Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

huska napisał(a):
Niewiem, ale my też zamierzamy zbierać podpisy a przy okazji rozwiesZać ulotki i plakaty ;) ale muszę potem do kogoś to wysłać ... :/ do jakiegoś koordynatora ;) ale najbliższy jest w mysłowicach ... ;/

Koordynatorem na Katowice jest Dorota, Yokaz na Dogo, Jej dane są umieszczone na piewszej stronie ;)

Posted

Wiecie co,w malych miastach zdecydowanie lepiej sie dziala.Mam Legnice,Złotoryje i Lubin.Lubin to bardzo delikatny temat,ale tam nic jeszcze nie robilam,bo zdecydowalam sie na niego wczoraj.W Legnicy schody,a raczej schodki.Za to w 15 tys.Zlotoryi,gdzie mieszkam wladze sa otwarte na akcje i bardzo pomocne.
Widze,ze jest notka na stronie miasta:
http://www.zlotoryja.pl/

Ksiadz powie na mszy....Gazeta cos wydrukuje...No i latwiej bedzie dzialac jak mieszkancy beda uswiadomieni,jest poparcie wladz.

Posted

teqquila napisał(a):
Julita ja zbieram podpisy :)jutro albo dzis bym podjechala do Ciebie odebrac plakaty i ulotki!! bo ja troche drukowalam ulotek i rozdawalam!! a i podpis na wystwie pozbieram tez!!

no wiem ze zbierasz Imbirka mi uprzejmie doniosła :lol:

poki 5 osobami ktore w łodzi dzialają najwiecej pomagaja nam osoby z Warszawy, czestochowy - smiech na sali :mad:

szukam pilnie osoby ktora rano w sobote moglaby przyjac do swojego auta pod wystawa plakaty i ulotki. ja musze sie zwolnic z akcji od 10 do 12, moge przed 13 byc na wystawie spowrotem.
Jezdze caly tydzien, działam, rozwoze itp itd wyrwałam w tygodniu tylko 2 x po pol godziny na masaz mojego chorego psa i musez po prostu cos pilnie zalatwic w sobote.
mozejednak zgodilby sie ktos pomoc, bo w przeciwnym wypadku plakaty dotra dopiero na 13 :(

Posted

[quote name='Iza i Fidel']Teraz w eremefie uslyszalam,ze w niedziele na polach mokotowskich obywa sie akcja pod ich patronatem ,TVP2 oraz Pedigree pn."Z psem za pan brat".Chyba podali tez strone www.zpsemzapanbrat.pl Duzo ludzi,psiarzy i duze pole do popisu !! Moze dolaczcie tam?!

Będziemy tam ;)

Posted

Wczoraj dotarły plakaty i ulotki, od razu pognałam do schroniska.. Zamiast 14 osób było nas wszystkich pięcioro - ale jeszcze z trzema osobami spotkam się dziś.
U nas akcja zaczyna się nawet przed 12, na skwerze kościuszki w Gdyni. Już można zbierać podpisy.. Najszybciej chyba ludzie podpisują się w lecznicach - jeżeli macie kogo tam postawić, to warto! Lekarze się raczej zgodzą, zwłaszcza gdy sami uczestniczą w akcjach ratowania bitych i maltretowanych psów! Wczoraj byłam z dziewczyną na chwilę, w 3 minuty miałyśmy 6 podpisów.
Uczulajcie na pewne sprawy, jak: podpisują się tylko pełnoletni, pesel jest potrzebny a jego dane zastrzeżone (ludzie często pytają o pesel i konieczność wpisywania). W sklepach zoologicznych najlepiej pytać własciciela sklepu, czy można coś wywiesić (aby nie dzwonił z pretensjami do fundacji!)
Czy bierzecie zezwolenia od rodziców w przypadku pomagających wam osób niepełnoletnich?

Posted

Czy byłaby mozliwosc uzyskania od Emira jakiegos ładnego lisciku - podziekowania.
Niektore firmy naprawde przychylaja mi nieba - np darmowe kopie ulotek, nakłanianie do podpisu itp
Mam jedna firme polograficzna, sklep zoo i lecznice ktorym chcialabym podziekowac jakos ładniej niz tylko słowem i taki list ze dziekujemy za pomoc w akcji na zasadzie wolontariatu to bylaby fajna sprawa. czasem w lecznicach widze takie rzeczy.
Bardzo prosze!!!

a jutro napisza o nas w gazecie!!!! jupiiiiiiii
i dyrektor łódzkiego zoo z chęcią przyjął plakaty, ulotki i petycje!!!!!
i podobały mu sie nasze postulaty!

Posted

Przedwczoraj dostałam plakaty i ulotki na teren Wrześni.
Z racji tego że wczoraj byłam za granicą, dzisiaj wzięłam się do roboty.
Razem z uczniami porozklejałam plakaty w sklepach za zgodą ich właścicieli oraz wszędzie tam gdzie wyrażono zgodę ;)
Zaś ulotki kładłyśmy za wycieraczki prawie każdemu ;)

Straż miejsca dowiedziała się dzisiaj i zadzwonili po mnie.
Okazało się że chcą pomóc i tak oto w ten sposób w sobotę, będę miała sprzęt ;)
Dostałam scenkę, nagłośnienie i namiot.
Dodatkowo ze schroniska przyjadą ludzie razem z 5-6 pieskami.
Myślę, że będzie u nas fajnie ;)
I fajnie że są jednak osoby chętne do pomocy ;)

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']Służe pomocą na Łódź i Piotrków Trybunalski. Tylko nie wiem czy jeszcze była bym potrzebna bo widze ze już w Łodzi jest koordynator :)

Wrazie potrzeby prosze tylko dac mi znac i juz jestem gotowa:)

Przydasz się napewno, zgłoś sie proszę na wątek Łódzki, koordynatorzy potrzebują pomocników-sami nie są w stanie wszystkiego zrobić!!!
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30677
I czytać, czytać, czytać - później pisać. Pozdrawiam :eviltong: