dineh Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 spróbuje- na pewno nic to nie zaszkodzi a może pomóc mała ma coś na oczku ...nie zakrwawione ale narośl nie jest szczepiona je suchy chleb Quote
malawaszka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 no sosnowieckie schronisko na pewno nie jest lepszym wyjściem bo to tak jakby jej od razy morbital podać - nieszczepiona zaraz tam zachowuje i umrze :( ja już przelałam grosik Quote
dineh Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 wpiszę w pierwszy post rozliczenia żeby wszystko było jasne kurcze tylko z sunią jest ten minus że nie wystarczy jej zabrać trzeba ją gdzieś umieścić Quote
faith35 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 mogę tylko podnieść........niestety, bezsilność dobija. Quote
mestudio Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Mam w swojej wsi podobny przypadek, tylko że pan jest kompletym degeneratem. Po kilku latach udało mi się doprowadzić do tego, że skończył z rozmnażaniem - zrezygnował z suni na rzecz psa (ale na szczęście psa jakoś nie sprowadza chwilowo). Ostatnio wykupilam właśnie od niego szczeniaki za butelkę wódki. W dodatku naopowiadałąm mu bajek, że suka to tylko same kłopoty i gdyby miał kiedyś suczkę jednak to będziemy ją ciachać oczywiście na mój koszt, ale wolę to niż powtórkę z rozrywki. Ogólnie takim ludziom warto wmawiać, że z sukami to tylko problem i lepiej już aby mieli psa niż zgraję szczeniaków co chwilę. Dołożę się skromnie bo mam na utrzymaiu stado 12 zwierząt - mix kotów i psów:-). Sunię lepiej zabrać i szukać tymczasu, nawet kojec będzie dla niej lepszy niż to miejsce. Quote
Argat Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 może znajdzie się coś dla suni poprzez wydarzenie na fecebooku? Ale ja nie mam konta i nie orientuję się w tym... Na razie nie mam innych pomysłów Quote
dineh Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 mam taki plan wykupić maluszka sunia na sterylke jak by się znalazł jakiś dt to postaram się polubownie zabrać suczkę a jak nie to zacznę panu pociskać kity że straż miejska egzekwuje szczepień i że będą go sprawdzać bo już jest w bazie(bo sterylizuje małą) a to drogie i to jak ją traktuje czym karmi czy nie bije a On handluje nielegalnie i boi się straży miejskiej edit: sunia jest mikro maleńka nie jest wychudzona Quote
kora78 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 a nie mozna suni podrzucic do katowickiego schronu? tam jest chyba ok. Quote
dineh Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 ona jest z katowic ... małego zabieram już dziś bo znowu chciał go sprzedać na tym mrozie...wiem jednak już gdzie mieszka żeby móc zabrać sunie Quote
Agucha Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jeżeli sunia ma coś na oku, to można facetowi wmówić, że trzeba ją leczyć a leczenie okulistyczne jest kosztowne... My zobowiązujemy się ja wyleczyć, ale on ją dobrowolnie nam przekazuje, tj. podpisuje zrzeczenie się zwierzęcia. Co o tym myślicie? Nie wiadomo co z tym okiem i może na początek lepiej zainteresować się nim zamiast sterylką... która jest niewskazana w tak krótkim czasie po porodzie... Quote
dineh Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 masz rację Agucha ... narazie wezmę małego i biorę się za dalsze rozsyłanie może znajdzie się jakiś dt dla niej trzeba tez zbierać więc kase na jej sterylke która w końcu nastąpi i na weta żeby ją zobaczył zrobie jej dziś zdjęcia i temu oczku jak będę ją chciała zabrać powiem że oglądał te zdjęcia weterynarz i że bardzo dużo leczenie go będzie kosztować ... Quote
ciapuś Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jak tam będziesz to zobacz jak sunia reaguje na tego faceta i jaki on ma stosunek do niej. Quote
Agucha Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Dineh, zrób dziewczynce fajne zdjęcia. Skoro jest mikro, mikro... to może coś się szybko dla niej znajdzie ;) dineh napisał(a): zrobie jej dziś zdjęcia i temu oczku jak będę ją chciała zabrać powiem że oglądał te zdjęcia weterynarz i że bardzo dużo leczenie go będzie kosztować ... Świetnie! :) Quote
dineh Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Pan mi dał swoj nr telefonu że mam dzwonić sunia mu ufa ale już mi kręcił nosem na sterylizacje... że mu ją wykończą boję się że rzeczywiście zależy mu na zarobku z niej Quote
Argat Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 dineh napisał(a):masz rację Agucha ... narazie wezmę małego i biorę się za dalsze rozsyłanie może znajdzie się jakiś dt dla niej trzeba tez zbierać więc kase na jej sterylke która w końcu nastąpi i na weta żeby ją zobaczył zrobie jej dziś zdjęcia i temu oczku jak będę ją chciała zabrać powiem że oglądał te zdjęcia weterynarz i że bardzo dużo leczenie go będzie kosztować ... Jak będziesz miała też zdjęcia malucha, to wyślij je na PW razem z tym tekstem ;) Quote
malawaszka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 dineh napisał(a):Pan mi dał swoj nr telefonu że mam dzwonić sunia mu ufa ale już mi kręcił nosem na sterylizacje... że mu ją wykończą boję się że rzeczywiście zależy mu na zarobku z niej a no własnie... będzie problem ze sterylką :shake: dineh może teraz jej dać zastrzyk chociaż? odstawiła dzieci to zaraz będzie cieczka... Quote
sybil Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jutro zrobię przelew na symboliczną 5-ę. Niestety, więcej nie mogę, za dużo deklaracji, a pieski nie znajdują domku :shake:. Quote
kasia14 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Dziękuje za zaproszenie, pomyślę, czy mogę jakoś pomóc. Quote
dineh Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 mały jest u mnie ...troszke dziwnie chodzi ...placze za mamusią jest bardzo do ludzi melina straszna nie da się tego opisać mam zdjęcia suni - dodam jutro bo kabelek został w akademiku ale małego zaraz dodam Quote
bab34 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Super, że mały już u Ciebie, teraz trzeba jeszcze postarać się o sterylizację mamusi Quote
Agucha Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 jaki fajny :) On będzie raczej średniakiem... Quote
Recommended Posts