Scooby_Doo Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 dooooooooo góry i kciuki trzymamy:) Quote
exploit-oi Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Dorota muszę się pochwalić w co się wpakowałam . Z tego wątku jest moja znajda która okazała się zupełnie innym psem niż ten szukany :) http://www.dogomania.pl/threads/213017-Be%C5%BCowa-mikro-sunia-ZERWA%C5%81A-SI%C4%98-ZE-SMYCZY!-Wawa-Br%C3%B3dno-szczeniak-w-DT/page12 Quote
Noemi1 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 exploit-oi napisał(a):Dorota muszę się pochwalić w co się wpakowałam . Z tego wątku jest moja znajda która okazała się zupełnie innym psem niż ten szukany :) http://www.dogomania.pl/threads/213017-Be%C5%BCowa-mikro-sunia-ZERWA%C5%81A-SI%C4%98-ZE-SMYCZY!-Wawa-Br%C3%B3dno-szczeniak-w-DT/page12 Tak wiem, już podczytałam w tzw. międzyczasie :) I jak dziewczynki się dogadują? U mnie dochodzi do spięć już tylko z powodu nieuwagi Azy, bo czasem nadepnie na Żabę :) Czasem robi to też celowo :) Ale cel, o który mi chodziło chyba będzie osiągnięty, czyli rozruszam Żabę :) Quote
Noemi1 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Cioteczki i wujkowie, napisałam dla Caludii nowe ogłoszenie. Nie wiem już, w którą stronę lepiej iśc. Pewnie jednak powinno bardziej wyciskać łzy, ale nie umiem takiego napisać. Poniżej zamieszczam to co napisałam i czekam na uwagi, bo mam dla Claudynki wykupiony pakiet i muszę dać tekst. Wszelkie uwagi i pomoc w tworzeniu mile widziane :) Dopiero jutro wieczorem będę mogła tu zajrzeć. [FONT=Calibri]Claudia jedynie 2 letnia sunia w typie owczarka niemieckiego, wiele już przeszła w swoim krótkim psim życiu. Mieszkała na działkach, w nieocieplanej budzie bez wody, karmiona sporadycznie. Tak przeżyła dwie mroźne zimy. W tym czasie rodziła dwa razy. Pierwszy miot wychowała samodzielnie, drugi został jej tuż po porodzie odebrany. Po interwencji w styczniu tego roku trafiła do schroniska. Claudia jest psem obronnym, świetnie nadaje się do ochrony posesji. Ze względu na wiek wymaga dużo ruchu, dlatego nie będzie oddana na łańcuch ani do kojca. Jest niezwykle inteligentną sunią, która szybko się uczy. Potrafi siad, podaj łapę, zachowuje czystość w swoim boksie. Jest psem dominującym, ale w boksie mieszka z dwoma psami. Nie wiadomo jak zareaguje na mieszkanie z sunią lub kotem. Bardzo przywiązuje się do swojego opiekuna i jest gotowa zrobić dla niego wszystko. Do obcych raczej nieufna, broni swojego terytorium. Jedyną wadą Claudii jest umiejętność pokonywania ogrodzenia z siatki.[/FONT] [FONT=Calibri]Jest wysterylizowana i ma zrobiony komplet szczepień.[/FONT] [FONT=Calibri]Obecnie przebywa w schronisku w województwie mazowieckim.[/FONT] [FONT=Calibri]Warunkiem adopcji jest osobista wizyta w schronisku i podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT] [FONT=Calibri]Kontakt w sprawie adopcji: Magda 602 184 573 (najlepiej sms), Anna 602 34 34 28[/FONT] Quote
bela51 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Noemi, a wizyty przedadopcyjnej nie bedziecie robic dla suni? Szkoda wydac ją komus tylko na "piekne oczy ". Quote
magdyska25 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [FONT=Calibri] Jest psem dominującym, ale w boksie mieszka z dwoma psami. Tutaj dodałabym, że jest dominująca do innych psów. No i to, że inteligentna. Nadaje się na pierwszego psa? [/FONT] Quote
Noemi1 Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Cioteczki dopiero dotarłam z wojaży działkowych. Po drodze dostałam wiadomość od morisowej, treści nastepującej: "Claudia adoptowana. Opiekunka Iza mówi, ze ludzie w porządku. Dom z ogrodem, spanie w domu, teren do dyspozycji i pies samiec na podwórku. Nie mam kontaktu. Zostaje cieszyć się i mieć nadzieję, że rzeczywiście dobrze trafiła i jest szczęsliwa. " A ja będąc na działce tak czułam, że już nie zobaczę Claudynki. Z jednej strony BARDZO się cieszę, a z drugiej smutno mi, że jej nie pożegnałam :) :( I zostało wolne miejsce w wykupionym pakiecie dla innego psiaczka, myślę o Uszaku od exploit-oi :) Quote
bela51 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Czy to znaczy, ze nie sprawdzicie, jak Claudii wiedzie sie w nowym domu ? Jest tyle nieudanych adopcji, ze nie wiem, czy moge sie cieszyc... Quote
inga.mm Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 A ja rozpuszczałam wici o Claudii... No ale jeśli ma już domek, to mam nadzieję, że jeśli rzeczywiście ludki z okolicy Nasielska odezwą się to zaraz znajdziemy im jakąś śliczną panienkę. Oby domek był tym najwspanialszym!!!! Quote
Noemi1 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 bela51 napisał(a):Czy to znaczy, ze nie sprawdzicie, jak Claudii wiedzie sie w nowym domu ? Jest tyle nieudanych adopcji, ze nie wiem, czy moge sie cieszyc... Mnie też to trochę martwi, i będziemy starały się dotrzeć do osób adoptujących, ale nie wiem czy nam się to uda :( inga.mm napisał(a):A ja rozpuszczałam wici o Claudii... No ale jeśli ma już domek, to mam nadzieję, że jeśli rzeczywiście ludki z okolicy Nasielska odezwą się to zaraz znajdziemy im jakąś śliczną panienkę. Oby domek był tym najwspanialszym!!!! Ingo dzięki wielkie za pamięć o Claudynce. Wczoraj zmogło mnie choróbsko i nie dałam rady powysyłać sms'ów z tą informacją. Wiem, że wielu osobom Claudynka była bliska sercu i szukali jej domku. Bardzo przepraszam. Dziś nadrobię tę zaległość. Niestety nie dam rady podjechać do schroniska, bo nadal kaszlę i leje mi się z nosa :( Liczę, że dziewczynom uda się dowiedzieć czegoś więcej. A ludkom z Nasielska natychmiast znajdziejmy kolejną kochaną ONeczkę, bez domku. Biedny Santulek został sam w tym schronie :( Quote
magdyska25 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ile razy próbowałam dowiedzieć się do kogo trafiły moje 2 poczwary ze schroniska (Borys/Zuźka)- niestety nie podają takich inf. wolontariuszom. Quote
morisowa Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Wiem tyle, ile powtórzyła mi opiekunka, która robiła adopcję. Ludzie sami ją wybrali z boksu, zrobili na opiekunce dobre wrażenie, o warunkach wiem tyle, ile napisałam w sms'ie. Tak jest w przypadku większości adopcji ze schroniska - ludzie przychodzą, biorą i idą. Nie było przy tym mnie czy Noemi, więc nie mamy kontaktu z nowym domem Claudii. Ale sunia miała wizytówkę z naszymi telefonami, więc jest szansa, że nowy dom sam się odezwie. Poszła też Lawenda, co kiedyś z Neverem siedziała - i też tylko tyle wiem. Quote
bela51 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Szkoda, bo sunia bardzo zapadła mi w serce i marzyłam, ze znajdzie dom, co do ktorego bedzoemy miec 100 % pewnosci, ze jest dobry. Czy na pewno , nie mozna wyciagn ac z biura takich informacji? Przeciez ludzie podpisywali umowe adopcyjna. Quote
bela51 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 morisowa napisał(a):ochrona danych osobowych... Nie w takim wypadku, gdy oddaje sie komus pod opieke zywą istote. Niektore schroniska sprawdzaja jak miewaja sie ich podopieczni. Moze mógłcy to zrobic , ktorys z praconikow, skoro wolontariuszom, nie chca udostepnic tych danych. Quote
Noemi1 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Miewałam chwile zwątpienia, ale dzięki Wam walczyłam dalej :) Bardzo dziękuję, że gościliście na watku Claudynki, podnośicliście go i wspieraliście dobrym słowem. W tak trudnej walce o dobry dom dla psiaka to bardzo ważne. Oczywiście nadal będę walczyc o kolejne psiaki ze schroniska i nie tylko. W miarę możliwości pomogę przy tworzeniu banerków, plaktów, wklejaniu zdjęć itp. Postaram się też pomagać finansowo, choć obecnie to niemożliwe, ale los kiedyś się odmieni :) Dużo zdrowia i ciepłych myśli dla WAS WSZYTKICH Noemi i Claudynka :) Quote
Noemi1 Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Cioteczki i wujkowie zapraszam na watek psiaka z Caludynkowego boksu, SANTO http://www.dogomania.pl/threads/214258-SANTO-już-4-lata-w-schronisku-czeka-na-dom!!!?p=17593486#post17593486 Już tylko on został w schronisku z całej wspaniałej trójki. Najspokojniejszy, najbardziej zrównoważony, 4 lata w schronie. Za co ta kara??? Quote
inga.mm Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 A ja dostałam informację, że ten dom pod Nasielskiem jednak nie koniecznie... Nic na siłę. Lepiej, że od razu wiadomo, niż wyciągać psa, a potem oddawać. Ale szkoda Quote
holmina Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 chwilke nie bylo mnie na Dogo...i co zmiany,Claudynka poszła do domku....mam nadzieje ze dobrego!Noemi....moze uda sie jednak zdobyc namiar na psinke i ewentualnie namowic nowych wlascicieli,zeby zrobili kilka zdjec na watek.... wszystkiego dobrego claucynko,no i oczywiscie pozdrowienia dla Noemi Quote
Noemi1 Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Oczywiście będę jeszcze próbowała zdobyc namiary na domek, bo Claudynka jest mi bardzo bliska, ale czy to się uda???? Naprawdę bardzo bym chciała wiedzieć, że dobrze trafiła. Jej nawet w budzie będzie dobrze, byle nie na łańcuchu. A z Nasielskiem, faktycznie dobrze, że wcześniej wiadomo, że domek nie za dobry, bo po co psiakowi robić nadzieję i go odbierać. Szkoda, że nie wyszło. Quote
inga.mm Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Noemi1 napisał(a):Oczywiście będę jeszcze próbowała zdobyc namiary na domek, bo Claudynka jest mi bardzo bliska, ale czy to się uda???? Naprawdę bardzo bym chciała wiedzieć, że dobrze trafiła. Jej nawet w budzie będzie dobrze, byle nie na łańcuchu. A z Nasielskiem, faktycznie dobrze, że wcześniej wiadomo, że domek nie za dobry, bo po co psiakowi robić nadzieję i go odbierać. Szkoda, że nie wyszło. Pogadaj z Kora. Może będzie mogła pomóc? Quote
Noemi1 Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Po dalszy ciąg relacji z rejonu 4 zapraszam na watek Santo :) Są tam różne niespodzianki :) Warto zajrzeć :) Quote
Agnieszka_K Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 cieszę się od otrzymania smsa już ale dopiero teraz tu zajrzałam:) mam nadzieję że to wspaniały domek - zasłużyła Claudynka bardzo Quote
Marycha35 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ja po wyjeździe zaglądam, ale przepraszam, niespokojna jestem, to trzeba sprawdzić!!!! Gdzie ona jest, jak jej jest......Czy nie może zadzwonić ktoś ze schroniska??? Momento rozmowy! A może Państwo pozwolą przyjechać Noemi, looknąć jak sunia? Quote
Recommended Posts