morisowa Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 tak, Claudia smutnieje, to prawda; mnie tez mniej zaczepia do głaskania, nie pcha się, żeby wyjść z boksu - taka coraz bardziej "dostosowana", pogodzona z losem Quote
Agnieszka_K Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Biedactwo:( jak mi jej szkoda:( zrobiłam jej to samo allegro ale wrzuciłam nowe zdjęcia: http://allegro.pl/show_item.php?item=1504828749 może by dopisać coś o tym, że smutnieje? bo mogę w ciągu 24h edytować jeszcze nie wiem, a może zdjęcie główne weselsze? no nie wiem jak jej pomóc, na poprzednim allegro miała 74 wyświetlenia Quote
Noemi1 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Myślę Agnieszko, że można dopisać, że smutnieje i zaczyna tracić wiarę na lepsze życie. To niestety nie będzie przesadą. Jutro do niej pojadę i napiszę jaki jest jej obecny stan. Bardzo się o nią martwię. Nie sądziłam, że tak łatwo się pdoda :( I znowu porobię kilka fotek. Może uda się zrobić jak bawi się linką dla amstafów :) Ostatnio chwilkę się nią bawiła :) Niestety drugi raz już nie była nią zainteresowana :( Quote
Agnieszka_K Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 dopisałam. mam nadzieję, że jutro nie będzie taka smutna, serce się kraja:( proszę ją ode mnie wygłasiać mocno mocno!!! Quote
morisowa Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Na spacerek była bardzo chętna :) przy okazji załapali się chłopaki z jej boksu (Santo i Harada), znów Rita z Puszkiem i tym razem dwa staruszki z kilkuletnim stażem - Smolik i Jaśmin - dzięki! Quote
Noemi1 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Claudynka, wydrapana, wyczesna ile się dało, ale jeszcze jest co czesać :) Widać, że czesanie sprawiało jej przyjemność. Wybawiła się amstafkowym sznurkiem :) Ritka i Puszek to wiadomo, takie słodkie dwie indywidualności. Bardzo bojący się człoiweka Puszek dał się dzisiaj nawet solidnie wyszczotkować :) To z jego strony kolosalny postęp. A staruszki są urocze. Smolik to anioł wśród psiaków. Ani razu mnie nie pociągnął. SZOK. A Jasminek też słodki choć słaby wzrok wymaga, żeby uważać troszeczkę z niego :) Jednak naprawdę dobrze daje sobie radę. Nie lubi tylko gwałtownych ruchów, bo nie wie co się dzieje. A Claudia trochę się wycofuje. Zaczyna godzić się z losem. Chcę wierzyć, że to nie depresja. Mniej emocjonalnie reaguje na zaczepki człowieka. Cieszę się jednak, że chętnie poszła na spacer :) Byłam dziś z koleżanką, która porobiła nowe fotki, i jak tylko mi prześle to je wstawię. Quote
Noemi1 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Poniżej nowe zdjęcia Claudii z tej niedzieli czyli 13 marca 2011. Zobaczcie jak ona jest słodka :) A jutro dodam zdjęcia Ritki, ktora mieszka w boksie obok i tez chodzi na spacery :) Quote
Agnieszka_K Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 kochana słodzina :loveu: jak fajnie, że chociaż ma spacerki z Tobą, nie może stracić nadziei... jak będę miała wolną chwilę odnowię jej ogłoszenia Quote
Noemi1 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 A zgodnie z obietnicą poniżej zdjęcia jej sąsiadki z boksu obok - RITY. Też jest słodziakiem :) Quote
Noemi1 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Ritka jest bardzo fajna. Kocha cały świat :) Trochę ciągnie na spacerach, ale jak się już zmęczy to idzie spokojnie koło nogi. Przydałby się jej ruch, żeby zrzucić nieco kilogramów :) Po numerze widać, że siedzi w schronie blisko rok. Niestety nie wiem ile ma lat. Quote
Agnieszka_K Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 może by Ricie też ogłoszenia porobić? :) Quote
Noemi1 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Tak właśnie myślę, żeby wziąć się za Ritkę. Ona siedzi w boksie z Puszkiem, który bardzo się boi wszystkiego i tylko przy niej jakoś działa. Niestety nie zrobiłyśmy mu jeszcze zdjeć, a on tam jest już chyba od 2007 roku :( W niedzielę mu zrobię i może razem ich ogłosić? Nie, że do jednego domu, ale może uda się, że równocześnie znajdą domki? Quote
Agnieszka_K Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 to zróbmy tak: zrób zdjęcia w niedzielę całej trójce piękne a ja postaram się w tygodniu ich poogłaszać - lepiej za jednym zamachem. no i Claudię też oczywiście odnowię wtedy. i trzeba krótsze ogłoszenia robić;) i będziemy się starać z cafeanimal do metra wbić - stamtąd losowo wybierają zwierzęta i ogłaszają w metrze a to bardzo dużo daje!:) Quote
Noemi1 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Agnieszko wielkie dzieki za pomoc i wsparcie :) Oczywiście w niedzielę porobię zdjęcia, dowiem się więcej o Ritce i Puszku, żeby można było ich lepiej opisać. I walczymy o dobre domki :) Quote
morisowa Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Będe wdzięczna za wszelkie ogłoszenia dla "moich" psiaków :) Quote
Agnieszka_K Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 ja teraz postawiłam sobie za cel wstrzelenie Claudii do metra;) będę ją codziennie na cafeanimal ogłaszać i w końcu ją muszą wylosować!;) jakby ktoś mógł dzisiaj odnowić to ogłoszenie tak do godz. 15 to będe wdzięczna bo nie mam możliwości zapisania zdjęć na kompie z którego teraz korzystam;/ http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Claudia,35566 Ritkę też będziemy ogłaszać;) Quote
KWL Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Przepraszam za OT. W imieniu staruszka Szafira i ONeczki Malwinki zapraszamy na wielki bazarek: [SIZE="3"]Wszystko dla Twojego psa Quote
Noemi1 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 To ja chyba nie umiem tego ogłoszenia odnowić :( :( :( Quote
Noemi1 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Mam nowe zdjęcia Claudynki z dzisiejszego spacerku oraz zdjęcia jej kolegi z boksu Santo i Koleżanki i kolegi z boksu obok, czyli Ritki (tej ktora jest również powyżej) i strachliwego Puszka :) Claudynka ma już prawie wiosenne futerko. Jednak znowu posiwiała :( Ale dzisiaj była znacznie radośniejsza :) I cały czas się przymilała. Na dzień doby dostałam soczystego całuska :) Dziś wstawiam nowe zdjęcia Claudynki, a jutro dorzucę całą trójeczkę sąsiadów. Te przepiękne bursztonowe oczka... bardzo pragną miłości. Pokochajcie Claudynkę. Quote
Agnieszka_K Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 faktycznie ona ma bursztynowe oczka!:) jestem teraz cały tydzień poza domem ale mam nadzieję, że uda mi się porobić Claudii i Ricie ogłoszenia Noemi napiszesz coś/tekst o Ricie? kochana ta nasza Claudia, gdzie jesty domek? :( Quote
Noemi1 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Muszę ustalić z morisową co możemy napisać o Ritce. I wyślę Ci info na priv. A Claudia ma naprawdę niesamowicie bursztynowe oczka. Ja takich u psiaka nie widziałam. Na zdjęciu i tak wyszły dość ciemne. Ciekawe na jaki kolor świecą w nocy? Quote
Agnieszka_K Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 odnowiłam Claudii cafeanimal, może ją wylosują... jak będę przy kompie to wrzucę ją też po południu-zwiększymy szanse;) to zdjęcie moredeczki z wywalonym jęzorem na kolorowym tle jest tak piękne, że ktoś w końcu musi ją pokochć :) Quote
Noemi1 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Agnieszko, naprawdę WIELKIE DZIĘKI za pomoc w ogłaszaniu Claudii. To bardzo kochana i pogodna sunia. A ja zgodnie z obietnicą wrzucam poniżej zdjęcia jej towarzyszy niedoli. Kolega z boksu Santo, cudowny na spacerach, nie ciągnie, idzie sobie normalnym krokiem, specjalnie nie zaczepia mijanych piesków. Ale chyba nie lubi pozować do zdjęć. Koleżanka z boksu obok Rita, którą już znacie :) Lubi pociągnąć, ale dość szybko się męczy i wtedy idzie normalnie. Kocha wszystkich i ludzi i zwierzęta. I jej kolega z boksu Puszek. Bardzo bojaźliwy, nieduży psiaczek. Daje się oswoić, jednak nie lubi gwałtownych ruchów. Widać, że brakuje mu kontaktu z człowiekiem, potrzebuje nieco czasu aby mu zaufać. Taki mały dzikusek, ale nie gryzie. Nabezpieczniej czuje się w towarzystwie Rity. Quote
Noemi1 Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Aby przypomnieć Claudynkę wstawiam jeszcze nie publikowane zdjęcia :) Ta przepiękna i kochana młoda sunia nadal szuka domku. Quote
Recommended Posts