Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szkoda, że ludzie myślą w ten sposób. ją chyba oglądali starsi państwo, a przecież dla takich ludzi piesek w wieku Figuni jest idealny. ja adoptowałam w ubiegłym roku, w listopadzie 9 letnia dobermankę ze schroniska. dziewczyna jest jeszcze pełna życia, radosna i taaaka wdzięczna. natomiast nie wymaga już tyle ruchu co młody pies. to zaleta jeśli adoptujący nie dysponują czasem albo forma fizyczna aby dotrzymać kroku takiemu młodziakowi. szkoda ale wierze, ze Figunia trafi na swoich ludzi, jest taka pogodna, przyjacielska, przytulaśna.

Posted

noooo, poza momentem, gdy Kruczka chciala ja lepiej poznac ;) warknela dziewczyna na moja :) mialam wrazenie, ze w sobote dla Figi troche za duzo sie dzialo, w koncu jamniki sa czesto indywidualistami i taka ona mi sie wydaje byc.

Posted

Figa nie lubi obwąchiwania, czy zaczepek, co zresztą żaden pies w tym wieku nie lubi. Moja Iga często warczy na Roksię, gdy ta zaczyna dokazywać, juz nie mówię, gdy jakiś większy pies ją obwąchuje...

To zupełnie normalna reakcja u starszych psiaków

Posted

bierność chyba nie leży w naturze jamników, niestety...

Indywidualizm moich czasami doprowadza mnie do szału, szczególnie, gdy same lepiej wiedzą gdzie iść, nie patrząc wcale czy ja tez mam na to ochotę...

Posted

taki jest urok jamnika mój senior Maks poszedł na podwórko zrobić siku po 10 wołania musiałam się ubrać wyjść na dwór a mój jamnik udaje głuchego siedzi na słońcu obok bramy i patrzy czy jakiegoś psa nie widać.jamnik zawsze robi to co chce.A co do wieku Maks ma ok.12 lat i jest bardziej żywiołowy niż 6 Pik

Posted

mielismy w domu dwa jamniki (obie suczki za TM :-(), jedna sunia - np. nienawidzila deszczu, byla wrecz wyciagana na sile na dwor, zeby sie zalatwic ;) ale za to, potrafila sloik odkrecic :D nie uszkadzajac siebie ani sloika ani zawartosci :razz:
miala generalnie gdzies, czy bylo sie w domu, czy sie szlo do pracy, wszystko jej bylo jedno, ona sama byla sobie pania :cool1:

Posted

Cieszę się i bardzo dziękuję!

Figa jest zainteresowana Pani z Bielska Białej, ale ma 13 letniego jamnika psa i Figa powinna być wysterylizowana, niestety w tym tygodniu nie ma kastracji ani sterylek, wiec za bardzo nie wiem co zrobić...

Z tego co Pani mówiła mógłby jej mąż po Figę podjechać, ona proponowała antykoncepcję hormonalną, czy lepiej poczekać, czy lepiej żeby jechała jak najszybciej. To dom z ogrodem i na pewno bedzie kochana, ale jak z kwestią cieczki i psa...

Posted

Figa pojechała dziś do domu, przyjechali jacyś panowie po nią, akurat miałam już uzgodnioną rezerwację Figi dla dziewczyny z Bielska Białej. Tam jest dom z ogrodem i niepracująca kobieta. Na szczęście udało mi się ją jeszcze złapać przed wyjazdem po Figę, mam jutro poobserwować jamnika (psa) i jeżeli będzie przyjazny to może on pojedzie do Bielska do domu.