pajda Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Myślisz, że stać kogoś na wakacje z psem na Mazurach, a potem na zostawienie tam takiego wspaniałego psa jak ten:( Dziś na spacerze Wolfi bawił sie jak szczenię, biegał dookoła mnie z wiatrem w uszach w jedną, potem w drugą stronę. Następnie trwała druga część bardziej spacerowa- wąchanie i wąchanie i znowu robił kilka rundek w szalonym tempie. Taki z niego szałaput.:lol: Nie mogę ukrywać, że ma też wadę: okropnie histeryzuje przy zakraplaniu oczu. Dziś prawie musiałyśmy z córką na nim leżeć żeby tego dokonać.:oops: Czy ktoś zna lepsze metody ?:cool3: Quote
MARCHEWA Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Tak,ludzie często w taki sposób pozbywają się psów,a w szczególności starszych wymagających jakiegoś leczenia.Potem wracają z wakacji i biorą sobie szczeniaczka.Straszne ale prawdziwe. A co do zakraplania oczu,to ja nic nie mogę doradzić,ale myślę że każdy zwierz ma pod tym względem jakąś wadę.Jakby ktoś zobaczył jaki cyrk robi mój Bruno przy obcinaniu pazurów to by pomyślał,że mu chcemy co najmniej łapę tym obcinaczem upitolić. Quote
Mika31 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 mój Pik ze względu na częściową ślepote dostaje kropelki na początku też były walki gryzł warczał aż metoda chwalenia i przysmaczka i teraz nie ma problemu Quote
Argat Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Przepraszam, ale to pilnie... Pisakowi grozi powrót do schroniska w tomaszowie, w którym nie dzieje się najlepiej... http://www.dogomania.pl/threads/203561-Lena-TRACI-DT!!!-ONA-NIE-MO%C5%BBE-WR%C3%93CI%C4%86-DO-SCHRONISKA!-Potrzebne-pieni%C4%85dze-i-miejsce?p=16436322#post16436322 Quote
pajda Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Z naszych obserwacji Wolfi jest kochanym i zupełnie niekłopotliwym pieskiem. Lubi ułożyć się jak rogalik, przytulony do człowieka, pod kołdrą.:loveu: Mile wita gości, długo i dobrze śpi - nie chrapie.:lol: Dziś obudził się o 9.00 (bo niedziela) i przypomniał, że czas do toalety. Zaczyna rozdawać buziaki, nie robi tego jednak tak dziarsko jak moja Pajda, tylko nieśmiało - to zrozumiałe, znamy się raptem 3 dni.:cool3: Quote
pajda Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Drogie Cioteczki, czy któraś z Was byłaby chętna, pomóc w ogłoszeniach dla Wolfiego? Jest on na SOS dla Jamników: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/171 i na morusku.pl: http://www.morusek.pl/ogloszenie/48859/Oddam-jamnika-Wolfiego-do-kochajacego-domu/ ...? :) Quote
danka1234 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 pomoge w ogloszeniach ,w miare wolnego czasu bede dodawac; 1-alegratka 2-gumtre 3-szerlok 4-adopcja psa 5-cefeanimal 6-do adopcji 7-psy pl 8-kokosy 9-e-oferty 10-kupie psa Quote
pajda Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dziś rano kiedy mój mąż wyszedł do pracy, reszta do szkoły, jamniorek długo kręcił się po domu nie mogąc znaleźć sobie miejsca. Najmocniej przeżywał kiedy zniknął mu z horyzontu pan, tak żałośnie i cichutko postękiwał:( To chyba niemożliwe żeby mając jego nr czipa 972000000845042 nie udało się nic dowiedzieć. Szukałam w bazach danych, pisałam maile do różnych instytucji aby pomogły i nic. On chyba strasznie tęskni.:placz: Quote
Mika31 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 biedak mój Pik jak rodzina wyjdzie z domu to nie odstępuje mnie na krok.Pajda ten czip mógł być nie wprowadzony do bazy danych lub ktoś go wyrejestrował Quote
skallska Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Hej Pajda :) Witam wszystkich A jakiej marki to czip? może na stronie producenta bedzie można coś odczytać. Chyba że jest tak jak pisze Mika 31 nie był zarejstrowany albo już jest wyrejstrowany Quote
pajda Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Na dokumencie ze schroniska jest podany jedynie numer, może Geulincx - to nazwa marki? jest też informacja, że pies posiada znaki szczególne - tatuaż, ale nigdzie go nie widzę. Quote
skallska Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Tak Pajda to nazwa czipa http://www.safe-animal.eu/index.php?id=48&action=lost byłam tam, tez nie odnajduje takiego czipa, ale to ich produkt. Spróbuj [FONT=Calibri]pomoc@safe-animal.eu na tego meila do nich napisać. coś czuje że ktoś go wyrejstrował- bo ilośc cyfr sie zgadza-jak patrzyłam po innych czipach. Obym sie myliła. A z tatuażem hmm Wolfi ma 7 lat nie jest rasowcem wiec może to pomyłka. Tatuaże są zazwyczaj w pachwinie i uszach-osobiście nie spotkałam sie z innym umiejscowieniem.[/FONT] Quote
skallska Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Napisałam jeszcze tu z prośbą o pomoc http://www.europetnet.com/. Zobaczymy Quote
pajda Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Dziękuję Ci Skallska za każdą wskazówkę. Napisałam pod adres, który wskazałaś i teraz czekam z nadzieją. Tego tatuażu rzeczywiscie nigdzie nie ma, jest tylko na papierze:( Quote
pajda Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Niestety odpisali tak: [FONT=Calibri]Psa nie posiadamy w naszym zbiorze. Pani zgłoszenie przyjęliśmy i będziemy kontrolować wszystkie napływające zgłoszenia o zaginięciu[/FONT] Quote
skallska Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 To jesteśmy w kropce. Mi jeszcze nie odpisali. P.S Pozdrowienia od Fafika Pajda, bo po fotce nie poznałaś napewno :) Quote
pajda Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 A to dopiero, moja córka poznała od razu, a ja nie byłam pewna. Oby Wolfi znalazł taki dom, jaki ma śliczny Fafik:loveu: Obdzwoniłam gabinety wet w Szczytnie, próbując zidentyfikować nr czipa, lekarze zgodnie skierowali mnie do pewnej pani do Urzędu Gminy (jutro tam zadzwonię), która ma bazę czipów psów z tego miasta. Jeden wet stwierdził, że trzy początkowe cyfry świadczą o tym, że jamnik jest ze Szczytna. Moze to jest jakiś trop, tylko dlaczego nikt go nie szukał w schronisku? Quote
Mika31 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 może po prostu nie chciał szukać ale mimo wszystko trzymam kciuki za śledztwo z happy endem Quote
MARCHEWA Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Jamnik został zaczipowany w schronisku a w karcie z numerm czipu mam ja wpisać adres schroniska i adres nowego właściciela,czyli twój Pajdo;) Quote
skallska Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Marchewa- to schronisko nie wrzuca do bazy zaczipowanych przez siebie psów? Ja kombinowałam, że może właściciel to starsza osoba i nie potrafiła zarejstrować w necie czipa. Ale moge sie nie znać- bo mój zwierz nie ma czipa. Też trzymam kciuki za powodzenie akcji ;) Quote
Recommended Posts