Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

5-cio tygodniowy szczeniak błaga o naszą pomoc. To od nas zależy czy nie trafi na wieś..prawdopodobnie docelowo na łańcuch. Do kolegi Pana(tu można sobie dopowiedzieć jaki ten kolega pewnie jest)
Ale po kolei. Pan sprzedaje szczeniaka za 50 zł „tylko w dobre ręce” (jak wyjaśnił mi później- dobre bo dają mu kasę). Pan to człowiek nie stroniący od alkoholu. Szczeniak trzęsie się, kiedy zwracam mu na to uwagę mówi że jest przecież z mamą. Mama karmiona suchym chlebem. Z rozmowy dowiaduje się że to już któryś miot. Mama jak mi później siostra powiedziała cycuchy do ziemi. Po dłuższych groźbach płaczach i tupaninach nogami z mojej strony daje czas do piątku. Nie odda szczeniaka- sprzeda go. Dodatkowo godzi się na sterylizacje ale za darmo. Trzeba więc uzbierać na wykup maluszka szukać domku no i zebrać na sterylkę. Rozmawiałam już z jedną cioteczką która działa w Fundacji, obiecała załatwić ją taniej. Błagam pomóżmy małemu!! To kochany chłopczyk, mama do kolana, ojciec NN.

Od Pana dowiaduje się że z poprzedniego miotu ktoś kupił szczeniaka- szczeniak znaleziony był później w lesie w worku MARTWY!!
Zdjęcia robiłam komórka przepraszam za ich jakość
Dałam mu robocze imię Atom

dziękuję!!

Tekst do ogłoszeń :
Atom- śliczny 5 tygodniowy szczeniak szuka kochającego domku. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Kocha ludzi, chętnie się bawi. Jest bardzo wesołym pieskiem. W przyszłości nie będzie duży. At om szuka kochającego i odpowiedzialnego domku. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjne.
Kontakt:
dineh@o2.pl
tel:505351675

Edited by dineh
  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Finansowo nie dam rady, sama mam na utrzymaniu tymczaskę, z którą dziś znów byłam u weta. Dobrze byłoby zabrać od razu matkę na sterylkę, nie wierze w odkładane sterylizacje.

Posted

nie wiem ..nie spotkałam się z tym żeby nie można ..
moja 2 dt były wykupowane ...

Pan nie odda mi maleństwa za darmo niestety
prosiłam
mało nie płakałam ..

Posted

dogo nie ma nic do tego czy ktoś wykupi czy nie - bardziej pewnie chodziło o wykup z pseudohodowli - to napędzanie biznesu, ale takiego maluszka, jeśli się da przy ty matkę wysterylizować - to bardzo ważne, żeby sterylka się odbyła!

Posted

malawaszka napisał(a):
dogo nie ma nic do tego czy ktoś wykupi czy nie - bardziej pewnie chodziło o wykup z pseudohodowli - to napędzanie biznesu, ale takiego maluszka, jeśli się da przy ty matkę wysterylizować - to bardzo ważne, żeby sterylka się odbyła!

Być może, właśnie pamiętam, że coś z wykupem było zabronione

Posted

powiem szczerze że miałam ochotę zabrać maluszka i w nogi...
ale wtedy nie ma szans na sterylke
Absolwent chyba za wysokie progi

to typ od Leśnego dzbanu
taka kasa starczy na kilka takich...

Posted

za maluszka chce 50 zł
reszta idzie na sterylke małej ...

Pan karmi ją suchym chlebem wiec jak by któraś miała karmę bylo by super...

ja kupiłam jej byle jaką ...otwarłam zanim mu dałam żeby nie sprzedał

Posted

dineh napisał(a):
za maluszka chce 50 zł
reszta idzie na sterylke małej ...

Pan karmi ją suchym chlebem wiec jak by któraś miała karmę bylo by super...

ja kupiłam jej byle jaką ...otwarłam zanim mu dałam żeby nie sprzedał

Trzeba było przesypać w woreczki, wtedy byłaby pewność, ze by nie opylił. Moim zdaniem trzeba na raz zabrać malucha i matkę na sterylkę.

Posted

rozmawiałam z AgnieszkąBB ....załatwi taniej sterylizacje przez fundację
mamy już zadeklarowane łącznie 70 zł
najlepiej by tak było żeby zrobić to łącznie
zabrała bym ją od razu do lecznicy

Posted

suczka jest strasza :(...nie ma roku ani 2 nie wiem czy ktoś ją weźmie na dt ..

można by spróbować tylko czy da się tak odebrać ja facetowi ??

suchy chleb to troszkę straszny obraz dla psa