Agnieszka_K Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ZAPOMNIAŁAM IMIENIA USZATEJ SUNI PO WYPADKU... Quote
Noemi1 Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Agnieszko_K cudowne zdjęcia :) Banda nam się powiększa :) U Puszka wudać jednak szaloną przemianę :) Mam nadzieję, że u Claudii wszystko w porządku. Może dziś uda mi się do niej zajrzeć :) Quote
Agnieszka_K Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 mam nadzieję, że Claudynka już dzisiaj wychodzi ze szpitala? Quote
Noemi1 Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Ja mam nadzieję, że wyszła już w poniedziałek :) Quote
Noemi1 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 DZiewczyny jadę dzisiaj na 99% do schroniska, może któraś jest chętna? Quote
Agnieszka_K Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Noemi1 napisał(a):DZiewczyny jadę dzisiaj na 99% do schroniska, może któraś jest chętna? żałuję bardzo, że nie mogę - sto razy bardziej wolałabym robić aerobik schroniskowy ;) Quote
Noemi1 Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Oj, pora. Wczoraj odwiedziłam Claudię. Ranki po sterylce pięknie się goją :) Zachowuje się jakby nie przeszła żadnego zabiegu. Jest żywa i chętna do zabawy. Jedynie do zdjęć nie bardzo chciała pozować, więc dziś zdjęcia z serii "NA ZIELONYM JEST FAJOWO" Zapraszam do podziwinia: Quote
Agnieszka_K Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 cześć pięknoto kiedy Ty mi się w metrze udasz w końcu??? ;) Quote
exploit-oi Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 No wszystkie piękności - do góry :) Psina ciachnięta to teraz tylko niech pojawi się domek. ps. A na czarna dużą sunię zachorowałam . piękny pies . Quote
Noemi1 Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Czarna duża sunia ma prawdopodobnie dysplazję :( Nadal słabo chodzi i to w zasadzie na obie tylne łapki. A do tego jeszcze w czwartek Poziomka na nią napadla. Na szczęście nic strasznego się nie stało, ale dziewczynki trzeba było rodzielić do osobnych boksów. Dziś jadę na kolejne odwiedziny tego towarzystwa. Quote
Agnieszka_K Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Noemi1 napisał(a):Czarna duża sunia ma prawdopodobnie dysplazję :( Nadal słabo chodzi i to w zasadzie na obie tylne łapki. A do tego jeszcze w czwartek Poziomka na nią napadla. Na szczęście nic strasznego się nie stało, ale dziewczynki trzeba było rodzielić do osobnych boksów. Dziś jadę na kolejne odwiedziny tego towarzystwa. słodka poziomeczka napadła na uszastą??? :nono: wymiźkaj całe towarzystwo koniecznie ode mnie! ja jakoś cały tydzień myślałam o Wermisiu, że jakby był dom to bym go wzięła na pewno... udanego aerobiku! ;) Quote
exploit-oi Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 co do czarnej suni -czy to oznacza że miała robione RTG czy to tak na oko wet ocenił ? no i jakie są rokowania ? Pozatym co u Claudynki? Quote
Agnieszka_K Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Noemi pewnie padła po bieganiu z psiakami :) Quote
Noemi1 Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Napisałam się i mi wszystko wcięło, bo nie to nacisnęłam :( Oj, wczoraj to padłam. Pobiłam rekord, wyprowadziłam 18 psiaków, i do tego byłam sama. Mam też nowe zdjęcia Claudii, ale nie mam kiedy wrzucić, bo od rana tkwię w robocie i nie wiem kiedy wyjdę. Pewnie wrzucę je dopiero jutro. Czarna sunia ma na imię Szpulka. Jej stan zdrowia oceniłyśmy ja i morisowa na podstawie długiej i wnikliwej obserwacji na spacerze. Może wreszcie wet zgodzi się na zrobienie jej RTG. Morisowa naprawdę o to walczy. I zostałam w czwartek matką chrzestną jednej suni, której nie znacie. Nazwałam ją Chochelka :) Cwaniak dostał ode mnie przezwisko Gumiak :) I w niedzielę wciągnął dla odmiany morisowej kawał węrza do sprzątania. Mimo, że dostał solidną zabawkę do gryzienia. Mamy jeszcze do ochrzczenia 2 sunie. Jedna to ta biała, której zdjęcia wrzucę jutro. A drugiej nie znacie, ale nie mam jej zdjęć. Jest cała czarna, futro ma podobne do owczarka polskiego nizinnego ale jest od niego nieco większa. No i NAJWIĘKSZY NEWS (bym zapomniała). Byłam na spacerze z Santo i Haradą i wyobrażcie sobie, że głaskałam Haradę i to nie raz. Przymilała się jak dzieciak :) Mało tego musiałam ich wrzucić do boksu (morisowa walczyła z Cwaniakiem) i sama odpiąć ze smyczy i zdjęłam smycz Haradzie, a on nawet nie mruknął :) Będą z niego ludzie :) A Claudynka była jak zwykle kochana, przytulaśna i zazdrosna o wszystko i wszystkich :) Quote
exploit-oi Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Ech szkoda , że ja uziemiona przez studia i szkolenia... Jakbyś jechała w tygodniu to daj znać -może uda mi się wyrwać . Co do psiaków to brawo Harada :) Ciekawe jaki dobry duch w niego wstąpił . Jeśli Wasza diagnoza co do czarnej suni się potwierdzi to szkoda strasznie psiaka, w schronie się tego nie wyleczy ;( Kurcze no... Muszę zacząć rozciągać mieszkanie żeby więcej zwierza się zmieściło . Czy wiadomo jak sunia do psów i suczek i kotów jest nastawiona ? Bo chyba trzeba jej coś kombinować . Przy odrobinie szczęścia Uszak zostanie zabrany przez moich sąsiadów, tylko muszą jeszcze swoje sprawy ułożyć a to chwilę potrwa. Ale trzymam kciuki bo jeśli się uda to będzie bardzo szczęśliwym psem - ich poprzedni,też znajda odszedł po 15 latach spania na fotelu i żywienia się gotowanym żarełkiem bo " od innego to go brzuszek bolał " :P . Quote
Agnieszka_K Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 exploit-oi napisał(a):Ech szkoda , że ja uziemiona przez studia i szkolenia... Jakbyś jechała w tygodniu to daj znać -może uda mi się wyrwać . Co do psiaków to brawo Harada :) Ciekawe jaki dobry duch w niego wstąpił . Jeśli Wasza diagnoza co do czarnej suni się potwierdzi to szkoda strasznie psiaka, w schronie się tego nie wyleczy ;( Kurcze no... Muszę zacząć rozciągać mieszkanie żeby więcej zwierza się zmieściło . Czy wiadomo jak sunia do psów i suczek i kotów jest nastawiona ? Bo chyba trzeba jej coś kombinować . Przy odrobinie szczęścia Uszak zostanie zabrany przez moich sąsiadów, tylko muszą jeszcze swoje sprawy ułożyć a to chwilę potrwa. Ale trzymam kciuki bo jeśli się uda to będzie bardzo szczęśliwym psem - ich poprzedni,też znajda odszedł po 15 latach spania na fotelu i żywienia się gotowanym żarełkiem bo " od innego to go brzuszek bolał " :P . ale byłoby super gdyby się uszatej udało!!! :loveu::loveu::loveu: trzymam kciuki mocno!:thumbs: Quote
exploit-oi Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Niestety bądz stety Uszak to inny psiak :) Ale może dla suni tez uda się coś znależć Quote
Noemi1 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Agnieszka chyba nie widziała Uszatka. Bardzo sympatyczny mały psiaczek, siedzi w klatce przy wejściu. Exploit-oi go znalazła i go dożywiała. W niedz. widziałam go na spacerze :) A Szpulka przynajmniej na razie jest bardzo spokojna i ugodowa. Jak Poziomka na nią skoczyła to się tylko skuliła. Może przez te nogi nie ma siły się bronić :( Nie wiem czy w tygodniu uda mi się podjechać, bo mój "ulubiony" klient nadal szaleje i już straciłam nadzieję na zakończenie tego projektu. Ale może wreszcie uda się go skończyć i wtedy będę mogła podjechać. Może w czwartek? Dziewczyny dostałam w pracy nowy projekt całkowicie charytatywny właśnie dotyczący psiaków. 5 czerwca jest impreza w forcie Traugutta na rzecz psiaków. Z tego co wiem poszukują wolontariuszy do pomocy w organizacji. W tym względzie nie zanm dokładnych szczegółów, bo na razie próbujemy im zorganizować sprawy nagłośnienia, ale jeżeli byłybyście zainteresowane to dajcie znać a dopytam dokładniej. Za chwilkę wstawię zdjęcia :) Quote
Noemi1 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 I teraz nie wiem od czego zacząć :) To może na początek sunia, której trzeba nadać imię: Dla opisywanej przeze mnie czarnulki wymyśliłam imię Minie, tak od koleżanki myszki Miki :) Bo ona ma takie śmieszne uszka. A teraz zdjęcia Claudii: Z kolegami w boksie w kolejności od lewej: Harada, Claudia, Santo Quote
Noemi1 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 I dalsze zdjęcia Caludii już ze spacerku: Nie ma to jak tarzanie w trawie :) Quote
exploit-oi Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 ja proponuję imię Blanka /Blanca :) Słuchajcie a wiecie może jak ma się sytuacja z karmą w puszkach ? doszła już czy nadal taka bida j? bo chyba będę miała na zbyciu jakieś 10 puszek . zawsze się przyda jeśli sytuacja jest nadal tak kiepska jak była Quote
Agnieszka_K Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 to ta białaska cuuudna taka grzeczna co ostatnio z Krzyśkiem chodziła! ale ona jest fajna bidulka... co do imprezy to mogę się zgłosić do pomocy w przygotowaniach, ale dopiero 5 czerwca coś pomagać mogę bo do 5go równo siedzę w domu i dziubię pracę!;/ a Uszatek to już wiem który - ten mały?:) pokazywałaś mi go Marta ostatnio nie?:) Quote
Noemi1 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Blanka - super imię. Exploit-oi zostajesz Matką Chrzestną białej suni :) Z karmą chyba nadla kiepsko. Ja dziś zakupiłam w Lidlu 4 puszki po 1240 gram. Agnieszko_K jutro będę w pracy to się zorientuję o co biega w tej imprezie i dam Ci znać. Dziś walczyłam z Żabą, bo znowu miała kleszcza i pierwszy raz w życiu nie udało mi się go wyjąć :( A do tego była koszmarnie osowiała i wpadłam w panikę, że to znowu Babeszja. Ale to chyba wyszło zmęczenie wczorajszym dniem. Wet powiedział, że Babeszji na bank nie ma. Uffff. Dostałam za to w prezencie specjalne łapki do wyciągania kleszczy :) A Uszatek to ten mały czarny :) I pewnie Marta Ci go pokazywała, bo naprawdę jest się czym chwalić :) Dziś dostałam wiadomośc, że kolejna bida jest w potrzebie, bo pan wyjeżdża za granicę. Jutro będę się dowiadywać o co chodzi. Miłego wieczoru :) Quote
Recommended Posts