soboz4 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Figa ma około 9 lat, to spokojna jamniczka o pięknej błyszczącej sierści i gdyby nie lekka nadwaga nie wyglądałaby na swój wiek. Jest zdrowa i zaszczepiona .Przy adopcji dostanie bezpłatny kupon na sterylizację. Jamniczka obecnie przebywa w domu tymczasowym i świetnie się sprawuje, nie niszczy, nie szczeka, nie załatwia się w domu, potrafi zostawać sama. Jest przyjazna dla ludzi, bez problemu akceptuje dzieci. Zazwyczaj śpi na swoim posłaniu, ale gdy opiekunowie wyjdą z domu lubi przenieść się do nich do łóżka. Ma spory apatyt i trzeba jej trzymać rygor, to łakomczuszek, któremu wszystko smakuje. Ładnie chodzi na smyczy. Musiała w poprzednim życiu być uczona podstawowych komend, ładnie siada (szczególnie jak opiekun ma w ręce coś dobrego). Jest posłuszna i bardzo lubi kontakt z człowiekiem, głaskanie, mówienie do niej powoduje szybkie kręcenie ogonkiem i próby polizania osoby, która do niej się uśmiecha. Nie jest psem wymagającym większej dawki ruchu. Idealny pies dla ludzi starszych albo mniej aktywnych. Jamniczka jest całkowicie w typie jamnika krótkowłosego, czarnego, podpalanego dlatego nie powinna chodzić po schodach. Jamnisia w marcu została wyrzucona z jadącego samochodu jak niechciany bagaż, pomimo że to bardzo grzeczny, ułożony i wesoły pies, całkowicie nie wyglądający na swoje lata. Na spacerze bardzo wesoła, obwąchuje każdy krzaczek i cały czas wesoło kręci ogonkiem. Psy toleruje, ale jak każda dobrze wychowana sunie nie lubi zbytniej poufałości i gdy jakiś pies zbyt nachalnie ją obwąchuje szczerzy zęby. To typowy jamnik kanapowy, który nie powinien znaleźć się w schronisku. Kontakt w sprawie adopcji: Bożena Sobieszek soboz4@gmail.com 503-364-290 https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/FigaDtBozenaSobieszek# Quote
miudzioszka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jaka słodziutka, mam nadzieję, że szybko znajdzie dom Quote
soboz4 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Dziesięć głównych powodów by zaadoptować dorosłego psa. Starsze psy nie załatwiają się na podłogę. Starsze psy już nie ząbkują i nie będą żuć twoich butów albo gryźć mebli w miarę jak dorastają. Starsze psy potrafią się lepiej skupić, gdyż zdążyły już złagodnieć. Dlatego też potrafią uczyć się szybciej. Starsze psy nauczyły się co oznacza słowo 'nie'. W przeciwnym wypadku nie zdążyły by się zestarzeć. Starsze psy szybciej dopasowują się do sytuacji, ponieważ zdążyły się już nauczyć jak zostać członkiem stada przez umiejętne porozumiewanie się z resztą grupy. Starsze psy potrafią odpowiedzieć uczuciem, natychmiast gdy tylko znajdą nowy, kochający dom. Potrafią być wdzięczne za drugą daną im szansę. Widzisz co bierzesz: w odróżnieniu od szczeniąt, starsze psy zdążyły już uformować swój wygląd i osobowość. Szczenięta często rozwijają się zupełnie inaczej niż sugerował ich wczesny wygląd. Starsze psy sa gotowe natychmiast zostać towarzyszami życia, gotowe do pieszych, samochodowych wycieczek i do każdego innego twojego ulubionego rekreacyjnego zajęcia. Starsze psy pozostawiają ci więcej wolnego czasu gdyż są mniej wymagające niż szczenięta z którymi trzeba się bawić i ciągle nimi zajmować. Przy starszych psach wyśpisz się lepiej, gdyż sa one dostosowane do trybu ludzkiego życia i nie trzeba ich w środku nocy karmić, głaskać, ani wyprowadzać. Quote
danka1234 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Figa umieszczona juz na 1 stronie watku jamników i jamnikowatych http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski-!!!!!!?p=13498690#post13498690 Quote
Isadora7 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Allegro robić? Bo na SOS widzę że już umiesciłaś :) http://jamniki.eadopcje.org/psiak/134 Quote
soboz4 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Bardzo bym Ci była wdzięczna! Dziękuję! Quote
maciaszek Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jestem i ja u Figi. Dodałam ją na katowicki wątek. A 10 powodów, dla których warto posiadać dorosłego psa wrzuciłam na stronę schroniska do działu ABC adopcji :). Quote
soboz4 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Super, to ze strony SOS dla jamników! Quote
Jasza Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Zapisuję Figulca! A jak ten Pan, który był na nią zdecydowany ? Quote
Isadora7 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 A ja się witam, wieczorkiem aktywuję allegro Quote
soboz4 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 nie odezwał się więcej, może znalazł gdzieś bliżej jamniczkę, był ze Zgorzelca i jedynym problemem dla niego był transport Quote
Tymonka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Szukam kogoś do zrobienia wizyty przed adopcyjnej w Katowicach , okolice Brylowa ( jakoś tak ) . Quote
Mika31 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 a patrzyłaś tu http://mapapomocy.dogomania.pl/index.php Quote
soboz4 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Anja2201 napisał(a):Szukam kogoś do zrobienia wizyty przed adopcyjnej w Katowicach , okolice Brylowa ( jakoś tak ) . Ja już nie wyrabiam z wizytami poadopcyjnymi, dziś też miałam umówioną, ale auto odmówiło mi posłuszeństwa. Mam nadzieję, że w czwartek będę mogła dojechać do schroniska, tym bardziej że chcę zapoznać się z Figą. Quote
__Lara Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Anja2201 napisał(a):Szukam kogoś do zrobienia wizyty przed adopcyjnej w Katowicach , okolice Brylowa ( jakoś tak ) . Chyba Brynowa :) Quote
Tymonka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 _Lara ja zrozumiałam przez telefon Brylów , ale może źle zrozumiałam , nie mniej nadal szukam kogoś do tej wizyty , domek wydaje się super , a sunia siedzi już u mnie ze 4 miesiące . Quote
Recommended Posts