Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Figa ma około 9 lat, to spokojna jamniczka o pięknej błyszczącej sierści i gdyby nie lekka nadwaga nie wyglądałaby na swój wiek. Jest zdrowa i zaszczepiona .Przy adopcji dostanie bezpłatny kupon na sterylizację. Jamniczka obecnie przebywa w domu tymczasowym i świetnie się sprawuje, nie niszczy, nie szczeka, nie załatwia się w domu, potrafi zostawać sama. Jest przyjazna dla ludzi, bez problemu akceptuje dzieci. Zazwyczaj śpi na swoim posłaniu, ale gdy opiekunowie wyjdą z domu lubi przenieść się do nich do łóżka. Ma spory apatyt i trzeba jej trzymać rygor, to łakomczuszek, któremu wszystko smakuje. Ładnie chodzi na smyczy. Musiała w poprzednim życiu być uczona podstawowych komend, ładnie siada (szczególnie jak opiekun ma w ręce coś dobrego). Jest posłuszna i bardzo lubi kontakt z człowiekiem, głaskanie, mówienie do niej powoduje szybkie kręcenie ogonkiem i próby polizania osoby, która do niej się uśmiecha. Nie jest psem wymagającym większej dawki ruchu. Idealny pies dla ludzi starszych albo mniej aktywnych. Jamniczka jest całkowicie w typie jamnika krótkowłosego, czarnego, podpalanego dlatego nie powinna chodzić po schodach. Jamnisia w marcu została wyrzucona z jadącego samochodu jak niechciany bagaż, pomimo że to bardzo grzeczny, ułożony i wesoły pies, całkowicie nie wyglądający na swoje lata. Na spacerze bardzo wesoła, obwąchuje każdy krzaczek i cały czas wesoło kręci ogonkiem. Psy toleruje, ale jak każda dobrze wychowana sunie nie lubi zbytniej poufałości i gdy jakiś pies zbyt nachalnie ją obwąchuje szczerzy zęby. To typowy jamnik kanapowy, który nie powinien znaleźć się w schronisku.
Kontakt w sprawie adopcji:
Bożena Sobieszek
soboz4@gmail.com
503-364-290

https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/FigaDtBozenaSobieszek#

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziesięć głównych powodów by zaadoptować dorosłego psa.

Starsze psy nie załatwiają się na podłogę.
Starsze psy już nie ząbkują i nie będą żuć twoich butów albo gryźć mebli w miarę jak dorastają.
Starsze psy potrafią się lepiej skupić, gdyż zdążyły już złagodnieć. Dlatego też potrafią uczyć się szybciej.
Starsze psy nauczyły się co oznacza słowo 'nie'. W przeciwnym wypadku nie zdążyły by się zestarzeć.
Starsze psy szybciej dopasowują się do sytuacji, ponieważ zdążyły się już nauczyć jak zostać członkiem stada przez umiejętne porozumiewanie się z resztą grupy.
Starsze psy potrafią odpowiedzieć uczuciem, natychmiast gdy tylko znajdą nowy, kochający dom. Potrafią być wdzięczne za drugą daną im szansę.
Widzisz co bierzesz: w odróżnieniu od szczeniąt, starsze psy zdążyły już uformować swój wygląd i osobowość. Szczenięta często rozwijają się zupełnie inaczej niż sugerował ich wczesny wygląd.
Starsze psy sa gotowe natychmiast zostać towarzyszami życia, gotowe do pieszych, samochodowych wycieczek i do każdego innego twojego ulubionego rekreacyjnego zajęcia.
Starsze psy pozostawiają ci więcej wolnego czasu gdyż są mniej wymagające niż szczenięta z którymi trzeba się bawić i ciągle nimi zajmować.
Przy starszych psach wyśpisz się lepiej, gdyż sa one dostosowane do trybu ludzkiego życia i nie trzeba ich w środku nocy karmić, głaskać, ani wyprowadzać.

Posted

Anja2201 napisał(a):
Szukam kogoś do zrobienia wizyty przed adopcyjnej w Katowicach , okolice Brylowa ( jakoś tak ) .

Ja już nie wyrabiam z wizytami poadopcyjnymi, dziś też miałam umówioną, ale auto odmówiło mi posłuszeństwa. Mam nadzieję, że w czwartek będę mogła dojechać do schroniska, tym bardziej że chcę zapoznać się z Figą.

Posted

_Lara ja zrozumiałam przez telefon Brylów , ale może źle zrozumiałam , nie mniej nadal szukam kogoś do tej wizyty , domek wydaje się super , a sunia siedzi już u mnie ze 4 miesiące .