Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wpiszę w pierwszy post rozliczenia żeby wszystko było jasne

kurcze tylko z sunią jest ten minus że nie wystarczy jej zabrać trzeba ją gdzieś umieścić

Posted

Mam w swojej wsi podobny przypadek, tylko że pan jest kompletym degeneratem. Po kilku latach udało mi się doprowadzić do tego, że skończył z rozmnażaniem - zrezygnował z suni na rzecz psa (ale na szczęście psa jakoś nie sprowadza chwilowo). Ostatnio wykupilam właśnie od niego szczeniaki za butelkę wódki. W dodatku naopowiadałąm mu bajek, że suka to tylko same kłopoty i gdyby miał kiedyś suczkę jednak to będziemy ją ciachać oczywiście na mój koszt, ale wolę to niż powtórkę z rozrywki.
Ogólnie takim ludziom warto wmawiać, że z sukami to tylko problem i lepiej już aby mieli psa niż zgraję szczeniaków co chwilę.
Dołożę się skromnie bo mam na utrzymaiu stado 12 zwierząt - mix kotów i psów:-).
Sunię lepiej zabrać i szukać tymczasu, nawet kojec będzie dla niej lepszy niż to miejsce.

Posted

mam taki plan
wykupić maluszka
sunia na sterylke
jak by się znalazł jakiś dt to postaram się polubownie zabrać suczkę
a jak nie to zacznę panu pociskać kity że straż miejska egzekwuje szczepień i że będą go sprawdzać bo już jest w bazie(bo sterylizuje małą) a to drogie
i to jak ją traktuje czym karmi czy nie bije
a On handluje nielegalnie i boi się straży miejskiej

edit: sunia jest mikro
maleńka
nie jest wychudzona

Posted

ona jest z katowic ...
małego zabieram już dziś bo znowu chciał go sprzedać na tym mrozie...wiem jednak już gdzie mieszka żeby móc zabrać sunie

Posted

Jeżeli sunia ma coś na oku, to można facetowi wmówić, że trzeba ją leczyć a leczenie okulistyczne jest kosztowne...
My zobowiązujemy się ja wyleczyć, ale on ją dobrowolnie nam przekazuje, tj. podpisuje zrzeczenie się zwierzęcia.

Co o tym myślicie?

Nie wiadomo co z tym okiem i może na początek lepiej zainteresować się nim zamiast sterylką... która jest niewskazana w tak krótkim czasie po porodzie...

Posted

masz rację Agucha ...

narazie wezmę małego
i biorę się za dalsze rozsyłanie może znajdzie się jakiś dt dla niej
trzeba tez zbierać więc kase na jej sterylke która w końcu nastąpi i na weta żeby ją zobaczył
zrobie jej dziś zdjęcia
i temu oczku
jak będę ją chciała zabrać powiem że oglądał te zdjęcia weterynarz i że bardzo dużo leczenie go będzie kosztować ...

Posted

Dineh, zrób dziewczynce fajne zdjęcia. Skoro jest mikro, mikro... to może coś się szybko dla niej znajdzie ;)

dineh napisał(a):

zrobie jej dziś zdjęcia
i temu oczku
jak będę ją chciała zabrać powiem że oglądał te zdjęcia weterynarz i że bardzo dużo leczenie go będzie kosztować ...

Świetnie! :)

Posted

Pan mi dał swoj nr telefonu że mam dzwonić
sunia mu ufa
ale już mi kręcił nosem na sterylizacje...
że mu ją wykończą boję się że rzeczywiście zależy mu na zarobku z niej

Posted

dineh napisał(a):
masz rację Agucha ...

narazie wezmę małego
i biorę się za dalsze rozsyłanie może znajdzie się jakiś dt dla niej
trzeba tez zbierać więc kase na jej sterylke która w końcu nastąpi i na weta żeby ją zobaczył
zrobie jej dziś zdjęcia
i temu oczku

Jak będziesz miała też zdjęcia malucha, to wyślij je na PW razem z tym tekstem ;)

Posted

dineh napisał(a):
Pan mi dał swoj nr telefonu że mam dzwonić
sunia mu ufa
ale już mi kręcił nosem na sterylizacje...
że mu ją wykończą boję się że rzeczywiście zależy mu na zarobku z niej

a no własnie... będzie problem ze sterylką :shake: dineh może teraz jej dać zastrzyk chociaż? odstawiła dzieci to zaraz będzie cieczka...

Posted

mały jest u mnie ...troszke dziwnie chodzi ...placze za mamusią
jest bardzo do ludzi
melina straszna
nie da się tego opisać
mam zdjęcia suni - dodam jutro bo kabelek został w akademiku
ale małego zaraz dodam