Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 960
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']Gusia zaczyna zachowywać sie jak szczenior.Wpada na łóżko jak bomba, skacze, wywraca się podgryza mnie , szczypie w ręce zachęcając do zabawy i pieszczot.Wczoraj musiałam nawet ją zbesztać, bo za mocno szczypała. Zabijała pluszaka poprzez zagryzienie. Muszę pilnować ,żeby jej zazdrość się nie rozwijała , bo małpa warczy na futra , gdy zjawiają się w pobliżu.

Aż mi się oczy zeszkliły - Ona odzyskuje u Was to, czego nigdy w życiu nie miała.... włącznie z dzieciństwem...
A jak dzisiaj Gusia:)

Posted

Gusia coraz lepiej, są momenty szaleństw i momenty lęków. Boi się i to bardzo dużych psów. Od 2 dni nie zlała się. Fakt,że wypuszczamy ją co 3 - 4 godziny na ogródek niezależnie od spacerów.
Myślę ,że czas ją ogłaszać.
Cioteczki , które obiecały ogłaszać, DO ROBOTY !!!!

Posted

Poker napisał(a):
może i po przestrachu ,tylko dlaczego zdąży zawsze dobiec do czegoś miękkiego? Dolarek jak siusiał ze strachu, to robił gdzie stał .

Witaj Poker. Podczytywałam wcześniej wątek Gusi, fajna sunia.
Słyszałam dość logiczne wytłumaczenie dlaczego na miękkim.
Bo nie ma kałuży, nie ma dowodów, nie ma przestępstwa
Tylko nie wiem czy psy, myślą tak jak my
Pozdrawiam

Posted

iwstar58 napisał(a):
Witaj Poker. Podczytywałam wcześniej wątek Gusi, fajna sunia.
Słyszałam dość logiczne wytłumaczenie dlaczego na miękkim.
Bo nie ma kałuży, nie ma dowodów, nie ma przestępstwa
Tylko nie wiem czy psy, myślą tak jak my
Pozdrawiam

Psiaki nie myślę tak jak ludzie, to jest częsty błąd, że obwiniamy je za postępowanie, które sobie tłumaczymy na nasz "ludzki" sposób. One żyją "tu i teraz", tak przynajmniej twierdzą znawcy tematu.

Bardzo się cieszę, że rozrabia jak dzieciak, to chyba oznacza, że nareszcie czuje się szczęsliwa.

Posted

Modyfikować tekst? Może Poker coś doradzi? No i obowiązkowo dane do kontaktu są potrzebne!

Witaj Dobry Człowieku!
Mam na imię Gusia i szukam zajęcia na resztę życia!
Jestem ładna, mała (ważę zaledwie 6 kilo) i wrażliwa. Ukończyłam trudną szkołę życia, choć mam zaledwie 3 lata, zaliczyłam tułaczkę i poniewierkę. Byłam bita. Głodna. Bezdomna. Teraz kształcę się dalej, zgłębiam tajniki życia domowego, poznaję nowe oblicze człowieka i coraz mniej się boję. Jestem w domu tymczasowym, gdzie umieścili mnie wolontariusze TOZ, abym mogła odmienić swój los i zdać egzamin psiej dojrzałości. Jestem pilną uczennicą i robię spore postępy. Nie niszczę, nie brudzę, nie szczekam. Lubię inne psy i koty. Nie narzucam się ludziom, ale pilnie ich obserwuję – ci tutaj są inni od tych , których znałam kiedyś. Chyba ich lubię! Nie mogę zostać u nich na zawsze, bo to taki dom, jak szkoła z internatem, a nie mam dokąd wrócić po ukończeniu nauki, więc jeśli masz wolne stanowisko dla psiego przyjaciela, rozważ moją kandydaturę. Gusia

Posted

[quote name='Basia1244']Modyfikować tekst? Może Poker coś doradzi? No i obowiązkowo dane do kontaktu są potrzebne!

Witaj Dobry Człowieku!
Mam na imię Gusia i szukam zajęcia na resztę życia!
Jestem ładna, mała (ważę zaledwie 6 kilo) i wrażliwa. Ukończyłam trudną szkołę życia, choć mam zaledwie 3 lata, zaliczyłam tułaczkę i poniewierkę. Byłam bita. Głodna. Bezdomna. Teraz kształcę się dalej, zgłębiam tajniki życia domowego, poznaję nowe oblicze człowieka i coraz mniej się boję. Jestem w domu tymczasowym, gdzie umieścili mnie wolontariusze TOZ, abym mogła odmienić swój los i zdać egzamin psiej dojrzałości. Jestem pilną uczennicą i robię spore postępy. Nie niszczę, nie brudzę, nie szczekam. Lubię inne psy i koty. Nie narzucam się ludziom, ale pilnie ich obserwuję – ci tutaj są inni od tych , których znałam kiedyś. Chyba ich lubię! Nie mogę zostać u nich na zawsze, bo to taki dom, jak szkoła z internatem, a nie mam dokąd wrócić po ukończeniu nauki, więc jeśli masz wolne stanowisko dla psiego przyjaciela, rozważ moją kandydaturę. Gusia
Dzięki, śliczny tekst ,ale nie byłabym sobą :oops:, gdybym co nieco nie zmieniła.
Czy może tak być?

Witaj Dobry Człowieku!
Mam na imię Gusia i szukam ludzi do pokochania na resztę życia!
Jestem ładna, mała (ważę zaledwie 6,5 kilo), łatwa w pielęgnacji .
Ukończyłam trudną szkołę życia, choć mam zaledwie 2,5 roczku . Zaliczyłam tułaczkę i poniewierkę. Byłam bita. Głodna. Bezdomna. Teraz jestem w domu tymczasowym ,kształcę się dalej, zgłębiam dobre strony życia , poznaję nowe oblicze człowieka, bym mogła odmienić swój los i zdać egzamin psiej dojrzałości. Jestem pilną uczennicą i robię spore postępy. Nie niszczę, nie brudzę, nie szczekam. Lubię inne psy i koty. Nie narzucam się ludziom, ale pilnie ich obserwuję – ci tutaj są inni od tych , których znałam kiedyś. Coraz mniej się ich boję ,a nawet zaczęłam lubić! Nie mogę zostać u nich na zawsze, bo to taki dom, jak szkoła z internatem, a nie mam dokąd wrócić po ukończeniu nauki, więc jeśli masz wolne miejsce w swoim sercu dla psiego przyjaciela, rozważ moją kandydaturę. Gusia
Można dzwonić pod nr telefonu 713482951.

Posted

Gusia z zastępczymi rodzicami bardzo dziękuję kochanym cioteczkom za ogłoszenia.
Zaraz wkleję zdjęcia zrobione dzisiaj na spacerze, chyba są ładniejsze, może da się podmienić w ogłoszeniach.

Posted

Poker, ja zrobię Gusieńce jednak ogłoszonka jutro, ok? Może rano przysiądę.
Dzisiaj jestem pełna emocji w związku z adopcją Sary i dopiero skończyłam wisieć na telefonie z domkiem i moją skołataną mamulką :)

Posted

olivetshka napisał(a):
Poker, ja zrobię Gusieńce jednak ogłoszonka jutro, ok? Może rano przysiądę.
Dzisiaj jestem pełna emocji w związku z adopcją Sary i dopiero skończyłam wisieć na telefonie z domkiem i moją skołataną mamulką :)

nie ma problemu , doskonale rozumiem. Dzięki.