Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzień dobry Claudynko i cała ekipo!
piękne Wam cioteczka zdjęcia nacykała - Harada jak ładnie wygląda:D Santo speszony, Puszek jak zawsze przyczajony, ale Claudynka to psia modelka jest:D

Posted

:) Witajcie Cioteczki :)
To prawda, że Claudynka jest modelką. Pozowała mi tym razem dość cierpliwie do zdjęć :) Byłyśmy same, więc miałam dla niej sporo czasu, były i głaski i tresura i dokarmianie i sesja fotograficzna i szkolenie :)
A nowy w tym gronie Oluś trafił mi się bo to psina do oswojenia. Chyba dobrze mi poszło, bo na spacer ciągnęłam za sobą osła, a w trakcie nawet 3 razy, przez zapomnienie, miał ogonek w górze i udało mi się raz go całego wygłaskać, nawet po pleckach i zadku :)
Będę miała jeszcze do oswojenia jego siostrę, ale z nią nie pójdzie chyba tak łatwo, bardzo zestrachana dziewczynka :(

Posted

[quote name='Noemi1']:) Witajcie Cioteczki :)
To prawda, że Claudynka jest modelką. Pozowała mi tym razem dość cierpliwie do zdjęć :) Byłyśmy same, więc miałam dla niej sporo czasu, były i głaski i tresura i dokarmianie i sesja fotograficzna i szkolenie :)
A nowy w tym gronie Oluś trafił mi się bo to psina do oswojenia. Chyba dobrze mi poszło, bo na spacer ciągnęłam za sobą osła, a w trakcie nawet 3 razy, przez zapomnienie, miał ogonek w górze i udało mi się raz go całego wygłaskać, nawet po pleckach i zadku :)
Będę miała jeszcze do oswojenia jego siostrę, ale z nią nie pójdzie chyba tak łatwo, bardzo zestrachana dziewczynka :(

no właśnie tak sobie myślałam, że ja Olusia chyba nie widziałam:)

Posted

Nie widziałaś bo dla nas to nówka sztuka, ale w schronie już trochę siedzi :(
BARDZO CI DZIEKUJĘ za bazarek dla Jaśminka. Właśnie na jego watku ustala się dalsze leczenie. Mam nadzieję, że chłopak z tego wyjdzie :)

Posted

Jak tam psiaczki ? Już niedługo i wpadne do Was :) Co do Uszaka że siędzi to wiem - dzwoniłam co tydzień i pytałam czy coś się zmieniło-chyba mnie nie lubią bo im 4litery zawracam :) Claudia jak zwykle piękna :)) A Szpulka chyba minimalnie mniej chuda ? :) Ps . Dziewczyny mam pytanie - miałabym trochę rzeczy na ewentualny bazarek(biżuteria,książki, perfumy i coś tam jeszcze) - mogłabym to zebrać za jakieś dwa tyg i oddać na zbożny cel. Czy byłybyście zainteresowane ? Może jest jakiś psiak który potrzebuję ( głupie pytanie bo jest ich mnóstwo).

Posted

Szpulka chyba raczej nie przytyła. Niejadek z niej straszny :(
Ja też coś tam zbieram na bazraki i mogę przekazać, choć to głównie durnostojki i pierdółki, ale gdyby ktoś chciał to chętnie przekażę.

KWL czekam z niecierpliwością, az ruszy bazarek psi :)

A podobieństwo Claudynki do innej suni już raz napędziło mnie i Agnieszce stracha, bo tamta została znaleziona na Mokotowie i zobaczyłyśmy ogłoszenie w necie. Tak były podobne, że aż porównywałam zdjęcia obydwu :)

Posted

Noemi1 napisał(a):

A podobieństwo Claudynki do innej suni już raz napędziło mnie i Agnieszce stracha, bo tamta została znaleziona na Mokotowie i zobaczyłyśmy ogłoszenie w necie. Tak były podobne, że aż porównywałam zdjęcia obydwu :)

hihi prawda:evil_lol: wchodzę sobie na fb a tam info że znaleźli psa - no wypisz wymaluj Claudia!:)

Posted

Jeśli tylko będę mógł to planuje być w niedzielę na Paluchu. A wy nie wiecie jeszcze jakie wspaniałe nowe cudne psy trafiły na nasz ulubiony rejon :-) Po prostu gwiazdy :-)

Posted

Ja wiem z opowieści :)
Tylko teraz muszę oswajać Olka, bo mi pójdzie cała robota na marne.
I też będę w niedz., tylko nie wiem czy się wyrobię na 12:00, bo mam nocną imprezkę w sobotę pod miastem, ale pić nie będę więc dam radę :)
A o ktorej planujesz być KWL?

Posted

Pewne znaki na niebie i ziemi, oraz poczta dymna i język ciała stada mówią że mnie w niedzielę wypuszczą na spacer do schroniska :-P
Edit:
Mówią że nawet bez kagańca :-P

Posted

To dobrze, bo jak ja opuszczam niedzielny spacerek to potem cały tydzień nie mogę spać spokojnie, bo mi się śnią te biedaki za kratami :(
Szykuję się na jutro, po cichutku, żeby nie wzbudzić podejrzeń wśród stada terrorystów :eviltong:

Posted

Stado na szczęście puściło dziś KWL'a i sporo psiaków zaliczyło spacerki. A nowa dla mnie La'Viva nawet bardzo porządne czesanko :)
Jednak z braku czasu tylko kilku psiakom zrobiłam fotki.
Na początek Rita, Puszek i Olek :)
Olka cięzko było wyciągnąć z boksu, ale na spacerze coraz częściej zawija ogonek do góry, co udało mi się uwiecznić :) I zdecydowanie mniej się już boi otoczenia :) Robi chłopak postępy i mam nadzieję, że szybko dogoni Puszka.

A teraz tradycyjnie zdjęcia Claudynki:

Jako krówka :)

Posted

APSA napisał(a):
Noemi, mam pytanie, czy zdarza ci się wyprowadzać sunię bez łapki, która się pojawiła w domku obok boksu Margerity i Rudolfa?

Noemi jest chwilowo poza dostępem do dogo :)

Posted

APSA napisał(a):
Noemi, mam pytanie, czy zdarza ci się wyprowadzać sunię bez łapki, która się pojawiła w domku obok boksu Margerity i Rudolfa?

Nie, nigdy z taką sunią nie byłam :( I szczerze mówiąc jej nie zauważyłam, a z Rudolfem i Maggi chodzę prawie co tydzień.
A o co chodzi???
Agnieszka ma rację, pod netem jestem w tygodniu, bardzo sporadycznie, bo odbiera tylko w jednym miejscu na działce, 1 str. na 15 minut.
Na szczęście dziś udało mi odnaleźć hasło do dogo, bo jego też gapa zapomniałam.
Jeżeli coś pilnego to morisowa ma moj nr tel, Agnieszka_K też.

Posted

APSA napisał(a):
Nie, nic pilnego (jakby było pilne, to bym dzwoniła, też mam Twój numer, sama mi podałaś :p).
Kontrolnie pytam + chciałam prosić żeby w miarę wolnego czasu (wiem, wiem) brać ją na kilka minut. Sunia pół roku siedziała w szpitalu, jest na lekach p.padaczkowych, w tym domku jest od niedawna i dopiero powoli wraca do 'żywych'. Wiadomo, że organ nieużywany zanika, a u niej to dotyczy i mięśni, i mózgu - jak była w szpitalu, zmieniła się w zombie, bez kondycji i bez kontaktu.
A rok wcześniej była taka:

To ja jej nie zauważyłam :( :( :(
Oczywiście zwrócę na nią uwagę w niedzielę :) Mam jeszcze Olkę do oswojenia :) Olek już robi postępy :)
Tylko chyba będę potrzebowała instrukcji co zrobić w razie ataku, bo w tym względzie nie mam doświadczenia, a nie chciałbym psinie zrobić krzywdy :)