Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja tak materialnie - cioteczki zaktualizujecie listę wpłat na pierwszej stronie wątku, wysyłalam w zeszłym tygodniu i w tym wplaty na suńkę, część z mojego konta ale zbierane wśród ludzi, żeby nie było kwasow i zebym mogła dalej zbierać

• Replies 736
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Itske']A ja tak materialnie - cioteczki zaktualizujecie listę wpłat na pierwszej stronie wątku, wysyłalam w zeszłym tygodniu i w tym wplaty na suńkę, część z mojego konta ale zbierane wśród ludzi, żeby nie było kwasow i zebym mogła dalej zbierać

Musimy na ewab poczekac bo ona jest glownym operatorem konta. I wtedy andzie pieknie sie poprosi o wrzucenie na pierwsza;)

Posted

Itske napisał(a):
A ja tak materialnie - cioteczki zaktualizujecie listę wpłat na pierwszej stronie wątku, wysyłalam w zeszłym tygodniu i w tym wplaty na suńkę, część z mojego konta ale zbierane wśród ludzi, żeby nie było kwasow i zebym mogła dalej zbierać

Zatem uzupełniam
25.02 Alina Ch. - 50 zł
28.02 Anna D.E. - 20 zł
28.02 Katarzyna S. - 10 zł
28.02 Tomasz P. - 9,50 zł
28.02 Melka-Me - 20 zł
01.03 Itske - 50 zł
02.03 Krystyna T-K - 10 zł
02.03 Edyta F - 50 zł
02.03 gienka5 - 20 zł
03.03 od dziewczyn z fb - 561,82 zł
03.03 z bazarku Poker - 50 zł
03.03 Małgorzata D. - 50 zł
03.03 Hanna N. - 10 zł
04.03 Cen w Gdańsku - 50 zł
04.03 Izabela M. - 100 zł

Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie wpłaty:loveu:

Posted

Andziu wstaw rozliczenie w takiej formie:

25.02 Alina Ch. - 50 zł
28.02 Anna D.E. - 20 zł
28.02 Melka-Me - 20 zł
01.03 Itske - 50 zł
02.03 Edyta F - 50 zł
02.03 gienka5 - 20 zł
03.03 Joanna M. - 67,94
03.03 Echo Frau -383,88
03.03 Jolanta P. - 100 zł
03.03 Agnieszka P. - 10 zł
03.03 Hanna N. - 10 zł

Rozpisałam szczegółowo wpłaty z zagranicy na mojego pay pala (od dziewczyn z FB), bo poszły na konto "Zwierzaka" jako jeden przelew.

Posted

Sunia ma łącznie 1201,32 zł. Komplet wpłat.

22.02 Karolina W. - 50 zł
22.02. Malwina B. - 10 zł
22.02 Dawid B. - 20 zł
23.02 Anna M.-W. - 30 zł
24.02 Paulina S. - 30 zł
25.02 Alina Ch. - 50 zł
28.02 Anna D.E. - 20 zł
28.02 Melka-Me - 20 zł
01.03 Itske - 50 zł
02.03 Edyta F - 50 zł
02.03 gienka5 - 20 zł
03.03 od dziewczyn z fb - 561,82 zł
03.03 Hanna N. - 10 zł

Posted

Lizunia robi niesamowite postępy :)

Co więcej chyba się w sobie zakochałyśmy, już dawno nie widziałam jej ząbków, za to za każdym razem jak do niej idę wita mnie merdającym ogonkiem i wtula pyszczek we mnie i wielkie oczy pełne wiary.

Ja wychodzę z założenia, że jeżeli zwierzak jest chory i cierpiący, ale jednocześnie młody i z szansami na dobre, szczęśliwe życie nie ma nad czym się zastanawiać....to nie my jesteśmy od wydawania wyroków, my jesteśmy od ratowania życia.

Zawsze o tym sobie przypominam patrząc na mojego Kubusia, którego też większość osób/wetów nie chciała ratować, pies niestety musiał się wycierpieć dużo, ale teraz jest szczęśliwy i to ja teraz cierpię użerając się z takim draniem i łobuzem:):):)

Naprawdę czasami warto dużo znieść cierpień dla tego lepszego życia, przy którym niektóre zwierzaki trzymają się co sił w pazurkach!!

Lizunia jest przekochana, wylizała mi nos, a przy płukaniu ran nawet na mnie nie warknęła :)
Sunia chcę żyć i będzie żyć, pieniądze rzecz nabyta, a ludzkie serca pomagają takim biedom nie licząc pieniędzy, tylko licząc na kolejne uratowane życie.

Dziękuję za wszystkie wpłaty w imieniu Lizy :)

Posted

Nie jestem zwolenniczką ratowania życia za wszelką cene, ale przeraża mnie coraz częstsza łatwość w decyzjach o odebraniu życia zwierzęciu. Jeszcze troche i zaczniemy zbliżać sie do stanów, gdzie większość zwierząt ze schronisk jest usypiana...
To kastracją trzeba walczyć z nadmiarem zwierząt, nie eutanazją.
Ciekawa jestem, czy osoby, które każdy cięższy przypadek rozwiązywałyby uśpieniem, byłyby do tego takie chętne, gdyby były weterynarzem. Łatwo wyrokować, gdy ogranicza się to tylko do podjęcia decyzji, a reszte zostawia się komuś innemu...

Posted

ja jestem za tym aby usypiać jedynie gdy pies bardzo cierpi... identyczny temat się właśnie rozwinął na temacie Brego, spanielku który gryzie od czasu do czasu i tuła się po DT, lecz te psiaki chcą żyć! to jest bezcenne!
a ty sunieczko kochanie trzymaj się i zdrowiej! :)

Posted

przestańcie, bo mnie brzuch boli od śmiechu!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Sunia jest kochana, merda ogonkiem, chce być tulona, miziana i na życie zasługuje jak każdy psiak:loveu: i mam nadzieję, że znajdzie kochający domek:eviltong: będzie dobrze - musi!!!:lol:

Mysza - dziękuję za opatrunki:loveu::loveu::loveu:

Posted

Agnieszko 24 - wlasnie wplacilam na konto Paypal: agnieszka.84@op.pl 10 Euro dla Sunieczki "z wnykow". Nie wiem ile to jest na zl. bo nie jestem na biezaco z kursem... ale staram sie sprawiedliwie finansowo "obdzielac" moich podopiecznych. W innych schroniskach mam jeszcze 2 pieski a tutaj na dogo. pieska Puszka + inna Sunie (Suzka) z nozka po operacji i teraz ta Sunie "z wnykow". Sunia jest 5 pieskiem.. jak znam zycie to lista sie moze wydluzyc... no ale jak tu nie pomoc takiemu cierpiacemu malenstwu??:(
Agnieszko, mam pytanie juz z innej "beczki". Gdzie teraz jest Sunia? Tutaj wyczytalam, ze jest juz poza klinika ale nadal pod opieka weta. Czyzby byla tymczasowo u kogos w domu?- T.

Posted

Teresa2209 napisał(a):
Gdzie teraz jest Sunia? Tutaj wyczytalam, ze jest juz poza klinika ale nadal pod opieka weta. Czyzby byla tymczasowo u kogos w domu?- T.

jest pod naszą opieką;) - ma do dyspozycji gabinet ...w schronie:( czekamy na pozwolenie transportu małej, bo mamy ofertę dt...ale musimy się jeszcze uzbroić w cierpliwość...

w tym gabinecie jest jeszcze jeden psiak...starszy z prawie oskalpowaną łapka...ale to już tak poza tematem:( coraz lepsze przypadki do nas trafiają...aż się boję myśleć co będzie jutro...

Posted

Weźcie skończcie. To jest wątek suni, a nie na jakieś przepychanki, żadna nie umie ustąpić - przykre ;/

Cieszę się że u suni coraz lepiej, cały czas za nią trzymam kciuki. Fakt, że nie pokazuje już ząbków świadczy o jej zaufaniu do Was. Dziękuję za Waszą pomoc - jest nieoceniona :)

Posted

Pani Teresa Borcz, która ma ogromne doświadczenie w wyprowadzaniu psiaków z cięzkich stanów, szczególnie trudno gojących sie ran , zgodziła się wziąć sunieczke na dt.
Jeżeli więc bedzie zgoda weta i opiekunek, sunia może jechać na Śląsk:).

Posted

Dzisiaj siedziałam z niusią troszeczkę...powiem wam jedno - jej się nie da nie kochać:loveu::loveu::loveu: - to taka wdzięczna suczynka pomimo tego co przeszła...

i jak pisała Erka - jak tylko wetka da zielone światło to mała pojedzie do p. Teresy, której ogromnie dziękujemy:loveu:

Posted

Tak, wiele slyszalam o pani Teresie B. Podobno jest wspaniala osoba i bardzo zaangazowana w sprawy zwierzatek. Sunia bedzie pod super opieka:) Jejkuuu ale sie ciesze!!:loveu::loveu: