Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jutro pójde do szkoły z płyta i poprosze aby mi wydrukowali petycje późżniej będę chodzic po osiedlach i zbeirac podpisy, nie doejde od dźwi jesli ktos nie podpisze

Śmierć psiaka nie pójdzie na marne

przynajmniej tak postaram sie pomóc

Posted

Witam!
Serdecznie gratuluję wszystkim koordynatorom i wolontariuszom- może jak sie podsumuje wszystko to już kilka tysięcy podpisów jest! ;)
Wstydzę się za moje miasto- w Gdańsku zero odzewu. Nie chodzi nawet o zbieranie podpisów, tylko o wolontariuszy. Nikt nie che pomóc a osoba, która miała koordynowac prace w Gdańsku wycofała się (!) A taka osoba jest rozpaczliwie potrzebna. Akcja jeszcze się u nas nie rozpoczęła! :(
Mam pytanie- to jak w końcu jest ze zbieraniem podpisów przez osoby nieletnie w miejscach publicznych? Można czy nie? Bo trochę sie w tym pogubiłam..

Pozdrawiam;
Natalia

Posted

Kraków - melduję na dzisiaj około 40 podpisów - mało a cieszy :)

[quote name='kiwi']
[quote name='kacha_wawa']
Jest jak wół data urodzenia 1993r., z tego co wiem osobą pełnoletnią zostaje się jak się ukończy 18 lat....

to teraz mozna miec dowod nie majac 18 lat?

kiwi - można wyrobić kiedy się chce - nie wiem jaka jest granica. Ale dowód można mieć...

Posted

Powiem wam ze zaczyna sie robic troche kwasow :(

Coraz wiecej sobo sie wymiguje. zglaszaja sie ze chetnie pomoga itp ale generalnie nie dzis, nie teraz a za bog wie kiedy
albo podjechac nie moga po materialy
albo sie umawiaja a potem jak kamien w wode :mad:
albo najpierw zglaszaja sie ze ok a teraz to nie maja juz czasu. :angryy:
albo ze nie wydano im materiałów od koordynatora, a koordynator z innego miasta pierwsze o tym slyszy. :angryy:

W Czestochowie jest ponoc grupa ludzi którzy zbieraja podpisy, mają ich duzo, niemniej jednak nie zglosili sie do koordynatora (Klaudia nic o nich nie wie). Zaczeły sie tworzyc jakieś chore plotki. Ja przekazałam duzo materiałów, a tak naprawde nie wiem co sie z nimi dzieje bo petycje mają ponoc trafic do koordynatora w Czestochowie. Niech by tak było-spoko, tylko że jak pisze- Klaudia pierwsze o tym słyszy.
Czy to sie tworzy jakies państwo w państwie czy po raz kolejny ktos nas olał?
Jesli ktos z Czestochowy narzeka na brak plakatów albo nie kontaktował sie dotad ze swoim koordynatorem to bardzo prosze o kontakt z Klaudia - namiary na pierwszej stronie. Chodzi tylko o uzgodnienie czy ma kazdy co potrzeba, czy ma dobra petycje itp itd

Jest wiele osob ktore naprawde cudownie pomagaja i chwala im za to, i dla tych ktorzy ciagle sie zglaszaja to tezwielkie dzieki

Kurcze zamiast robic sztuczny szum, ulotkiprzechowywac w szufladzie to niech zglaszaja sie osoby ktore naprawde chca pomoc

taka refleksja poniedzialkowo poranna :P

Posted

Mam nadzieje, ze uda mi sie chociaz jedna wiadomosc wyslac tutaj... Nie mam internetu. Pisała juz o tym Julita jakis czas temu bo prosilam Ją o zamieszczenie informacji... tak wiec jesli ktos chce pomoc w czestochowie to prosze o kontakt na telefon!! Tak samo nie mialam dostepu do prywatnych wiadomosci w ktorych mialam zostawione namiary na rozne osoby, ale juz dzis obdzwonilam jak tylko spisalam numery. Apeluje juz w gazetach lokalnych o pomoc, wiec nie jest tak ze ja odmawiam komukolwiek... Prosze o kontakt ludzi, ktorzy zbieraja podpisy na tel 665777841 ja dostarcze wszystko co tylko posiadam.

Posted

Tu Olsztyn. Dla poprawy nastroju. Mamy oplakatowane miasto (słupy ogłoszeniowe), od wtorku plakaty A3 będą zamieszczone w autobusach komunikacji miejskiej. W sobotę tylko na starówce zebraliśmy prawie 700 podpisów. Ukazały się już informacje w Gazecie Olsztyńskiej (sobota), w Olsztyniaku (niedziela) i audycje w radiu Olsztyn (dziś o 12,15 i 18,30).
Jak zjadą się studenci mamy nagrane radio akademickie. Mamy też zgodę Kuratora Oświaty na wejście do szkół wszystkiego typu. Petycję m.in. podpisali Pan Marszałek Województwa i dyrektor Urzędu Wojewódzkiego.
Jedna z drukarni za darmo wydrukowała nam 2000 ulotek i plakaty A3.
Ale ulotki idą jak woda. Nasza kserokopiarka pracuje codziennie od 8,00 do 19,00. Od najbliższej soboty do końca akcji jesteśmy m.in. na starówce pod Wysoką Bramą w "Tramwaju" - mamy klucze i tramwaj (zabytkowy) do dyspozycji. Z wolontariuszami nie jest źle, ale dalej ich bardzo potrzebujemy. Jest coraz więcej pracy i punktów do obstawienia.
Pozdrawiam wszystkich co się włączyli do akcji, zapraszam do pracy tych co się jeszcze wahają.

Posted

olsztyn, no no, imponujacy wynik
dobrze ze nie ejstem koordynatorem u nas bo z ambicji bym chyba nie spala i myslala jak tu was dogonic ;)
zbieralabym podpisy na nocna zmiane nawet :lol:

Posted

Pluciarz napisał(a):
Tu Olsztyn. Dla poprawy nastroju. Mamy oplakatowane miasto (słupy ogłoszeniowe), od wtorku plakaty A3 będą zamieszczone w autobusach komunikacji miejskiej. W sobotę tylko na starówce zebraliśmy prawie 700 podpisów. Ukazały się już informacje w Gazecie Olsztyńskiej (sobota), w Olsztyniaku (niedziela) i audycje w radiu Olsztyn (dziś o 12,15 i 18,30).
Jak zjadą się studenci mamy nagrane radio akademickie. Mamy też zgodę Kuratora Oświaty na wejście do szkół wszystkiego typu. Petycję m.in. podpisali Pan Marszałek Województwa i dyrektor Urzędu Wojewódzkiego.
Jedna z drukarni za darmo wydrukowała nam 2000 ulotek i plakaty A3.
Ale ulotki idą jak woda. Nasza kserokopiarka pracuje codziennie od 8,00 do 19,00. Od najbliższej soboty do końca akcji jesteśmy m.in. na starówce pod Wysoką Bramą w "Tramwaju" - mamy klucze i tramwaj (zabytkowy) do dyspozycji. Z wolontariuszami nie jest źle, ale dalej ich bardzo potrzebujemy. Jest coraz więcej pracy i punktów do obstawienia.
Pozdrawiam wszystkich co się włączyli do akcji, zapraszam do pracy tych co się jeszcze wahają.

BRAWA DLA OLSZTYNA! Jestem pod wrażeniem i jako koordynator poznański od dziś już wcale nie zmrużę oka;););) Z tego wynika, że Olsztyn to najbardziej prozwierzęce miasto. Poznańskie MPK nas olało, i nośniki reklamowe jeżdżą puste:-(

Posted

Jutro akcja pod Auchanem. Trzymajcie za nas kciuki! Mamy już Z Madziuna13 i z Boro 13 40 podpisów ze szkoły, od wszystkich co się nawinęli. Jutro też oddają nam formularze nasi koledzy z klasy. Będzie tego sporo. Materiałów mamy dużo. chyba starczy do końca akcjii, ale nie wiem jak inni wolontariusze. Pozdrawiam wszystkich z Płocka. Trzymka!

Posted

Normalnie imponujacy wyniki zrobilismy w naszym kochanym Olsztynie :) a akcja trwa i trwac bedzie:) rzeczywiscie malo jest tych naszych wolontariuszy ale mysle,ze bedzie przybywac jak bylem w sztabie to akurat dzwonili z centrum wolontariatu z tego co Marta mowila chca nas wesprzec swoimi wolontariuszami i tez nalezy sie cieszyc, ze chca. Ja w sobote bardzo skromnie zebralem bo tylko 14 glosow :( ale ponoc to wina miejsca w ktorym bylem, natomiast bardzo czesto bylo tak,ze ludzie sami chcieli nawet bez proszenia podpisac sie pod petycja . To chyba tyle co ja mialem do przekazania a o czym zapomniala Marta ;)

Posted

tak w Olsztynie praca wrze, dzis zanioslam ulotki do MPK, obeszlam tez troche zatorze i mam troche podpisow, umowilam sie na zebranie petycji z ludzmi za tydzien. dzieciaki z okolicy biegaja i rozwieszaja plakaty na slupach, przystankach na podgrodziu i srodmiesciu, jak da rade. ulotek troche brakuje, to fakt. pozdrowienia dla pluciarz:)

Posted

Ja jeszcze chwilę o Olsztynie - chociaż nie biorę udziału w zbieraniu podpisów, przepraszam, ale jestem mało mobilna :(
Dzisiaj o 19.30 na antenie Radia Olsztyn było 15 minut poświęcone akcji, a dokładnie relacja z soboty. Wrzuciłam też baner Ozziego na stronę (www.ro.com.pl , banerów jest kilka, więc trzeba czasem kilka razy odświeżyć stronę, żeby się pokazał), mam w związku z tym pytanie - czy istnieje baner akcji Stop okrucieństwu? Jeżeli istnieje i pisaliście o tym sto razy to przepraszam, nie śledzę wątku zbyt dokładnie. Jeśli jest wyglądałby chyba lepiej.

Widziałam pod przychodnią na Zatorzu fiata z plakatami. Rozglądałam się nawet, czy nie ma gdzieś właściciela ;)

Posted

Jezeli chodzi o Olsztyn to wszystko da sie zrobic tylko trzeba duzo czasu miec i troche nerwow ;) bo najbardziej sie zdenerwowalem jak dzis zobaczylem 3 plakaty, ktore zostaly zniszczone znaczy jeden zniszczony a dwa zaklejone pieprzona reklama jakiegos punktu xero, materialisci nie ludzie, mysle,ze nawet nie czytali co zaklejaja. Nic to jutro bedzie trzeba nakleic na nowo.

Posted

Niszczenie plakatów to chyba jakiś sport :angryy:

Umok - będę w Olsztynie dopiero w czwartek, ale rzeczywiście możemy się jakoś tak umówić, możesz podrzucić petycję na parter nawet wcześniej, poleży, nie zginie, podpiszę jak będę. I jeszcze dwoje klientów do podpisania będzie na miejscu ;)
A masz może jakieś plakaty i ulotki? Rozwiesiłabym w radiu i może w Dywitach, niech się ludzie na wsi dziwują :evil_lol: No i może podrzuciłabym do przedszkola...