Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 960
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pochwaliłam Gusisko przedwcześnie, bo się znowu zlała i to na naszą pościel. :mad:Puchowa kołdra do prania.:angryy: Huknęłam na nią za to.Ona dobrze rozumie o co chodzi.
Staramy się ,żeby żadne stworzenie nie było gwiazdą.
Nie mamy za wesoło, bo już mieliśmy przerwę w małych dzieciach prawie 30 .letnią.
Musimy przetrwać , co nie jest łatwe.

Posted

Poker napisał(a):
Pochwaliłam Gusisko przedwcześnie, bo się znowu zlała i to na naszą pościel. :mad:Puchowa kołdra do prania.:angryy: Huknęłam na nią za to.Ona dobrze rozumie o co chodzi.
Staramy się ,żeby żadne stworzenie nie było gwiazdą.
Nie mamy za wesoło, bo już mieliśmy przerwę w małych dzieciach prawie 30 .letnią.
Musimy przetrwać , co nie jest łatwe.

To istotnie łatwo Wam nie jest. Oby szybko ktoś zechciał Gusię!!!!

odnowiłam allegro i bardzo mocno zaciskam kciuki

Posted

Akrum napisał(a):
oj Gusieńko,to że wczoraj był lany poniedziałek, to nie znaczyło, że masz sio na łózku robić, eh..
ale Poker ma z tobą przeboje.

A ma przeboje ma kochana Poker.Myślę sobie tylko nie wiem czy dobrze myślę,może Gusieńka leje bo są w domku rezydenci.Czasami się tak zdarza.U mnie był kiedyś taki przypadek z tym,że piesek znaczył teren na mojej pościeli jak przebywała sunia mojego syna.Dobrze by było znaleźć domek bez rezydentów.

Posted

Nie , nie , absolutnie nie trzeba szukać nowego DT. Jest ciężko ze względu na wnusia - tajfunka, który spadł nam pod opiekę z nieba. Gusia się go bardzo boi, a nam jej żal. Zresztą mały goni wszystko co się rusza i musimy chronić przed nim zwierzaki. Dobrze ,że dom jest duży i futra mają gdzie się skryć. Wyłażą z norek ,gdy idzie spać .
Już napisałam mejla do pani.
Gusia nalała na naszą kołdrę chyba z 2 dni temu.Na wszelki wypadek zamykamy sypialnię ,a jej łóżeczko wystawiamy do holu.
Dziś chciałam ją wypuścić na ogródek ,ale uciekała przed tajfunem, złapałam ją za kuperek ,a on krzyczała jakby ktoś ją ze skóry obdzierał i pokapało z niej kilka kropli rzadkiej koo.Skąd ona się tak nagle w pupie wzięła to nie mam zielonego pojęcia.Dosłownie na zawołanie.
Ale lubi się miziać i przychodzi do nas po głaski. Poza tym szaleje rano i wieczorem w łóżku, skacze po mnie , przytula się i daje buzi.
Domek dla niej musi być absolutnie wyjątkowy , niestety bez dzieci do lat 10-12.

Posted

Zresztą mały goni wszystko co się rusza i musimy chronić przed nim zwierzaki.

Bardzo mnie ujął ten punkt widzenia...Jestem pod wrażeniem !;)

Posted

[quote name='dorota k.']Ciekawe co tam u Gusiulskiej i jak Państwo Pokerostwo sobie radzą....[/QUOTE]

Oj!Chyba jest ciężko-Tajfunek wszystko goni co żywe i Pokerków chyba też!

Posted

Gusia normalnie, ciut jakby lepiej , bo dziś nie uciekała w panice przed córką z wnuczką. Trzymała się z daleka, ale została w pokoju.
Na razie sucho, z tym że pilnujemy odwadniania co 3 - 4 godziny. Apetyt dopisuje. Na głaski przychodzi, ale wtedy kiedy ona ma ochotę.
Ze 2 dni temu jakimś cudem wyszła z szelek z 20 metrów od domu.Usłyszałam ,ze mąż ją woła wielokrotnie i się kapnęłam ,ze coś nie tak. Panna Gusi szłą sobie sama chodnikiem. Chciałam zostawić wnuka i pędzić na pomoc ,ale zobaczyłam ,że zatrzymała sie i dała założyć szelki .Znowu chodzi na podwójnym oprzyrządowaniu czyli obróżce szelkach i 2.smyczach.
A telefonów wielkie ZERO.Chyba korzenie u nas zapuści.
Tajfunek nadal goni co się porusza,a poza tym jestem zmęczona opieką nad nim i moją sytuacją życiową z tym związaną.. Dobrze ,że mąż teraz był więcej w domu, to sobie poradziliśmy.

Posted

moja Nika też wysmykiwała się z szelek i z obróżki zresztą też, ale ktoś poradził mi inny wzór, że ponoć się nie wysmyknie, ale nie sprawdzałam jeszcze

Posted

[quote name='Nikaragua']moja Nika też wysmykiwała się z szelek i z obróżki zresztą też, ale ktoś poradził mi inny wzór, że ponoć się nie wysmyknie, ale nie sprawdzałam jeszcze

Jestem chyba specem od tego ;) Moja Amy posiada wrodzoną umiejętność opuszczania szelek ;)
Bez problemu pies o płytkiej klatce wyjdzie z takich szelek:
http://www.zooplus.pl/bilder/szelki/dla/psa/premium/niebieskie/1/45493_Geschirr_Prem_Blau_Trixie_1.jpg
I z takich:
http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/4886/hunter-norweskie-szelki-dla-psa-rozmiar-l.jpg

Za to z guardów, nie powinien :) Mojej Amy na szczeście się to nie udało (odpukać), a śmiga w takich kilka lat ;)
http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/4886/trixie-odblaskowe-szelki-dla-psa-hawaje-xs-s.jpg