Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

medar napisał(a):
Wspólnie już osiągneliśmy wiele, choćby zarządzenie że przestępstwa z ustawy o zwierzętach traktować jako wysoce szkodliwe społecznie, choćby zapewnienie Ministra Ziobro że zleci szczegółowo zbadać sprawę śmierci Ozzy'ego

Medar, to są dzisiejsze oficjalne wiesci na bieżąco?
Dopiero teraz czytam - moze dlatego, bo nie przekopuję wszystkich wątków, jeżeli pisałeś o tym gdzie indziej.
I jeszcze jedno, czy już coś wiadomo w sprawie drugiego biegłego, powołanego przez obrońcę i ujawnieniu jego opinii?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elles napisał(a):

I jeszcze jedno, czy już coś wiadomo w sprawie drugiego biegłego, powołanego przez obrońcę i ujawnieniu jego opinii?

ja nawet słowa nie słyszałam o pierwszym a Ty już o drugiego pytasz :crazyeye:
Pytanko w takim razie: czy może sa osoby które sa na bierząco informowane o całej sprawie a nam nic nie mówią???:roll:

Posted

Pierwsza opinia to sekcja zwłok zlecona na nasze żądanie. Druga - na żądanie obrońcy Agnieszki W. - i o ile mi wiadomo to nadal nie są nam znane wyniki - chyba, że Tanitka po powrocie z urlopu miała możliwość dowiedzieć się już czegoś.

Posted

elles napisał(a):
Medar, to są dzisiejsze oficjalne wiesci na bieżąco?
Dopiero teraz czytam - moze dlatego, bo nie przekopuję wszystkich wątków, jeżeli pisałeś o tym gdzie indziej.

Jeśli chodzi o Pana Ministra to rozmowa była prywatna i w sumie nie powinienem tego mówić na dogo, jeśli chodzi o rozporządzenie do prokuratorów jest to zarządzenie wewnętrzne :eviltong: . Co do samej sekcji i jej wyników to chyba znacie, natomiast obrońca A.W. wystąpił z wnioskiem o ponowne badania i jej wyniki mają być znane początkiem przyszłego tygodnia (wiadomość z dzisiejszego dnia).

Posted

Medar, ja nie wiem czego "nie powinieneś" mówić na dogo. Wcale nie chciałam znać przebiegu całej rozmowy z ministrem Ziobro, ale taka wiadomość rzucona mimochodem dziwnie (jak dla mnie) wygląda - zwłaszcza że sama dwa razy mówiłam o młodzieżówce PiS, więc mogłabym być zainteresowana, co z tym fantem zrobiono. Milej, jakby to zostało podane do wiadomości na wątku informacyjnym - tyle ile można podać.

Posted

elles napisał(a):
Medar, ja nie wiem czego "nie powinieneś" mówić na dogo. Wcale nie chciałam znać przebiegu całej rozmowy z ministrem Ziobro, ale taka wiadomość rzucona mimochodem dziwnie (jak dla mnie) wygląda - zwłaszcza że sama dwa razy mówiłam o młodzieżówce PiS, więc mogłabym być zainteresowana, co z tym fantem zrobiono. Milej, jakby to zostało podane do wiadomości na wątku informacyjnym - tyle ile można podać.

Nie ma to nic wspólnego z Twoim kontaktem i młodzieżówką. Jak pamiętam ten kontakt przejeła pani Zofia Mrzewińska. Do wątku informacyjnego mam kontakt tylko przez admina. Pytanie padło - odpowiedziałem.

Posted

Pytałam nie wiedząc kto z kim rozmawiał - myślałam że tą drogą poszliście, właśnie przez młodzieżówkę.
Pani Mrzewińska pewnie skupi się nad inicjatywą obywatelską i do tego też możemy potrzebować ich pomocy.
Pozdrawiam

Kacha gratulacje, mam nadzieję że dużo płacą :)

Posted

elles napisał(a):
Pytałam nie wiedząc kto z kim rozmawiał - myślałam że tą drogą poszliście, właśnie przez młodzieżówkę.
Pani Mrzewińska pewnie skupi się nad inicjatywą obywatelską i do tego też możemy potrzebować ich pomocy.
Pozdrawiam

Kacha gratulacje, mam nadzieję że dużo płacą :)

Może tak dużo to aż nie (moja mama mnie wynajęła na posyłki ;) ), ale zawsze co dwie prace to nie jedna i się cholernie cieszę :):):)

Jeszcze 5 dni do końca akcji, tj. 120 godzin, przez te 120 godzin wiele zrobimy dla zwierząt :):):) Wierzę w to!!!!

Posted

kacha_wawa napisał(a):
A niedługo inicjatywa, tak sobie myślę, że pomimo sporów, żalów i kłotni i tak damy radę :)
Co nas nie zabije to nas wzmocni...

No ba:p Wiemy juz mniej wiecej na kogo można liczyc i w jakim stopniu... Kto przyjdzie pomagac, a kto nie... Wiemy co można zmienić, jak działać i w ogóle:cool3: Także jak się postaramy to i damy rade:eviltong: W kupie siła:x :lol: bueheheh Pozdrawiam.

Posted

Tylko nie krzyczcie...
Podpisy zbieramy do 31 października, więc dopiero po tym terminie listy powinny zostać zebrane, a że jest ich sporo to nie wiem czy do 10 listopada damy radę ze wszystkim...
Myślę, że nie...
Ja zacznę listy zbierać dopiero 2 listopada, trochę punktów jest do obskoczenia i myśląc racjonalnie nie dam rady,żeby do 10 wszystko odesłać...
Nie rzucę psa, nie rzucę pracy byle listy trafiły na czas, wybaczcie...

Posted

ja w tej samej sprawie... ludzie pisza mi maile czy sami moga odsylac po terminie listy bo nie dadza rady ich zebrac. Ja tez nie objade jedna sama wszystkich miejsc w miescie I okolicznych wiosek.. teraz mamyjeszcze Wszystkich Swietych a co za tym idzie czesc osob jedzie gdzies do rodziny na groby wiec pare dni ich nie bedzie.. dajcie jeszcze chociaz kilka dni;) musialabym te 10dni nie chodzic na uczelnie zeby wszystko zalatwic I objechac:(

uh.. napisalam.. za wszelkie byki przepraszam,ale nie pisze z komputera, a jestem daleko w tyle jeslichodzi o postep techniczny I mecze sie tutaj okrutnie celujac piorkiem w te tyci literki. buziaki dla wszystkich I prosze dajcie znac co mowic ludziom I czy nie daloby sue wygospodarowac jeszcze kilki chociaz dni;)

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Nie rzucę psa, nie rzucę pracy byle listy trafiły na czas, wybaczcie...

Otoz to.Ja bede sie bardzo starala zdazyc w terminie,ale rowniez moge miec poslizg.Bylam odbierac listy,ale proszono mnie jeszcze o pare dni,wiec zostawilam jeszcze...
Dzis pojade po czesc list,ale reszte zbieram dopiero we wtorek i dalej.Chcialabym koncem nast.tygodnia juz je wyslac.

Posted

Istnieje możliwość przesunięcia końcowego terminy zbiórki gotowych list i wysyłki do Emir. Proszę określcie jaki termin Wam odpowiada. Może 16.XI ??

Posted

No to i ja mam pytanie do medara w sprawie petycji elektronicznej. Petycja ciagle sie podpisuje, a jest tego już ponad 300 stron podpisów.
Petycję pozostawiam na serwerze. Można ją będzie dalej podpisywać i niech tak będzie.
Alep ponieważ w dowolnym momencie moge ją wydrukować będzie z datą, którą wyświetla serwer. Oczywiście muszę mieć czas na drukowanie, pakowanie i wysyłkę.
Zatem moje pytanie jest takie: Kiedy przerwać zbieranie podpisów do wysyłki? 31 listopada czy później?

Posted

mam pytanie...
czy jeżeli ktoś będzie zbierał te podpisy nawet 31 pażdziernika, a do wypełnienia całej kartki zostanie mu np. 10 podpisów, można będzie oddać tą nie do końca wypełnioną kartkę?

Posted

atka92 napisał(a):
mam pytanie...
czy jeżeli ktoś będzie zbierał te podpisy nawet 31 pażdziernika, a do wypełnienia całej kartki zostanie mu np. 10 podpisów, można będzie oddać tą nie do końca wypełnioną kartkę?

Oczywiście, że tak :)