Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 960
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Noc minęła spokojnie. Zabraliśmy Gusię na górę. Kilka pierwszych schodków pokonała sama,a potem włączyła hamulce i oczywiście wniosłam ją. Na szczęście nie obrobiła się.Musieliśmy zastawić boki schodów, bo nie mamy zabezpieczenia i bałam się ,że może spaść bokiem.
Od razu położyła sie na posłanku i spaliśmy sobie w pokoju w 7 osób psio-koto-ludzkich.
Rano otworzyła oczy i zobaczyłam jak mała tupta po pokoju machając ogonkiem.Gdy zobaczyła ,że patrzę, to ogon pod siebie i na posłanko. Ona zachowuje się jak Tami. Do zwierząt przyjazna, boi się ludzi.
Zeszliśmy na dół, ona też samodzielnie ,ale prowadzona na smyczy. Uciekła pod drzewka ,ale za chwilę wróciła do kuchni i położyła się na posłanku. Rano oczywiście była na sioo na ogródku i sama wraca pod drzwi i wchodzi do domu.
Dałam jeść wszystkim zwierzakom i jej postawiłam w kuchni, blisko nas, ładnie zjadła. Oczywiście sprawdziła czy Poker ma lepsze i dojadła resztki z jego miski.
Potem poszłam na górę i słyszę tuptanie ,a tu Gusia sama weszła na górę i zajrzała do mnie ,ale uciekła do sypialni. Potem już sama zeszła na dół.
Coraz rzadziej ucieka pod drzewka, częściej leży w kuchni lub salonie.
Po południu pójdziemy do parku z trójeczką.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Miód na moje serducho! Jak uznacie, że już....to ruszam z kampania ogłoszeniową :)))

spokojnie, nie sądzę ,żeby szybciej niż za 6 - 8 tygodni, nie mówiąc o tym ,że ma sterylkę na 7 kwietnia,chyba że demi udostępni wcześniejszy termin, a byłoby dobrze , bo się boję ,że cieczka przyjdzie i potem trzeba będzie czekać jeszcze dłużej.

Posted

i ona ma jeszcze guzioł na czubku głowy, do usunięcia.Wątpię ,żeby Rak widział go , a właściwie wymacał, bo jest płaski

Dziś po raz pierwszy postawiła uszki rano po obudzeniu sie w sypialni.

A tak spały na waleta z kotą Krychą wczoraj wieczorem

Siedzi pod krzaczkiem jak krasnopiesek :evil_lol:

Posted

Pierwszy spacerek w parku, dla bezpieczeństwa obróżka, szelki i 2.smycze.Gdyby uciekła , nie ma szansy ,żeby ją złapać.
Szła dość spokojnie, wąchała, boi się nagłego hałasu.Niczego nie zrobiła.

Posted

[quote name='Poker']

Pierwszy spacerek w parku, dla bezpieczeństwa obróżka, szelki i 2.smycze.Gdyby uciekła , nie ma szansy ,żeby ją złapać.
Szła dość spokojnie, wąchała, boi się nagłego hałasu.Niczego nie zrobiła.
Ale przystojna panna:)
Musi poznać"psie" nie dzikie obyczaje

Posted

togaa napisał(a):
A ogonek ciągle jeszcze gdzies tam wcisnięty....

Niestety, nawet na spacerze tylko przez moment był w poziomie grzbietu.
Co to za gwiazdki się pojawiły i co one oznaczają ? Kto je przydziela i za co ?

Posted

fotka z kociambrem przecudowna:iloveyou:
Zachowania niuni nie komentuję, bo jestem jakoś taka dziwnie spokojna:loveu: Jeszcze momencik a niunia się otworzy :multi:Do góry słoneczko:multi:

Posted

Poker napisał(a):
HIHIHI, Potem coś Wam napiszę :multi::multi::multi: , bo się spieszę

Podczytuje wątek z ukrycia i chcę zapytać... A kiedy wrócisz, bo ja trochę niecierpliwa jestem? :)