Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ajajaj Żaba z kleszczem i kolejna bida?
dobrze, że nie babeszja - teraz to już masz nawyk paniki włączony - i dobrze;)
daj znać co z bidą - niech pan wykupi allegro i ogłoszenia to pomożemy!

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak właśnie chciałam mu doradzić. Niech zapłaci za ogłoszenia, a dalej zobaczymy. Jutro zbadam sprawę. Na razie widziałam, że jego siostra zrobiła mailing do wszystkich w robocie, ale wstawiła tylko jedno zdjęcie, gdzie widać pół suni :( Wygląda jak ONKA krótkowłosa, a podobno waży 8 kg i jest małym psiakiem. Tak więc to zdjęcie się nie nadaje.
A panikę mam ju.ż tak włączoną, że w końcu wet mnie pogoni :)

Posted

Claudynko witaj wieczorową porą.
Agnieszko niestety nie dotarlam dziś do pracy i niczego się nie dowiedziałam o tej imprezie 5 czerwca, ale najpóźniej w piątek wszystko ustalę i dam Ci znać.
Ja chyba też pisałabym się na wolontariat, ale skoro to niedziela to muszę wszystko przemyśleć, żeby psiaki wyszły na spacerki w tym oczywiście Claudia.
W sprawie tej suni już prowadzę korespondencję z siostrą tego faceta. Koleś nie jest zbyt poważny i odpowiedzialny. Jak na razie to siostra jest zdecydowanie bardziej przejęta i odpowiedzialna :(

Posted

no i jak tam Dziewczynko,do góry! Dzwoni ktoś,pyta o Claudie?
ps. poszukałam w spisie przyjętych psiaków i wg tego czarna sunia została oceniona na 8 lat... ech.. gorzej niż zle ;/ Słuchajcie orientujecie się może jak wygląda sytuacja z wzięciem psa na DT? wiem , że jak powiedział pan dyrektor " tylko przez fundację " Czy jest w takim razie jakaś fundacja przez którą można to zrobić ?

Posted

Exploit-oi
O Claudię nikt nie pyta, choć już nawet wszystkich zanjomych nią zamęczam :(
Szpulka raczej ma ok. 4-5 lat. Morisowa też sądziła, że ona jest starsza, ale oglądała jej zęby i jednak ta sunia nie jest taka stara.
A właściwą fundację znajdziemy. Morisowa coś o tym wie, ale cięzko się z nią mailowo skontaktować. Więc dopiero w schronie można ustalić.
Ja się stram wszystkie prace dziś wykończyć, żeby jutro choć na trochę podjechać do schronu. Exploit-oi wybierzesz się?

Posted

szkoda, że z tym psiakiem to zwykła olewka ze strony Pana...dobrze, że choć tej dziewczynie zależy - mam nadzieję, że mu się uda i nie wyląduje w schronie!

Claudynki nowe zdjęcie dzisiaj dałam w cafe, może by ją w końcu wylosowali nie? :mad:

Posted

Aguś dzięki WIELKIE :Rose::Rose::Rose:
I od Claudynki :calus:
Trzymam mocno kciuki za losowanie. Może po tej sterylce łatwiej znajdzie domek :)

Posted

Agnieszka przeglądałam posty na dogo i tak patrze, że straszny sajgon jest ze szczeniakami z Palucha . Jeśli jakiś maluch w sytuacji podbramkowej (albo inny psiak-tylko zwierzolubny i spokojny-ze względu na resztę podopiecznych) szukałby dt na tydzień,no max dwa np w oczekiwaniu na wyjazd do Ds to mogę przygarnąć. DT na dłuższy czas jeszcze zostać nie mogę (co mam nadzieję się niedługo zmieni) ale te kilka dni to zawsze coś :smile: Niestety jutro pomimo chęci się nie wyrwę do psiaków ... Sesja i uczelnia dręczy ;/

Posted

[quote name='exploit-oi']Agnieszka przeglądałam posty na dogo i tak patrze, że straszny sajgon jest ze szczeniakami z Palucha . Jeśli jakiś maluch w sytuacji podbramkowej (albo inny psiak-tylko zwierzolubny i spokojny-ze względu na resztę podopiecznych) szukałby dt na tydzień,no max dwa np w oczekiwaniu na wyjazd do Ds to mogę przygarnąć. DT na dłuższy czas jeszcze zostać nie mogę (co mam nadzieję się niedługo zmieni) ale te kilka dni to zawsze coś :smile: Niestety jutro pomimo chęci się nie wyrwę do psiaków ... Sesja i uczelnia dręczy ;/

byłoby super!!
a czy mogłabyś wziąć 2 miesięcznego szczeniaczka od soboty do pon?
np. tego tutaj? http://www.dogomania.pl/threads/206214-NIE-dla-dzieci%C5%84stwa-w-schronisku.-Ma%C5%82e-szczeniaki-dt-ds-zanim-b%C4%99dzie-za-p%C3%B3%C5%BAno.WAWA/page15
bo jednego trzeba przetrzymać w wawie a jeden zupełnie nie ma żadnego DT...:(

Posted

napisz to wtedy będę mogła odpowiedzieć na 100 procent, bo myślę że spokojnie by się udało- jeśli nie ja bym odebrała to chłopak. to tylko dwa dni więc kłopot żaden.

Posted

exploit-oi napisał(a):
tzn najbardziej mi zależy żeby wiedzieć kiedy w sobotę bo jeśli po południu to bez problemu .

mam nadzieję, że zaraz się dowiemy;)
a w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Posted

Tarchomin ale jeśli popołudniu to mogę go odebrać w centrum .Jutro jeszcze ustalę z mamą bo jeśli wyjdzie że psiaka będzie trzeba przywieść rano to ona by go odebrała :)

Posted

exploit-oi napisał(a):
Tarchomin ale jeśli popołudniu to mogę go odebrać w centrum .Jutro jeszcze ustalę z mamą bo jeśli wyjdzie że psiaka będzie trzeba przywieść rano to ona by go odebrała :)

dzisiaj i tak już się chyba nie dowiemy, bo ciotki pewnie śpią;) napisz mi prosze swój nr na pw - jak będę wiedziała jutro czy potrzebna pomoc, co i jak to dam znać od razu!:)