Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 960
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bierzemy małą do BDt, chyba że będzie wymagała kosztownego leczenia, to poproszę o pomoc i na pewno będę oczekiwała pomocy w ogłoszeniach.
Jak załatwić sprawę formalnie?

Posted

Poker napisał(a):
Bierzemy małą do BDt, chyba że będzie wymagała kosztownego leczenia, to poproszę o pomoc i na pewno będę oczekiwała pomocy w ogłoszeniach.
Jak załatwić sprawę formalnie?

Jutro zapytam się czy mogę ją wyciągnąć przed terminem, myśle, że nie bedzie problemu.
Co do leczenia, to moge tylko zaproponować naszych wetów, schroniskowych.
O te formalności chodziło? :) Oczywiście z ogłoszeniami pomożemy:)

Posted

demi napisał(a):
Jutro zapytam się czy mogę ją wyciągnąć przed terminem, myśle, że nie bedzie problemu.
Co do leczenia, to moge tylko zaproponować naszych wetów, schroniskowych.
O te formalności chodziło? :) Oczywiście z ogłoszeniami pomożemy:)

Mam na myśli na jakiej zasadzie zabrać ją ze schronu ?

Posted

Asia wypełni dokumenty i ją wyciągnie. Może wziąć na mnie, albo na ciebie, tak czy siak, leczenie będzie w tym przypadku (gdyby było jakieś leczenie potrzebne) na koszt schronu, sterylkę trzeba zaraz zapisać - żeby już w kolejce stała, to też Asia przypilnuje i też będzie na schron. Szczepienia już ma , a odrobaczenie to się dowiem.

Posted

Basia1244 napisał(a):
A to oczywiście będzie dt w papierach - czyli ona do czasu znalezienia docelowego domu jest na stanie schronu.

Basiunia mówi całą prawdę:) może być na ds, albo na dt. Ze mną jak z dzieckiem pamiętajcie:)

Posted

A jak chcesz mieć porządek w papierach, to po tych 2 tygodniach wypisz ją na mnie jako ds i potem się czipa przepisze, chyba, że Poker będzie chciała ją na siebie - wtedy już całkowicie sama decyduje, a leczenie jakby się pojawiło to na schron - ale ona zdrowa jest. Asiu! Tylko wpisz ją na listę do sterylki - ja ci jutro telefonicznie przypomnę!

Posted

Basia1244 napisał(a):
A jak chcesz mieć porządek w papierach, to po tych 2 tygodniach wypisz ją na mnie jako ds i potem się czipa przepisze, chyba, że Poker będzie chciała ją na siebie - wtedy już całkowicie sama decyduje, a leczenie jakby się pojawiło to na schron - ale ona zdrowa jest. Asiu! Tylko wpisz ją na listę do sterylki - ja ci jutro telefonicznie przypomnę!

od razu ją z nrem wpiszę i bedzie jak ta lala:) Czyli wszystko od Poker zależy:)

Posted

Poker napisał(a):
to może DS na mnie,wtedy mogę zawrzeć umowę adopcyjną. Ile ona ma lat ?

tego to ja niestety nie wiem, ale wszystkiego sie jutro moge dokładnie dowiedzieć:)

Posted

demi napisał(a):
tego to ja niestety nie wiem, ale wszystkiego sie jutro moge dokładnie dowiedzieć:)

mniej więcej, babcia czy pani w dojrzałym wieku ?
1,5 roku ? czyli młodzież :evil_lol:
Ale czy my spełniamy kryteria doświadczonego DS ?:crazyeye:

Posted

Myślę, że akurat te kryteria spełniacie. :) Na razie w pierwszym poście podałam swoje dane do ogłoszeń, ale powinnam zmienić na Twoje , bo już na wątek zaprosiłam specjalistkę od roboty hurtowej :) i liczę na masę ogłoszeń. Gopi jest najprawdopodobniej siostrą Toga, który jest na dt u ulv.