Ojcik Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Biegnij do nowego domku Figunia, ile sił w twoich małych łapkach:) Quote
__Lara Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 A nie było zainteresowania nią na dniu otwartym? Quote
soboz4 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 oglądali ją, ale uznali, że jest za stara... Quote
__Lara Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 :( kurcze.....a jak psychicznie sobie radzi w schronie? Quote
soboz4 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 całkiem nieźle, przynajmniej cały czas na spacerze kręci ogonkiem, ona jest stale uśmiechnięta! Quote
yolanovi Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 szkoda, że ludzie myślą w ten sposób. ją chyba oglądali starsi państwo, a przecież dla takich ludzi piesek w wieku Figuni jest idealny. ja adoptowałam w ubiegłym roku, w listopadzie 9 letnia dobermankę ze schroniska. dziewczyna jest jeszcze pełna życia, radosna i taaaka wdzięczna. natomiast nie wymaga już tyle ruchu co młody pies. to zaleta jeśli adoptujący nie dysponują czasem albo forma fizyczna aby dotrzymać kroku takiemu młodziakowi. szkoda ale wierze, ze Figunia trafi na swoich ludzi, jest taka pogodna, przyjacielska, przytulaśna. Quote
Kama83 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 noooo, poza momentem, gdy Kruczka chciala ja lepiej poznac ;) warknela dziewczyna na moja :) mialam wrazenie, ze w sobote dla Figi troche za duzo sie dzialo, w koncu jamniki sa czesto indywidualistami i taka ona mi sie wydaje byc. Quote
soboz4 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Figa nie lubi obwąchiwania, czy zaczepek, co zresztą żaden pies w tym wieku nie lubi. Moja Iga często warczy na Roksię, gdy ta zaczyna dokazywać, juz nie mówię, gdy jakiś większy pies ją obwąchuje... To zupełnie normalna reakcja u starszych psiaków Quote
Kama83 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 pewnie, ze normalna, chodzilo mi o to, ze dziewczyna nie jest calkiem bierna Quote
soboz4 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 bierność chyba nie leży w naturze jamników, niestety... Indywidualizm moich czasami doprowadza mnie do szału, szczególnie, gdy same lepiej wiedzą gdzie iść, nie patrząc wcale czy ja tez mam na to ochotę... Quote
Mika31 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 taki jest urok jamnika mój senior Maks poszedł na podwórko zrobić siku po 10 wołania musiałam się ubrać wyjść na dwór a mój jamnik udaje głuchego siedzi na słońcu obok bramy i patrzy czy jakiegoś psa nie widać.jamnik zawsze robi to co chce.A co do wieku Maks ma ok.12 lat i jest bardziej żywiołowy niż 6 Pik Quote
Kama83 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 mielismy w domu dwa jamniki (obie suczki za TM :-(), jedna sunia - np. nienawidzila deszczu, byla wrecz wyciagana na sile na dwor, zeby sie zalatwic ;) ale za to, potrafila sloik odkrecic :D nie uszkadzajac siebie ani sloika ani zawartosci :razz: miala generalnie gdzies, czy bylo sie w domu, czy sie szlo do pracy, wszystko jej bylo jedno, ona sama byla sobie pania :cool1: Quote
pralinka94 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 o tyle dobrze, że jakoś znosi pobyt... ale to nie miejsce dla niej! Quote
soboz4 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Cieszę się i bardzo dziękuję! Figa jest zainteresowana Pani z Bielska Białej, ale ma 13 letniego jamnika psa i Figa powinna być wysterylizowana, niestety w tym tygodniu nie ma kastracji ani sterylek, wiec za bardzo nie wiem co zrobić... Z tego co Pani mówiła mógłby jej mąż po Figę podjechać, ona proponowała antykoncepcję hormonalną, czy lepiej poczekać, czy lepiej żeby jechała jak najszybciej. To dom z ogrodem i na pewno bedzie kochana, ale jak z kwestią cieczki i psa... Quote
pralinka94 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 super jakby się udało... wiadomo, że sterylka to jest spokój na zawsze, ale jeżeli ta Pani proponuje tabletki... sama nie wiem Quote
soboz4 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Figa pojechała dziś do domu, przyjechali jacyś panowie po nią, akurat miałam już uzgodnioną rezerwację Figi dla dziewczyny z Bielska Białej. Tam jest dom z ogrodem i niepracująca kobieta. Na szczęście udało mi się ją jeszcze złapać przed wyjazdem po Figę, mam jutro poobserwować jamnika (psa) i jeżeli będzie przyjazny to może on pojedzie do Bielska do domu. Quote
Ojcik Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Super, Figa zdecydowanie zasługiwała na taki fajny domek:) Quote
pralinka94 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 nie ma to jak 2 domki na raz :D super wiadomość! Quote
Irvette Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 supeeeeeeeeeeeeeer!!!! kanapowiec będzie miał swoją kanapę:) Quote
Isadora7 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 cudnie, gratuluję psino i oby już było tylko lepiej Quote
maciaszek Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Bardzo się cieszę i życzę Fidze wszystkiego najlepszego w nowym domku! Quote
Recommended Posts