Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 960
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']
Martwi mnie to ,że pani nie ma w domu 9 godzin.[/QUOTE]

Mnie nie ma 10h przez 5 dni w tygodniu... za to w weekendy nadrabiam i męczę Nelkę (i tymczasowiczów ;) ) tak, ze potem cały tydzień odsypiają.
Wiadomo, że nie jest to idealna sytuacja, chciałabym poświęcać psiakom więcej czasu, ale ktoś musi na michę zarabiać ;)

Posted

[quote name='Nikaragua']fakt, Gusia raczej nie da rady...[/QUOTE]

Ale to jest kwestia przyzwyczajenia... Teraz nie wytrzymuje, fakt, ale z drugiej strony - nie ma takiej potrzeby, u Poker ma możliwość zalatwiania się częściej.
Biorąc psa na tymczas, wiem, ze na początku zawsze wracam po pracy i czeka na mnie niespodzianka, ale z reguły psy szybko załapują rytm domu (chociaz przy ostatniej tymczasowiczce Nesce trochę to potrwalo, aż w koncu ogarnęła).
Nie twierdzę, że to TEN dom i że Gusia powinna tam trafić, bo to decyzja Poker, ale jesli dom będzie rozsądny i gotowy na pracę psem i nie przerazi go, ze psu zdarza się czasem w domu pobrudzić, to trzeba dać mu szansę ! :)

Posted

Nie odezwała się. Pani jest ogólnie OK. Ale raczej nie jest przygotowana na pracę z psem, chociaż ze swoją sunią chodziła do przedszkola. Pożyjemy , zobaczymy.

Posted

Nikt nie dzwoni.
A Gusia zaskoczyła nas bardzo pozytywnie.Zjechała się rodzinka i myśleliśmy ,że sunia będzie zwiewać, a tymczasem cały czas siedzi z nami, daje się głaskać, z psią kuzynką Misią też OK. Nawet o 5,5 l. wnusi nie ucieka.

Posted

Dziękuję za Allegro, muszę w końcu kasę za nie oddać.
Tak sobie myślę czy nie napisać ,że w typie pinczerka? Dużo ludzi lubi tę rasę. Co prawda Gusia nie ma chudziutkich łapek i nie trzęsie się ,ale w końcu ma być tylko w typie.