Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślisz, że stać kogoś na wakacje z psem na Mazurach, a potem na zostawienie tam takiego wspaniałego psa jak ten:(
Dziś na spacerze Wolfi bawił sie jak szczenię, biegał dookoła mnie z wiatrem w uszach w jedną, potem w drugą stronę. Następnie trwała druga część bardziej spacerowa- wąchanie i wąchanie i znowu robił kilka rundek w szalonym tempie. Taki z niego szałaput.:lol:
Nie mogę ukrywać, że ma też wadę: okropnie histeryzuje przy zakraplaniu oczu.
Dziś prawie musiałyśmy z córką na nim leżeć żeby tego dokonać.:oops:
Czy ktoś zna lepsze metody ?:cool3:

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak,ludzie często w taki sposób pozbywają się psów,a w szczególności starszych wymagających jakiegoś leczenia.Potem wracają z wakacji i biorą sobie szczeniaczka.Straszne ale prawdziwe.

A co do zakraplania oczu,to ja nic nie mogę doradzić,ale myślę że każdy zwierz ma pod tym względem jakąś wadę.Jakby ktoś zobaczył jaki cyrk robi mój Bruno przy obcinaniu pazurów to by pomyślał,że mu chcemy co najmniej łapę tym obcinaczem upitolić.

Posted

mój Pik ze względu na częściową ślepote dostaje kropelki na początku też były walki gryzł warczał aż metoda chwalenia i przysmaczka i teraz nie ma problemu

Posted

Z naszych obserwacji Wolfi jest kochanym i zupełnie niekłopotliwym pieskiem. Lubi ułożyć się jak rogalik, przytulony do człowieka, pod kołdrą.:loveu: Mile wita gości, długo i dobrze śpi - nie chrapie.:lol: Dziś obudził się o 9.00 (bo niedziela) i przypomniał, że czas do toalety.
Zaczyna rozdawać buziaki, nie robi tego jednak tak dziarsko jak moja Pajda, tylko nieśmiało - to zrozumiałe, znamy się raptem 3 dni.:cool3:

Posted

Dziś rano kiedy mój mąż wyszedł do pracy, reszta do szkoły, jamniorek długo kręcił się po domu nie mogąc znaleźć sobie miejsca.
Najmocniej przeżywał kiedy zniknął mu z horyzontu pan, tak żałośnie i cichutko postękiwał:(
To chyba niemożliwe żeby mając jego nr czipa 972000000845042 nie udało się nic dowiedzieć.
Szukałam w bazach danych, pisałam maile do różnych instytucji aby pomogły i nic.
On chyba strasznie tęskni.:placz:

Posted

biedak mój Pik jak rodzina wyjdzie z domu to nie odstępuje mnie na krok.Pajda ten czip mógł być nie wprowadzony do bazy danych lub ktoś go wyrejestrował

Posted

Hej Pajda :)
Witam wszystkich
A jakiej marki to czip? może na stronie producenta bedzie można coś odczytać. Chyba że jest tak jak pisze Mika 31 nie był zarejstrowany albo już jest wyrejstrowany

Posted

Na dokumencie ze schroniska jest podany jedynie numer, może Geulincx - to nazwa marki?
jest też informacja, że pies posiada znaki szczególne - tatuaż, ale nigdzie go nie widzę.

Posted

Tak Pajda to nazwa czipa
http://www.safe-animal.eu/index.php?id=48&action=lost
byłam tam, tez nie odnajduje takiego czipa, ale to ich produkt. Spróbuj
[FONT=Calibri]pomoc@safe-animal.eu na tego meila do nich napisać. coś czuje że ktoś go wyrejstrował- bo ilośc cyfr sie zgadza-jak patrzyłam po innych czipach. Obym sie myliła. A z tatuażem hmm Wolfi ma 7 lat nie jest rasowcem wiec może to pomyłka. Tatuaże są zazwyczaj w pachwinie i uszach-osobiście nie spotkałam sie z innym umiejscowieniem.[/FONT]

Posted

Dziękuję Ci Skallska za każdą wskazówkę.
Napisałam pod adres, który wskazałaś i teraz czekam z nadzieją.
Tego tatuażu rzeczywiscie nigdzie nie ma, jest tylko na papierze:(

Posted

Niestety odpisali tak:
[FONT=Calibri]Psa nie posiadamy w naszym zbiorze. Pani zgłoszenie przyjęliśmy i będziemy kontrolować wszystkie napływające zgłoszenia o zaginięciu[/FONT]

Posted

A to dopiero,
moja córka poznała od razu, a ja nie byłam pewna.
Oby Wolfi znalazł taki dom, jaki ma śliczny Fafik:loveu:
Obdzwoniłam gabinety wet w Szczytnie, próbując zidentyfikować nr czipa, lekarze zgodnie skierowali mnie do pewnej pani do Urzędu Gminy (jutro tam zadzwonię), która ma bazę czipów psów z tego miasta. Jeden wet stwierdził, że trzy początkowe cyfry świadczą o tym, że jamnik jest ze Szczytna.
Moze to jest jakiś trop, tylko dlaczego nikt go nie szukał w schronisku?

Posted

Marchewa- to schronisko nie wrzuca do bazy zaczipowanych przez siebie psów?
Ja kombinowałam, że może właściciel to starsza osoba i nie potrafiła zarejstrować w necie czipa. Ale moge sie nie znać- bo mój zwierz nie ma czipa. Też trzymam kciuki za powodzenie akcji ;)