holmina Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 no to ja podrzuce bo u mnie pada zimno i nic innego mi do glowy nie przychodzi Quote
Scooby_Doo Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Claudia do góry - do super domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Noemi1 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 holmina napisał(a):no to ja podrzuce bo u mnie pada zimno i nic innego mi do glowy nie przychodzi A u nas dzisiaj było całkiem ładnie i cieplutko. Wreszcie :) Scooby_Doo napisał(a):Claudia do góry - do super domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To skaczmy do tej góry i może do domku zarazem :) Quote
Noemi1 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 DZIEKUJEMY pięknie nocną porą i życzymy kolorowych snów :) Quote
exploit-oi Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 No to wysyłaj mi wszystko na mail i poniedziałek /wtorek będzie allegro :) Quote
Noemi1 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 exploit-oi napisał(a):No to wysyłaj mi wszystko na mail i poniedziałek /wtorek będzie allegro :) Wyślę Ci chyba po weekendzie bo mam obiecany nowy wzruszający tekst dla Claudynki. Może wreszcie to zadziała :) Quote
Noemi1 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 exploit-oi napisał(a):nie ma problemu - w takim razie czekam :) Bardzo Ci DZIĘKUJĘ :) i Claudynka na pewno też, zresztą sama może to okazać, np. pomagając w kąpieli błotnej dla urody :) Quote
Marycha35 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Claduś może już wkrótce los sie odmieni i jednak ktoś kochany da ci domek:) Trzymam kciukacze za akcję ogłoszenia:) Quote
Marycha35 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Dziewczynki sorka, ale szukam kogoś chętnego do wizyty domku w Kobyłce? Wydajemy właśnie rosnące na potęgę maluchy, których jest 6 i sunia!!! Błagam , pomocy:) W moim banerku więcej o nich. Quote
Marycha35 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 No jasne, że do góry, a niby gdzie???Ach, jeszcze do błotka można;) Quote
Noemi1 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Dziś będę z nią na spacerze, zobaczymy co wymyśli :) Ale pewnie i do hooopp do góry i do błotka :) Quote
Scooby_Doo Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 to życzymy udanego spacerku:) i nie za dożo tego błotka...:) Quote
Marycha35 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Oj błotka pewnie będzie pod dostatkiem....w Łodzi leje! Quote
Agnieszka_K Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 cioteczko jak tam dopadła Was burza? pewnie Claudia mogła sobie maseczki porobić;) Quote
Agnieszka_K Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 kochani zaspamuje ale wierzę że cioteczka Noemi i Claudynka mi wybaczą bo szczytny cel: Serdecznie zapraszam na bazarek, z którego dochód w jest przeznaczony na sterylizację Sabci z poderżniętym gardłem i leczenie chorej na nużycę Werki! Fajowe ciuszki dla modngo maluszka i modnej kobietki! http://www.dogomania.pl/threads/212127-*-*-*-modne-ciuszki-dla-maluszka-i-kobietki-na-dwie-pokrzywdzone-sunie-do-16.08-*-*-* Mile widziane rozgłaszanie, zapraszanie, podrzucanie itp :) Quote
Noemi1 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 No więc.... Z Caludynką udało mi się wyjść przed burzą, wieczorem wrzucę filmik co ta dziewczynka wyprawiała, choć nie pamiętam czy udało mi się dokręcić najważniejszą w tym wszystkim końcówkę. Jak nie to potem Wam dopiszę co ona wyprawiała. Następnie na spacer poszli Aza i Pusze i się zaczęła burza. Delikatnie mówiąc burza... Lało się wiadrami, w końcu postanowiliśmy spod drzewa uciekać do schronu. Byłam cała mokra, łącznie z bielizną mimo kurtki na grzbiecie, ale byłam w adidasach. DOlecieliśmy do boksu, psiaki bardzo wystraszone, ale wyjątkowo grzecznie biegły przy mojej nodze. Dopadliśmy boks i tam się z nimi schowałam i głaskałam, żeby się uspokoiły. W razie biedy myślę, że będę mogła z nimi zamieszkać :) I to jedyna pozytywna wiadomośc tego dnia. Potem Krzysiek stwierdził, że pewnie zalewa geriatrię, więc w tych strugach poszliśmy zobaczyć co tam się dzieje, a tam już część psiaków stała w wodzie po kostki. No więc Krzysiek poloeciał po pomoc, a my w 4 baby dawaj przewalać takie plastikowe posłania do góry nogami, na to drugi i na to stare psiaki, ale strach było je zostawić, że jak któryś spadnie to się utropi. Zanim przyszła odsiecz, wody było już do pół łydki. Na szybko wszyscy wynosili psiaki, najpierw mniejsze i najbardziej schorowane, potem resztę. Sprawdzanie, które dadzą radę wejść na budy i tam przesiedzą, czy jakiś się gdzieś nie schował. Kilka ślepaczków, nie rozumiejących sytuacji itd. Straż pożarna powiedziała, że przyjedzie jak pomoże ludziom, więc zdani byliśmy na siebie. Sprawdzanie całego schroniska, czy gdzieś jeszcze nie jest tragicznie. I tak do około 18;00. Tuż przed 18;00 przyjechała straż. Biedna Claudynka i cały jej budynek też stał w wodzie, ale jesczez nie aż tak tragicznej, bo podesty były powyżej. Pierwszy raz w życiu przeżyłam powódź i to przybierającą w jakimś oszalałym tempie wodę, gdzie patrzy się z nadzieją, że to zaraz minie, a tu mija kolejna godzina i wody przybywa. Łątwo się domyślić, że zwierzaki w schronisku różne, jedne chore, stare, bojące się, ślepe itd. Wyjątkowo nie próbowały się na siebie rzucać, ale to przeażenie w ich oczkach i patrzenie czy każdemy pomożemy :( Mam nadzieję, że wszystkie zostały uratowane. Sprawdzaliśmy kilka razy. Nie mam żadnych zdjęć z tej nawałnicy, bo w ostatniej chwili wrzuciłam do auta torebkę ze wszystkim, żeby nie zamokło, a potem nie było jak po to wrócić. Także mam zdjęcia tylko Claudynki, które wrzucę wieczorkiem, lub jutro rano, bo dziś mam napięty plan działań. Quote
Agnieszka_K Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 ciarki mnie przeszły jak to czytałam, dobrze, że byliście tam Wy, biedne zwierzaki - co w tych małych główkach musiało się dziać:( Ale brawa za szybką akcję ratunkową!:multi::multi::multi: Wy też się musieliście nieźle nastresować! Dobrze że nikomu nic się nie stało, ja to zawsze w czasie burzy myślę o jakiś małych bezdomnych szczeniakach, którym zalewa gdzieś norki, ale nigdy nie myślałam, że to samo może dotknąć schronisko. Gupia pogoda!!!:angryy: Quote
Recommended Posts