Noemi1 Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Ależ się tu nadziało jak ja zajmowałam się oswajaniem suniek moich i pracą. Magdyska ona ma na imię Harada lub jak kto woli Harry :) Tak to on :) Morisowa oczywiście założę mu wątek, tylko napisz czy on jest do adopcji, czy tylko szukamy środków na jego wsparcie. Wieczorkiem usiądę do tego. A masz może jakieś zdjęcia Harrego po kąpieli i odnowie biologicznej? A i jeszcze chciałam napisać, że Santo jest przytulaskiem (może z umiarem), a Harada raczej kłapaczem :) Choć po ostanich wydarzeniach to już nie wiem kim jest Harada i co mu zrobili w szpitalu??? P.S. co robią moje dziewczynki, gdy ja stukam na dogo (z czwartku wieczorem): Żeby nie było Obie mają zakaz wchodzenia na łóżko i kanapę :) I jeszcze tylne łapki Azy i jej pazurki. Ona chyba ten czas w schronie przestała na dwóch łapach, pazurków prawie brak :( Zachowuje 100% czystość w domu i chyba nie będzie niczego niszczyła. Przynajmniej na razie nic ją nie kusi, nawet buty zostawione na wierzchu :) Quote
inga.mm Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Moje dekadenckie dziecko Też nie przejmuje się nadmiernie zakazami. Quote
Noemi1 Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 Ingo, ale Twoje dziecko przynajmniej tak półdoopkiem tam leży i skromniutko :) A moje porozwalane jak u siebie... Teraz obie leżą grzecznie jedna naswoim posłaniu, a druga na podłodze pod moimi nogami, ale to chyba wina temperatury :) Quote
inga.mm Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Noemi1 napisał(a):Ingo, ale Twoje dziecko przynajmniej tak półdoopkiem tam leży i skromniutko :) A moje porozwalane jak u siebie... Teraz obie leżą grzecznie jedna naswoim posłaniu, a druga na podłodze pod moimi nogami, ale to chyba wina temperatury :) eee, to tylko takie ujęcie. rozwala się wszędzie, gdzie się da i usiłuje zdominować towarzystwo. Niestety, muszę się w to włączać, bo jej skłonność do dominacji źle rokuje na przyszłość. Quote
bela51 Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 A co u Claudii ? To jej wątek, a nic o niej nie piszecie ! Quote
Noemi1 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Claudynka nadal siedzi w schroniskowym boksie niestety :( Pojawiło się malutkie światełko w tunelu, ale nie chcę zapeszać. W poniedziałek lub wtorek będzie coś więcej wiadomo. Takich światełek było kilka, to wydaje się najbliższe ideału, ale... Nie chę robić z niej agresora, bo to byłoby przesadą, jednak Claudia zdecydowanie wykazuje cechy psa stróżującego i jest dominantką :) Nadal podkreślam, że to bardzo pojętna i chętna do nauki sunia. Gdy trafi na właściwego człowieka da mu bardzo wiele radości. Quote
inga.mm Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 A Guinnessa zlokalizowałaś? Kurde-mol, ja nawet w łykendy zasuwam służbowo, żeby utrzymać mój inwentarz Quote
holmina Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Noemi1 napisał(a):Claudynka nadal siedzi w schroniskowym boksie niestety :( Pojawiło się malutkie światełko w tunelu, ale nie chcę zapeszać. W poniedziałek lub wtorek będzie coś więcej wiadomo. Takich światełek było kilka, to wydaje się najbliższe ideału, ale... Nie chę robić z niej agresora, bo to byłoby przesadą, jednak Claudia zdecydowanie wykazuje cechy psa stróżującego i jest dominantką :) Nadal podkreślam, że to bardzo pojętna i chętna do nauki sunia. Gdy trafi na właściwego człowieka da mu bardzo wiele radości. trzymam kciuki aby claudii trafil sie super domek Quote
magdyska25 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Noemi! Twoja Żaba nie ma wstydu....tak się rozwala...:evil_lol:\ http://img199.imageshack.us/img199/3279/mmzabaimg5228.jpg a drugiej śliczności chyba kocyk się przydaje do zmiękczenia podłoża na łapy :cool3: http://img546.imageshack.us/img546/4417/mmazaimg5229.jpg Oczywiście trzymam kciuki za Claudie!!! Aaaa- może założysz wątek swoim dziewczynom? Chętnie bym poczytała co nieco:p Od jakiś 3 m-cy zajmuje się dwoma klatkami w schronisku tymczasowym. W jednym z nich jest jedna sunia, młoda z 2 lata ma, super! ogólnie do szczylów nie mam cierpliwości ale ona jest:loveu:. Szorstkowłosa- taka mieszanka Twoich czarno-biała. Zaraz wstawię Jej zdjęcia do wątku suń. Ps: Wiesz jak ją nazwałam? Żaba;) Quote
Scooby_Doo Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 oooooooooooo!trzymam kciuki:) !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Noemi1 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 [quote name='inga.mm']A Guinnessa zlokalizowałaś? Kurde-mol, ja nawet w łykendy zasuwam służbowo, żeby utrzymać mój inwentarz NIe byłam w ten weekend w schronisku, ze względu na moje dziewczyny. Po woli zostają same, ale max na 30 minut. Mam nadzieję, że do końca tygodnia je przyzwyczaję :) [quote name='holmina']trzymam kciuki aby claudii trafil sie super domek [quote name='Marycha35']ojjj, ja też trzymam:) Może wreszcie! [quote name='Scooby_Doo']iiiiiiii cooooooo?są jakies wiesci??? Na razie cisza, ale jeszcze nie tracę nadziei, więc kciuki nadal wskazane :) [quote name='magdyska25']Noemi! Twoja Żaba nie ma wstydu....tak się rozwala...:evil_lol:\ http://img199.imageshack.us/img199/3279/mmzabaimg5228.jpg a drugiej śliczności chyba kocyk się przydaje do zmiękczenia podłoża na łapy :cool3: http://img546.imageshack.us/img546/4417/mmazaimg5229.jpg Oczywiście trzymam kciuki za Claudie!!! Aaaa- może założysz wątek swoim dziewczynom? Chętnie bym poczytała co nieco:p Od jakiś 3 m-cy zajmuje się dwoma klatkami w schronisku tymczasowym. W jednym z nich jest jedna sunia, młoda z 2 lata ma, super! ogólnie do szczylów nie mam cierpliwości ale ona jest:loveu:. Szorstkowłosa- taka mieszanka Twoich czarno-biała. Zaraz wstawię Jej zdjęcia do wątku suń. Ps: Wiesz jak ją nazwałam? Żaba;) Jak widać kocyk się BARDZO PRZYDAJE :) Pozostałe trafiły do dzieci mojej siostry i też im się bardzo podobają :) Nie wiedziałam, że mogę założyć wątek moim dziewczynkom, skoro są szczęsliwe, ale jeżeli jest taka możliwość to chyba to zrobię, bo naprawdę mam o czym pisać. A i wątpliwości co jakiś czas się pojawiają w sprawie postępowania z nimi :) Ja Żabie nie nadawałam imienia, ale sprawdza się zawodowo :) Kica jak żaba, leży jak żaba, chłodzi się jak żaba, poluje jak KOT, po płotach, drzewach też łazi jak KOT :) A możesz podać link do wątku Twojej Żabki? P.S. Przepraszam, że mało tu zaglądam, ale w tym tygodniu przynisnęła mnie praca. W sobotę mam ważne wydarzenie (pracowe) i jest masa zamętu, jak to przed imprezą. Quote
magdyska25 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Żaba nie ma wątku (wstawiłam ją na ogólny, suczkowy): http://www.dogomania.pl/threads/107565-Uratuj-jednego-z-2000-bezdomnych.-Czekaj%C4%85-w-schronisku-ju%C5%BC-d%C5%82ugie-lata...%28SUCZKI%29/page56 a tu możesz założyć wątek swoich pięknych: http://www.dogomania.pl/forums/553-Galeria Quote
Noemi1 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Magdyska dzięki za info, faktycznie Żaba jest 100% mieszańcem moich dziewczynek. A ja swoim założę wątek dopiero po weekendzie, bo teraz z powodu pracy nie dam rady :( Przed chwilą wróciłam i padam, a dziewczyny już nawet padły :) Czekam na wieści od morisowej jak mam ogłaszać Haradę? I czy ktoś pytał o Claudynkę, bo do mnie nikt się już nie odezwał :( Quote
Noemi1 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Dzieki za buziolki i za podnoszenie. A ja zamówiłam dziś Claudynce kolejne ogłoszenia na takim bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/213828-40-og%C5%82osze%C5%84-za-6-z%C5%82otych-%21-Na-schronisko-w-S-cu-%21-Do-10-X-2011-Bez-limitu-pakiet%C3%B3w-%21%21?p=17547031#post17547031 Teraz muszę tylko napisać lepszy tekst i wybrać zdjęcia i może wreszcie trafi się ten włąściwy domek :) Co myślicie o tym, żeby reklamować Claudię jako psa stróżującego? Może to przyciągnie właściwe domki? Quote
Agnieszka_K Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 ale fajowe to Twoje nowe dziecko:) widzę, że Żabka już się pogodziła z faktem, że przestaje być jedynaczką:evil_lol: a za ciągle Claudynkę trzymam kciuki, niech w końcu jej się poszczęści! Claudia by się wg mnie nadawała na stróża ;) Quote
magdyska25 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jeżeli do nowych ludzi podchodzi z "rezerwą" to myślę, że można wspomnieć o dobrym stróżowaniu. Tylko od razy wykluczać chłopków trzymających psa na łańcuchu...... Quote
Noemi1 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 [quote name='magdyska25']Jeżeli do nowych ludzi podchodzi z "rezerwą" to myślę, że można wspomnieć o dobrym stróżowaniu. Tylko od razy wykluczać chłopków trzymających psa na łańcuchu......[/QUOTE] A faktycznie zapomniałam o łańcuchu. Ale to może dodam w opisie, bo ona naprawdę jest psem stróżującym i nowych nie lubi. Nie wiem jak bardzo jest w stanie zaatakować, ale szczeka bardzo agresywnie i już samo szczekanie budzi respekt. Przy tm nie podchodzi do ogrodzenia za blisko. Ale mnie udało się ją w końcu przekupić dobrym jedzeniem :) Choć jak dobrze pamiętam trwało to chyba 2 tygodnie :) Quote
Recommended Posts