Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

APSA byłam dziś z sunią 3łapką na spacerku :) Niczego się nie bała, sam przyszła do kraty,a wyciągał ją KWL :) Cały czas chciala głaski, przytulaśna z niej dziewczynka, jest przesłodka, wymiziałam ją ile się dało, ale faktycznie człapie bardzo słabo. Trochę poleżałysmy więc na trawce, a trochę pochodziłyśmy. W sumie pewnie z pół godzinki, a może i więcej :) Ale nie wiem jak sunia ma na imię :( Dzięki niej Saracen też się przeleciał. Spotkałyśmy też Panią, która sunię i mówiła, że ona była kiedyś w super kondycji.
Jutro dorzucę zdjęcia Claudynki i tej suni :)

Posted

A teraz Zoja :)

To poniżej pasowałoby do Twojej serii, choć chciałam jej zrobić oczka :)

Słodzinką jest niesamowitą :) Same buziaki i przytulanki :)

Posted

Ano nareszcie :-) A napisałem tu bo już istniał szczwany plan B który zakładał Noemi i moją wycieczkę za Kraków:evil_lol:
Iza mówi że misie się pieszczochają i są fajne, ale doświadczona już misiami od nas poczeka miesiąc zanim wyrazi opinię :diabloti:

Posted

ALE SUPER WIEŚCI!!!!! A już się martwiłam, że Misie będą tam siedzieć kolejny tydzień, a tu po cichutku sobie pojechały :cool3: :lol: :jumpie: :cool2: :bye:

Exploit-oi jasne, że się znajdą psiaki na spacerki :) Nareszcie może więcej ich wyjdzie, bo ostatnio jakoś mało było na spacerkach.

Agnieszko, ucz się jak poprwić sobie urodę :) To była lekcja darmowa :)

Posted

Powtarzamy lekcję dbania o urodę, UWAGA TO OSTATNIA DARMOWA LEKCJA, proszę studiować dokładnie :)
Fotograf tym razem skupił się na nauce, więc niektóre zdjęcia wyszły nieostre :)

Najpierw delikatnie zanurzamy kończyny w płytszej wodzie, tworząc lekką bryzę...

Następnie wchodzimy do głęszej i bardziej błotnistej wody...

Robimy DUŻĄ bryzę, największą jaką potrafimy...

Moża też po takiej wodzie pobiegać z dużym impetem... (nawet jest to wskazane!!!!)

Wreszcie po dokładnym zamoczeniu całego ciała możemy przebiec po błotku, dla poprawienia jakości zabiegu...

cdn...

Posted

Nastepnie otrzepujemy z siebie nadmiar wody... (nie ma specjalnego powodu zwracać uwagi na otoczenie, bo jemu to przecież nie zaszkodzi)

Spokojnie spacerujemy, aby zabieg się przyjął... (można robić miny)

Nadmiar maseczki oblizujemy...

Na koniec wydalamy z organizmu złogi (one nie służą urodzie)

KONIEC LEKCJI :) :) :)

Posted

Czy Claudia dalej szuka domu ? MIalam dzisiaj telefon w sprawie adopcji młodej suni ONki , ale mieszkanie w bloku na piatym pietrze.
Poza tym sunia musialaby tolerowac sunie - owczarkowatego mieszanca srednich rozmiarow i kota.
Dom na razie nie sprawdzony, ale gdybyscie chcieli, moge kogos poprosic o wizyte .

Posted

Bela51 ja chyba wiem, o którym zapytaniu mówisz. Myślałam nad tym. Claudia nadal jest bez domku, ale obawiam się o kota. Z drugą sunią, jeżeli dom ma doświadczenie mogłoby się udać, ale niestety Claudia jest zdecydowanie dominantką :( Mieszkanie w bloku, jak najbardziej do niej pasuje, bo zachowuje absolutną czystość. Jak był remont w boksie, to przez tydzień załatwiał się tylko raz dziennie na spacerze :)

Posted

Jesli Claudia jest dominantka, to chyba nie najlepsze miejsce dla niej. Rozmawialam z ta Panią, to starsza osoba i nie wiem czy zapanowalaby nad konfliktami dwoch suk. I jeszcze z kotem do kompletu.

Posted

Jeżeli to starsza Pani, to ja też bym się jednak obawiała. Może nieco przesadzam, ale wydaje mi się, że Claudia, przynajmniej na początku potrzebuje doświadczonej ręki. Ona jest niezwykle inteligentna i odwzajemnia miłość, ale trzeba ją ogarnąć.