Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę Agnieszko, że można dopisać, że smutnieje i zaczyna tracić wiarę na lepsze życie. To niestety nie będzie przesadą. Jutro do niej pojadę i napiszę jaki jest jej obecny stan. Bardzo się o nią martwię. Nie sądziłam, że tak łatwo się pdoda :( I znowu porobię kilka fotek. Może uda się zrobić jak bawi się linką dla amstafów :) Ostatnio chwilkę się nią bawiła :) Niestety drugi raz już nie była nią zainteresowana :(

Posted

Na spacerek była bardzo chętna :)

przy okazji załapali się chłopaki z jej boksu (Santo i Harada), znów Rita z Puszkiem i tym razem dwa staruszki z kilkuletnim stażem - Smolik i Jaśmin - dzięki!

Posted

Claudynka, wydrapana, wyczesna ile się dało, ale jeszcze jest co czesać :) Widać, że czesanie sprawiało jej przyjemność. Wybawiła się amstafkowym sznurkiem :) Ritka i Puszek to wiadomo, takie słodkie dwie indywidualności. Bardzo bojący się człoiweka Puszek dał się dzisiaj nawet solidnie wyszczotkować :) To z jego strony kolosalny postęp. A staruszki są urocze. Smolik to anioł wśród psiaków. Ani razu mnie nie pociągnął. SZOK. A Jasminek też słodki choć słaby wzrok wymaga, żeby uważać troszeczkę z niego :) Jednak naprawdę dobrze daje sobie radę. Nie lubi tylko gwałtownych ruchów, bo nie wie co się dzieje.
A Claudia trochę się wycofuje. Zaczyna godzić się z losem. Chcę wierzyć, że to nie depresja. Mniej emocjonalnie reaguje na zaczepki człowieka. Cieszę się jednak, że chętnie poszła na spacer :)
Byłam dziś z koleżanką, która porobiła nowe fotki, i jak tylko mi prześle to je wstawię.

Posted

Poniżej nowe zdjęcia Claudii z tej niedzieli czyli 13 marca 2011. Zobaczcie jak ona jest słodka :)

A jutro dodam zdjęcia Ritki, ktora mieszka w boksie obok i tez chodzi na spacery :)

Posted

Ritka jest bardzo fajna. Kocha cały świat :) Trochę ciągnie na spacerach, ale jak się już zmęczy to idzie spokojnie koło nogi. Przydałby się jej ruch, żeby zrzucić nieco kilogramów :) Po numerze widać, że siedzi w schronie blisko rok. Niestety nie wiem ile ma lat.

Posted

Tak właśnie myślę, żeby wziąć się za Ritkę. Ona siedzi w boksie z Puszkiem, który bardzo się boi wszystkiego i tylko przy niej jakoś działa. Niestety nie zrobiłyśmy mu jeszcze zdjeć, a on tam jest już chyba od 2007 roku :( W niedzielę mu zrobię i może razem ich ogłosić? Nie, że do jednego domu, ale może uda się, że równocześnie znajdą domki?

Posted

to zróbmy tak: zrób zdjęcia w niedzielę całej trójce piękne a ja postaram się w tygodniu ich poogłaszać - lepiej za jednym zamachem. no i Claudię też oczywiście odnowię wtedy.
i trzeba krótsze ogłoszenia robić;) i będziemy się starać z cafeanimal do metra wbić - stamtąd losowo wybierają zwierzęta i ogłaszają w metrze a to bardzo dużo daje!:)

Posted

Agnieszko wielkie dzieki za pomoc i wsparcie :) Oczywiście w niedzielę porobię zdjęcia, dowiem się więcej o Ritce i Puszku, żeby można było ich lepiej opisać. I walczymy o dobre domki :)

Posted

ja teraz postawiłam sobie za cel wstrzelenie Claudii do metra;)
będę ją codziennie na cafeanimal ogłaszać i w końcu ją muszą wylosować!;) jakby ktoś mógł dzisiaj odnowić to ogłoszenie tak do godz. 15 to będe wdzięczna bo nie mam możliwości zapisania zdjęć na kompie z którego teraz korzystam;/
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Claudia,35566

Ritkę też będziemy ogłaszać;)

Posted

Mam nowe zdjęcia Claudynki z dzisiejszego spacerku oraz zdjęcia jej kolegi z boksu Santo i Koleżanki i kolegi z boksu obok, czyli Ritki (tej ktora jest również powyżej) i strachliwego Puszka :)
Claudynka ma już prawie wiosenne futerko. Jednak znowu posiwiała :( Ale dzisiaj była znacznie radośniejsza :) I cały czas się przymilała. Na dzień doby dostałam soczystego całuska :)
Dziś wstawiam nowe zdjęcia Claudynki, a jutro dorzucę całą trójeczkę sąsiadów.

Te przepiękne bursztonowe oczka... bardzo pragną miłości. Pokochajcie Claudynkę.

Posted

faktycznie ona ma bursztynowe oczka!:)
jestem teraz cały tydzień poza domem ale mam nadzieję, że uda mi się porobić Claudii i Ricie ogłoszenia
Noemi napiszesz coś/tekst o Ricie?
kochana ta nasza Claudia, gdzie jesty domek? :(

Posted

Muszę ustalić z morisową co możemy napisać o Ritce. I wyślę Ci info na priv. A Claudia ma naprawdę niesamowicie bursztynowe oczka. Ja takich u psiaka nie widziałam. Na zdjęciu i tak wyszły dość ciemne. Ciekawe na jaki kolor świecą w nocy?

Posted

odnowiłam Claudii cafeanimal, może ją wylosują... jak będę przy kompie to wrzucę ją też po południu-zwiększymy szanse;)
to zdjęcie moredeczki z wywalonym jęzorem na kolorowym tle jest tak piękne, że ktoś w końcu musi ją pokochć :)

Posted

Agnieszko, naprawdę WIELKIE DZIĘKI za pomoc w ogłaszaniu Claudii.
To bardzo kochana i pogodna sunia.

A ja zgodnie z obietnicą wrzucam poniżej zdjęcia jej towarzyszy niedoli.
Kolega z boksu Santo, cudowny na spacerach, nie ciągnie, idzie sobie normalnym krokiem, specjalnie nie zaczepia mijanych piesków. Ale chyba nie lubi pozować do zdjęć.

Koleżanka z boksu obok Rita, którą już znacie :) Lubi pociągnąć, ale dość szybko się męczy i wtedy idzie normalnie. Kocha wszystkich i ludzi i zwierzęta.

I jej kolega z boksu Puszek. Bardzo bojaźliwy, nieduży psiaczek. Daje się oswoić, jednak nie lubi gwałtownych ruchów. Widać, że brakuje mu kontaktu z człowiekiem, potrzebuje nieco czasu aby mu zaufać. Taki mały dzikusek, ale nie gryzie. Nabezpieczniej czuje się w towarzystwie Rity.