divia_gg Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Dzis dziewczyny pewnie zagonione...Nie zawsze maja czas na pisanie. A ja tez nie chce bardzo zameczac p. wet. Musimy wiec nieco poczekac;) Quote
backbone Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 A jeszcze wracając do ewentualnego programu tv na ten temat to cos kojarzę,ze chyba dziewczyny z Jedrzejowa(?) miały tez w wakacje przypadek psiaka z wnyków(masakryczny) i tam chyba nie jedna łapka była w strasznym stanie.Moze warto by było,żeby taki program powstał.Ta sunia w całym tym koszmarze miała jednak szczęście,że ludzie którzy ja zobaczyli, zatrzymali się i zabrali:loveu: Konała by w niewyobrażalnych męczarniach...:shake: Chodzi o Zafira. A co do tvnu - kontakt do Ani Plaszczyk - ona robila reportaż o Dyminach i marzla z nami wielokrotnie a to pod UM, pod schronem etc. 519520081 a.plaszczyk@tvn.pl Quote
ewab Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 divia_gg napisał(a):Dzis dziewczyny pewnie zagonione...Nie zawsze maja czas na pisanie. A ja tez nie chce bardzo zameczac p. wet. Musimy wiec nieco poczekac;) Dziś miałam problem z zalogowaniem się na dogo. Przez weekend sunia będzie pod naszą bezpośrednią opieką, bo wetka pojechała na szkolenie. Liza jest zmęczona ciągłymi zabiegami, przez dwa dni będzie miała nieco luzu, ograniczymy się do niezbędnego minimum. Myślę, że suczynka da radę i będzie ok. Quote
Itske Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Cioteczki, dzisiaj niestyety (tzn. dla Bolusia stety) uzbieraną w pracy kasę w calości wyslalam na pogryzionego Bolka, mialam też dla niego rzeczy na bazarek, ale on już przez Gdańsk sowicie zaopatrzony, więc moze ktoś podjąlby się zrobienia bazarku dla malej, fanty wyślę. może tak chociaż pomogę? Sama nie zrobię, sory, nie umiem i nie mam jak. Jeśli coś jeszcze uzbieram tw pracy (a fajni sa ludzie u mnie) to wyślę gotókę, poprosze o numer konta na priv Quote
ewab Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Itske']Cioteczki, dzisiaj niestyety (tzn. dla Bolusia stety) uzbieraną w pracy kasę w calości wyslalam na pogryzionego Bolka, mialam też dla niego rzeczy na bazarek, ale on już przez Gdańsk sowicie zaopatrzony, więc moze ktoś podjąlby się zrobienia bazarku dla malej, fanty wyślę. może tak chociaż pomogę? Sama nie zrobię, sory, nie umiem i nie mam jak. Jeśli coś jeszcze uzbieram tw pracy (a fajni sa ludzie u mnie) to wyślę gotókę, poprosze o numer konta na priv Numer konta jest w pierwszym poście. Dla przypomnienia: Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak” ul. Św. Leonarda 1/4 25-311 Kielce PL 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861 SWIFT: PKOPPLPW z dopiskiem - sunia z wnyków Quote
malagos Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 A jak sunia psychiczne sie czuje, warczy nadal, czy trochę ufniejsza? Quote
divia_gg Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Itske napisał(a):Cioteczki, dzisiaj niestyety (tzn. dla Bolusia stety) uzbieraną w pracy kasę w calości wyslalam na pogryzionego Bolka, mialam też dla niego rzeczy na bazarek, ale on już przez Gdańsk sowicie zaopatrzony, więc moze ktoś podjąlby się zrobienia bazarku dla malej, fanty wyślę. może tak chociaż pomogę? Sama nie zrobię, sory, nie umiem i nie mam jak. Jeśli coś jeszcze uzbieram tw pracy (a fajni sa ludzie u mnie) to wyślę gotókę, poprosze o numer konta na priv W sumie moge sie podjac. Teraz kwestia wysylki fantow. Bo rozumiem ze opcja Ty zrobisz zdjecia i mi same zdjecia powysylasz, ja poprowadze i popodsumowuje wszystko i wysle CI gotowe dane do wysylek odpada? Bo przyznam ze dla mnie to bylo by najlepsze rozwiazanie, bo by poszlo tylko to co wyslane, a tak bym znow zwiekszyla swoja kolekcje niewyslanych rzeczy:) Ale ja sie dostosuje po prostu i czy tak czy siak zrobic bazarek moge;) JAk cos to pisz na prv:) Quote
ewab Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 divia_gg napisał(a):W sumie moge sie podjac. Teraz kwestia wysylki fantow. Bo rozumiem ze opcja Ty zrobisz zdjecia i mi same zdjecia powysylasz, ja poprowadze i popodsumowuje wszystko i wysle CI gotowe dane do wysylek odpada? Bo przyznam ze dla mnie to bylo by najlepsze rozwiazanie, bo by poszlo tylko to co wyslane, a tak bym znow zwiekszyla swoja kolekcje niewyslanych rzeczy:) Ale ja sie dostosuje po prostu i czy tak czy siak zrobic bazarek moge;) JAk cos to pisz na prv:) Gosia wiedziałam, że można na Ciebie liczyć:loveu:. malagos napisał(a):A jak sunia psychiczne sie czuje, warczy nadal, czy trochę ufniejsza? Sunia nadal powarkuje. Ale nie ma się co dziwić. Staramy się ją jak najmniej stresować. Dzisiejsza zmiana podkładu w klatce wyglądała tak, najpierw powoli została wysunięta blacha - sunia przeszła na kratkę, zmiana podkładu, powoli został wsunięty. Liza weszła na podkład i ulokowała się. To jest dopiero trzecia doba po kolejnej operacji. Quote
Mgielka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Czy sunia bedzie miala jakis bazarek? Bo jesli tak,to chcialam dac kilka malych fantow .... Quote
Isadora7 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Emirowy Pitbul serdecznie przeprasza za opóźnienie wystawienia aukcji. Ale ze zmęczenia ptapty mi się w głowie pop.... padłam - musiałam odpocząć Oto obiecana aukcja dla sunieczki, bardzo proszę o rozsyłanie. W aukcji dałam tez link do wydarzenia na faceboolku. Link do aukcji podany już na facebooku. http://allegro.pl/sunia-blagalnym-spojrzeniem-wypatruje-ratunku-i1481898722.html :cool1: Quote
Jasza Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Piękne Allegro Isadoro! Mam nadzieję, że sunia nie tylko wyzdrowieje ale znajdzie świetny dom. Quote
ewab Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Isadoro dziękujemy serdecznie za cegłę:) Mgiełko w sprawie bazarku kontaktuj się z divia_gg. Quote
Itske Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 divia_gg napisał(a):W sumie moge sie podjac. Teraz kwestia wysylki fantow. Bo rozumiem ze opcja Ty zrobisz zdjecia i mi same zdjecia powysylasz, ja poprowadze i popodsumowuje wszystko i wysle CI gotowe dane do wysylek odpada? Bo przyznam ze dla mnie to bylo by najlepsze rozwiazanie, bo by poszlo tylko to co wyslane, a tak bym znow zwiekszyla swoja kolekcje niewyslanych rzeczy:) Ale ja sie dostosuje po prostu i czy tak czy siak zrobic bazarek moge;) JAk cos to pisz na prv:) To nie jest złe rozwiazanie, zebym wysłała Ci fotki, ale aparat będę miała dopiero za dwa tygodnie, pojechał sobie z rodziną w świat / mogę się postarać pożyczyć, ale to też trochę potrwa takie rozwiaznie o tyle jest lepsze, że wygodniejsze dla Ciebie, a te fanty nie jeżdżą w te i we wte To decyduj i dziękuję w imieniu suni:lol: Quote
aga88 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Witam :) Właśnie dołączyłam do grona dogomanów, kupuję właśnie cegiełki na allegro dla Suni, wysyłam link znajomym, chcę pomóc z całych sił. Jeżeli chodzi o dom dla maleńkiej przychodzi mi na myśl tylko to miejsce: http://uwandy.schronisko.net/. Wspomagam jak mogę to przytulisko, pani Wanda i wolontariusze to ludzie wielkiego serca, mają warunki do opieki nad chorymi zwierzakami, jest tam coś w rodzaju małego gabinetu, może zrobilibyśmy wyprawkę Suni, kiedy dojdzie do siebie, uzbierali kasę, ponadto zrobili zbiórkę rzeczy w postaci koców, garnków, karmy dla przytuliska - ile się da oczywiście i za zgodą pani Wandy przetransportowali tam Suczkę? Skąd jesteście dokładnie? Ja na co dzień mieszkam w Poznaniu, mamy z chłopakiem samochód, więc może wspólnymi siłami udałoby się coś zdziałać? Co Wy na to? Quote
divia_gg Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Itske napisał(a):To nie jest złe rozwiazanie, zebym wysłała Ci fotki, ale aparat będę miała dopiero za dwa tygodnie, pojechał sobie z rodziną w świat / mogę się postarać pożyczyć, ale to też trochę potrwa takie rozwiaznie o tyle jest lepsze, że wygodniejsze dla Ciebie, a te fanty nie jeżdżą w te i we wte To decyduj i dziękuję w imieniu suni:lol: To jak ja mam decydowac, to wolalabym, zebys zrobila zdjecia, wyslala mi zdjecia. Ja wystawiam bazarek, prowadze, potem podsumowywuje i zbieram pieniazki. I tu znow mamy 2 rozwiazania: pierwsze - ja wysylam Ci zestawienie co i do kogo i Ty wysylasz paczki, a ja oddaje Ci pieniazki za te wlasnie paczki, albo drugie - wysylasz mi jedna paczka wszystkie sprzedane fanty a ja je rozporowadzam dalej. Wiec tu juz wybor do Ciebie nalezy. Mnie w sumie wszystko jedno:) Daj znac, rob fotki i ruszamy:) Quote
malagos Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='aga88']Witam :) Właśnie dołączyłam do grona dogomanów, kupuję właśnie cegiełki na allegro dla Suni, wysyłam link znajomym, chcę pomóc z całych sił. Jeżeli chodzi o dom dla maleńkiej przychodzi mi na myśl tylko to miejsce: http://uwandy.schronisko.net/. Wspomagam jak mogę to przytulisko, pani Wanda i wolontariusze to ludzie wielkiego serca, mają warunki do opieki nad chorymi zwierzakami, jest tam coś w rodzaju małego gabinetu, może zrobilibyśmy wyprawkę Suni, kiedy dojdzie do siebie, uzbierali kasę, ponadto zrobili zbiórkę rzeczy w postaci koców, garnków, karmy dla przytuliska - ile się da oczywiście i za zgodą pani Wandy przetransportowali tam Suczkę? Skąd jesteście dokładnie? Ja na co dzień mieszkam w Poznaniu, mamy z chłopakiem samochód, więc może wspólnymi siłami udałoby się coś zdziałać? Co Wy na to? Witamy w gronie dogomaniaków! Przydadzą się każde ręce i każde serce do pomocy! Quote
savahna Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='aga88']Witam :) Właśnie dołączyłam do grona dogomanów, kupuję właśnie cegiełki na allegro dla Suni, wysyłam link znajomym, chcę pomóc z całych sił. Witaj aga88:Rose: Na nowe wieści w sprawie stanu zdrowia LIZY pewnie trzeba cierpliwie czekać...:roll: Quote
Itske Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 divia_gg napisał(a):To jak ja mam decydowac, to wolalabym, zebys zrobila zdjecia, wyslala mi zdjecia. Ja wystawiam bazarek, prowadze, potem podsumowywuje i zbieram pieniazki. I tu znow mamy 2 rozwiazania: pierwsze - ja wysylam Ci zestawienie co i do kogo i Ty wysylasz paczki, a ja oddaje Ci pieniazki za te wlasnie paczki, albo drugie - wysylasz mi jedna paczka wszystkie sprzedane fanty a ja je rozporowadzam dalej. Wiec tu juz wybor do Ciebie nalezy. Mnie w sumie wszystko jedno:)Daj znac, rob fotki i ruszamy:) To tak: ja robię fotki, wysyłam Ci, jeśli trzeba - to jakoś opisuję, co skąd itp, podnosze bazarek (zdjęcia zrobię dopiero za tydzień w weekend, jak będę miała aparat) a potem wolałabym wysłać to co ew. zostanie zakupione jedną paczką do Ciebie, moze być? Jak wysłać Co fotki - e-mailem, czy na płytce? Dzięki:lol: Quote
agnieszka24 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Gosiu wrzuć do rozliczenia wpłaty z zagranicy od dziewczyn z FB: 67,94 zł - Joanna M. 383,88 zł - Echo Frau 100 zł - Jolanta P. razem: 561,82 zł :loveu: Pieniądze przelałam na konto "Zwierzaka". Za 2 dni powinny wpłynąć, bo z pay pala trochę długo idą. Quote
ewab Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='aga88']Witam :) Właśnie dołączyłam do grona dogomanów, kupuję właśnie cegiełki na allegro dla Suni, wysyłam link znajomym, chcę pomóc z całych sił. Jeżeli chodzi o dom dla maleńkiej przychodzi mi na myśl tylko to miejsce: http://uwandy.schronisko.net/. Wspomagam jak mogę to przytulisko, pani Wanda i wolontariusze to ludzie wielkiego serca, mają warunki do opieki nad chorymi zwierzakami, jest tam coś w rodzaju małego gabinetu, może zrobilibyśmy wyprawkę Suni, kiedy dojdzie do siebie, uzbierali kasę, ponadto zrobili zbiórkę rzeczy w postaci koców, garnków, karmy dla przytuliska - ile się da oczywiście i za zgodą pani Wandy przetransportowali tam Suczkę? Skąd jesteście dokładnie? Ja na co dzień mieszkam w Poznaniu, mamy z chłopakiem samochód, więc może wspólnymi siłami udałoby się coś zdziałać? Co Wy na to? Witaj Aga88. Przytulisko u P. Wandy jest nam znane, kilka kieleckich psów znalazło już tam schronienie:loveu:. Jest już potencjalny dom tymczasowy gotowy przyjąć suczkę od zaraz. Dom jest z okolic Krakowa. Ze względu na stan zdrowia suczynka jeszcze trochę zostanie w Kielcach. Jutro wracają weci i Liza wraca pod ich intensywną opiekę. [quote name='agnieszka24']Gosiu wrzuć do rozliczenia wpłaty z zagranicy od dziewczyn z FB: 67,94 zł - Joanna M. 383,88 zł - Echo Frau 100 zł - Jolanta P. razem: 561,82 zł :loveu: Pieniądze przelałam na konto "Zwierzaka". Za 2 dni powinny wpłynąć, bo z pay pala trochę długo idą. Bardzo dziękujemy:loveu:. Jak wpłyną na konto potwierdzę. Quote
ewab Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Tak wygląda dziura w łapie z "drugiej strony księżyca":( I pychol Quote
divia_gg Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Itske napisał(a):To tak: ja robię fotki, wysyłam Ci, jeśli trzeba - to jakoś opisuję, co skąd itp, podnosze bazarek (zdjęcia zrobię dopiero za tydzień w weekend, jak będę miała aparat) a potem wolałabym wysłać to co ew. zostanie zakupione jedną paczką do Ciebie, moze być? Jak wysłać Co fotki - e-mailem, czy na płytce? Dzięki:lol: To ustalone. Zdjecia mailem przyslij, albo ewentualnie mozesz zaladowac na jakis serwer, wyslac mi do nich linka i sobie posciagam. To juz jak wolisz. Ale na plytce nie ma co chyba, bo zejdzie z dostarczeniem. No i wtedy co sie sprzeda wysylasz paczucha jedna do mnie i ja dystrybuuje dalej:) Quote
Itske Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 divia_gg napisał(a):To ustalone. Zdjecia mailem przyslij, albo ewentualnie mozesz zaladowac na jakis serwer, wyslac mi do nich linka i sobie posciagam. To juz jak wolisz. Ale na plytce nie ma co chyba, bo zejdzie z dostarczeniem. No i wtedy co sie sprzeda wysylasz paczucha jedna do mnie i ja dystrybuuje dalej:) Świetnie, :multi: inne dogomaniaczki też deklarowąły chęć "bazarkowania" to się zribi mega bazar na malutką:lol: Quote
divia_gg Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Itske napisał(a):To tak: ja robię fotki, wysyłam Ci, jeśli trzeba - to jakoś opisuję, co skąd itp, podnosze bazarek (zdjęcia zrobię dopiero za tydzień w weekend, jak będę miała aparat) a potem wolałabym wysłać to co ew. zostanie zakupione jedną paczką do Ciebie, moze być? Jak wysłać Co fotki - e-mailem, czy na płytce? Dzięki:lol: Itske napisał(a):Świetnie, :multi: inne dogomaniaczki też deklarowąły chęć "bazarkowania" to się zribi mega bazar na malutką:lol: No to jak ktos chce w ten sposob pomoc to oczywiscie jestem otwarta, bo nawet jakby na sunie sie udalo uzbierac odpowiednia kwote to duuuzo innych bid w potrzebie. Wiec jak ktos ma ochote i godzi sie na opcje, ktora ustalilam z Istke to zapraszam do kontaktu ze mna, bo powiem szczerze, ze mnie latwiej jest wystawic jeden duzy niz kilka malych w roznym czasie, bo wtedy mam jedna reklame bazarku - a reklama wazna rzecz;) Chyba Mgielka cosik deklarowala, ale moze sie jeszcze ktosik czai:) Nie bac sie i wychodzic z ukrycia;) Quote
Recommended Posts