsyłam też tekst do imperatora, który obiecał wystawić allegro dla naszej Fifki :multi: [FONT=Comic Sans MS]Spragniona miłości Fifka szuka kochającego domku.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jakie życie miała Fifka, zanim trafiła w nasze ręce, nie mamy pojęcia. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jedno wiemy na pewno, że ten kto pozwolił, by sunia zaszła w ciąże,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]kto wyrzucił ją jak śmieć w ostatnich dniach jej ciąży, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]kto pozwolił jej się tak męczyć, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]nie zasługuje na miano bycia człowiekiem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pewnej zimowej soboty, dostaliśmy zgłoszenie że w polu leży pies, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]że pewnie już nie żywy.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pojechaliśmy jak na sygnale. To co zobaczyliśmy – do tej pory nie mogę zapomnieć wielkości jej brzucha, wyglądał jak balon, który już bardziej napiąć się nie mógł.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Płytki oddech, ledwo żyła... Telefon do weta, że zaraz przyjedziemy. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Na miejscu okazało się, że sunia jest w ciąży i właśnie zaczęła rodzić.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nie pozostało nic innego jak przeprowadzić cesarkę, sunia miała w sobie 10 szczeniaków dużych rozmiarów, a ona przecież mała. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Godzina, dwie i sunia bez pomocy weta już by nie żyła.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Aktualnie minęły 2 miesiące od tamtego wydarzenia, Fifka już zapomniała jak potraktował ją jej „właściciel”. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jaką krzywdę jej wyrządził porzucając w takim stanie.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Fifka aktualnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie uczy się na nowo ufać człowiekowi, gdzie odzyskała siły i energię by na nowo cieszyć się życiem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Cieszy się ze spacerów, biega, wącha, odbiega i przybiega sprawdzić czy dostanie głaski. Potrafi chodzić na smyczy, spuszczona ze smyczy pilnuje się[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] i przychodzi na zawołanie. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]W domu zostawiona sama z innymi psiakami nic nie niszczy. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Potrafi zachować czystość w domu i załatwiać swoje potrzeby na zewnątrz.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dogaduje się ze wszystkimi psami i sukami. Nie goni kotów. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Uwielbia być rozpieszczana, układa się często niedaleko człowieka, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]przytula i od razu bezpieczna zasypia. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jak już się przekona do człowieka, to wpatruje się w niego swoimi wielkimi oczkami i chodzi za nim krok w krok.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Fifka poszukuje domu odpowiedzialnego, cierpliwego i troskliwego. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Gdzie będzie kochana ponad wszystko i będzie pełnoprawnym członkiem rodziny. Domu, w którym już nigdy nie zazna żadnej krzywdy.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Sunia ma około 6 lat, jest małym psiakiem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Aktualnie przebywa w domu tymczasowym pod Wrocławiem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Agnieszka: 513-059-824, ap12-83@o2.pl[/FONT] Quote
imperator Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Witam! Podaję link do Allegro małej. LILUtosi pozwoliłem sobie na skopiowanie Twoich zdjęć, mam nadzieję, że nie zabrania tego regulamin. http://allegro.pl/spragniona-milosci-fifka-szuka-kochajacego-domku-i1570209966.html Quote
Akrum Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 właśnie oglądnęłam allegro Fifki :) wszystko ok :) link do wątku na dogo w allegro też działa :) Quote
Recommended Posts