Olga7 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 [quote name='anetek100']hehe ja jestem z Olsztyna, ale my z magenka1 nie mamy codziennej lub nawet cotygodniowej styczności z pieskami ze Szczytna:(także dla ułatwienia wstawiłam te dane tutaj które trzeba uzupełnić Ja wiem anetek,że jesteście z Olsztyna:razz: ,a chodzilo mi o wszystkie cioteczki ,ktore bywają w schronie w Szczytnie i mogą mieć inf.potrzebne o niektorych psach. Gdyby trzeba bylo powtórzyć ogloszenia ,to chętnie dorzucę się do kosztów . Rozgladam się i podpytuję przy kazdej okazji,czy ktoś by nie adopotowal tego czy innego psa. Tego Kacpra też mam na uwadze. To piekny ,stateczny i dobry pies-wart dobrego domu. Quote
Olga7 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 No i cisza zupelna na watku pięknego,czarnego kudlacza Kacpra ze Szczytna . Przeczekamy trochę ,może niedlugo nadejdą lepsze czasy i dla tego Kacpra ....:loveu: Quote
lunarmermaid Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Zaglądam do misia,ale co tu pisać? Siedzi biedak w schronisku a domku nie widać... Quote
Olga7 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Wysylam już blagalne pw do niektorych cioteczek ,by jak kto umie pomógl wyrwac tego cudnego kudlacza Kacpra ze schronu ... Moze gdyby by w jakimś hoteliku ,wtedy fot. by predzej daly skutek i predzej by ktoś wypatrzyl tego Kacpra ?? A tak smutne fot. z boksu zrezygnowanego ,smutnego psa nie każde serce i oczy poruszy ...:shake: Taki piękny ,dobry i stateczny pies marnuje swoje mlode lata w schronie ,gdzie na dodatek gryzą go inne psy a on biedak cierpi i nie walczy .Może pewnego dnia dojsc do tragedii i będzie za pozno za ratunek dla Kacpra ...:-( No ,ale z tego schronu do dt chyba nie wydają psów raczej. Quote
anetek100 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 allegro ma od emnie non stop, ale zdjęcia przydałyby się lepsze..na razie jest to niemożliwe, może za jakiś czas:( Quote
Olga7 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A teraz wakcje juz zaraz -to adopcje staną do jesieni pewnie ...choć czasem jak ktos ma dom i zawsze ktos domu pilnuje i nie wszyscy jadą razem na urlopy ...Ech ...żeby tak cudem ktoś Kacpra wypatrzyl niedlugo ... może jak trzeba dorzucić się czy zaplacić za oglosz. to choć tak skromnie bym pomogla Kacprowi ...? Pisalam do Olivetshki -może ona też pomoże ratowac tego Kacpra ..dolaczy na watek znow .. Aby choć nie bylo w tym boksie tych psow ,ktore go gryzą -czy mozna do bardziej widocznego boksu Kacpra przeniesc ...??? I do lagodniejszych psow ??? Quote
anetek100 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 na przeniesienie jego wpływu niestetynie mamy...tam jest jeden samiec i to on Kacpra podgryza, reszta to sunie i mu nie dokuczają Quote
Olga7 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 anetek100 napisał(a):na przeniesienie jego wpływu niestetynie mamy...tam jest jeden samiec i to on Kacpra podgryza, reszta to sunie i mu nie dokuczają A nie byloby mozliwe by tamtego samca przenieść a dać w to miejsce spokojnego psa albo sunię ? Biedak Kacper-misiowaty ,potulny nie bylby gryziony wtedy ....Może jakoś poproście pracowników o taką zamianę psów ?? Quote
gazzy Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Eris , który siedzi w boksie z Kacprem i suniami zawsze był sam. Teraz wsadzili Kacperka - drugiego samca no i się porobiło... Quote
Olga7 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Gazzy,tzn.że Kacpra kudlacza dolączono do tego Erisa z suniami i nie ma możliwości zamienienia tego psa na takiego ,ktory byly zgodny wobec Kacpra ? Gdyby tego Erisa dać do innych suniek a tam innego ,spokojnego psa do Kacpra i suniek ?? Ech... Quote
gazzy Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Eris siedzi tam już długo. Ewentualnie można by było Kacperka może zabrać gdzieś ? Tylko straszne przepełnienie, a poza tym to decyzja kierowniczki. Quote
Olga7 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 To bardziej może do tych suniek i Kacpra przydzielic jakiegoś innego psa,ktory by nie dręczyl kudlacza czarnego.Jakas zamiana może jednak -albo na dwa mniejsze i lagodne psy -zamiast tego Erni ... Quote
Olga7 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Odwiedzę choć pięknego ,smutnego kudlacza Kacpra .....Może jednak Kacper doczeka niedlugo swych dobrych ludzi i znajdzie u nich swoje miejsce .... Quote
2010 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 A tu nowy duży banerek na życzenie olgi.... ..Większego nie można wklejać,bo dostaje się za to punkty karne.. Quote
Olga7 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Dziękuję pieknie kochana cioteczko Ick za kolejny banerek Kacpra. Może dzięki niemu akurat Kacper kudlacz prędzej komuś wpadnie w oko i w serce ?? Ten piekny kudlacz ma w sobie tyle piękna i majestatu jednoczesnie a zarazem tyle smutku ....Kto pokocha dużego ,mądrego misia Kacpra ? Quote
gazzy Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Wydarzenie Kacperka na facebooku - http://www.facebook.com/event.php?eid=150055738401869 Podałam imię Kapsel, tak jak na wątku ogólnym schroniska. Quote
Olga7 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Wobec tego ,jak nazywa się wlasciwie ten pies ? Kapsel czy Kacper ? Marchewa zalożyla ten wątek i poda jest imię Kacper ...Trzeba to jakos uzgodnic ,aby nie bylo zamieszania w ogloszeniach i na wątku tez. Umiescilam wątek Kacpra na wątku Jetrel ,może Kacper przypadnie do serca p.Magdzie i p.Piotrowi? Ktow wie ? Probować trzeba ...http://www.dogomania.pl/threads/211435-Kochaj%C4%85cy-ludzie-szukaj%C4%85-przyjaciela-na-dobre-i-na-z%C5%82e. Quote
Olga7 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Pamiętam każdego dnia o Kacprze-Kapslu i jego misiowatej,potulnej postawie-charakterze oraz smutnych oczach i gnębieniu go przez wrednego kumpla w kojcu. Wytrzymaj misiu jeszcze w tym kojcu i nie daj się gryżć temu psu....:shake: Quote
MARCHEWA Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Jest dom z Warszawy zainteresowany Kacprem,państwo zastanawiają się,a nam pozostało czekać na decyzję.W tym domu są dwie nowofunladki,młody basset i 15-letnia suczka z lasu. Panstwo ci chcieli wiedzieć dużo rzeczy na temat Kacpra na które nie byłam w stanie im odpowiedzieć np.czy zachowuje czystość w domu,jak zachowuje się podczas burzy,czy niszczy?Powiedziałam im szczerze co wiem o psie,a wiele innych rzeczy wyjdzie dopiero jak z nimi zamieszka i żeby sobie przemyśleli,czy jak wyjdą jakieś problemy np.z czystością czy podołają temu,żeby nie było tak,że będą dzwonić z pretensjami. Na początku bardzo mi się ten domek spodobał,ale po kolejnych pytaniach i oczekiwaniach ze strony tych ludzi trochę opadły mi ręce.Zobaczymy jednak jak to dalej się potoczy................... Quote
anetek100 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 może dlatego,że w tytule allegro jest ze jak maly nowofunland hehehehe to może chca od razu wodołaza po spa:)ale może fajni ludzie tlyko po prostu mają taki dziwny sposob okazywania swojej chęci pomocy bezdonmnemu psiakowi:) Quote
Olga7 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 MARCHEWA napisał(a):Jest dom z Warszawy zainteresowany Kacprem,państwo zastanawiają się,a nam pozostało czekać na decyzję.W tym domu są dwie nowofunladki,młody basset i 15-letnia suczka z lasu. Panstwo ci chcieli wiedzieć dużo rzeczy na temat Kacpra na które nie byłam w stanie im odpowiedzieć np.czy zachowuje czystość w domu,jak zachowuje się podczas burzy,czy niszczy?Powiedziałam im szczerze co wiem o psie,a wiele innych rzeczy wyjdzie dopiero jak z nimi zamieszka i żeby sobie przemyśleli,czy jak wyjdą jakieś problemy np.z czystością czy podołają temu,żeby nie było tak,że będą dzwonić z pretensjami. Na początku bardzo mi się ten domek spodobał,ale po kolejnych pytaniach i oczekiwaniach ze strony tych ludzi trochę opadły mi ręce.Zobaczymy jednak jak to dalej się potoczy................... Miejmy nadzieję ,że może akurat ta rodzina zechce dać szansę i miejsce u siebie ,wśrod nich -w swej rodzinie ??? To moglyby być b.dobry nawet dom dla cudnego ,potulnego kudlacza Kacpra :) Zapomnialam ,ze jest wykastrowany . Bardzo ,bardzo bym chciala ,by dobrzy ludzie dlai dom ten statecznemu ,pieknemu kudlaczowi Kacprowi-Kapslowi :) >Szkoda ,że sami nie mamy takich warunkow lokalowych ,tzn.domu z podworkiem,by mieć takiego psa jak Kacprer-inaczej może trafilby do nas,kto wie.Niestety, nie jest to możliwe raczej,jemu trzeba więej wolnosci na dworze ,oraz miejsca w chlodzie latem ,by nie męczyl się w upaly w mieszkaniu slonecznym,jak my teraz. Choć z drugiej strony .lepiej gdy pies żyje w mieszkaniu ,niż siedzi w boksie schronu latami calymi albo cale życie . Czy Ci panstwo wiedzą moze o wątku jaki ma Kacper na dogo ?? Może lektura wątku by pomogla im w decyzji ?? kto wie ?? I to pozytywnej decyzji-oczywiscie !!:p:loveu: Quote
gazzy Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 kacper jest wykastrowany. dlatego siedzi z suniami i z tym drugim psem Quote
marmosia Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 To trzymam kciuki za domek. Kacperek na pewno odwdzięczy się tym, którzy go adoptują :) Quote
MARCHEWA Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Ja także bardzo bym chciała,aby ten wielki miś wyszedł wreszcie ze schroniska,ale nic na siłę,Państwo mają się spokojnie zastanowić,otrzymali wszystkie informacje na jego temat jakie sama posiadam,niestety więcej można dowiedzieć się o psie ,gdy jest w dt,ale takiego nie mamy.Ludzie zostali poinformowani,ze za około 2 tygodnie będziemy mieć transport do Warszawy,bo przyjeżdżają do nas zaprzyjaźnieni ludzie pomagający nam rozwozić schroniskowe koty do dt i ds,aby zawieźć kota Tajfuna do ds w Warszawie i mogą zabrać psa,jeżeli ten jest spokojny i nieagresywny,a Kacper taki właśnie jest. Jeżeli ludzie oddzwonią to dam znać. Quote
Recommended Posts