Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kacha_wawa napisał(a):
A ja tak jak Ty jestem przeciwna książkom, jak komuś zależy na poświadczeniu, że brał udział w akcji to niech wyśle stosowny list do Emir, moze chociaż jakiś skromny dyplom dostanie... Nic więcej nie potrzeba...

I ja też uważam, że pomysł z książką jest kompletnie bezsensowny. Jest szastaniem pieniędzmi, które można by było wykorzystać na pomoc zwierzętom.
Po mojej firmie widzę, że w zupełności wystarcza dyplom - wiszą u nas w widocznym miejscu, "na trasie" do sekretariatu, a więc tam, gdzie każdy gość może je zobaczyć. Są różne, od takich z pieczątką ministra po podziękowania od dzieci ze świetlicy środowiskowej.
I wszystkie są jednakowo ważne.
W przeciwnieństwie do "okazjonalnych" książek, które stoją na półce i pokrywają się kurzem - takie typowe "durnostojki", co parę lat przekładane do nowej szafy.

Do zrobienia dyplomów wystarczą komputer i drukarka.
Jeżeli jacyś wolontariusze będą chcieli dostać potwierdzenie, że brali udział w akcji także komputer i drukarka wystarczą. Koszty tuszu i papieru są nieporównanie mniejsze od kosztu druku książki.

P.s.
Cała część przepychankowa tego wątku powinna się zakończyć po poście Emir dotyczącej chodzenia we fraku.
Zawsze może się okazać, że spod fraka wystaje samodziałowa koszulina... przekazywana z pokolenia na pokolenie.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
Miałam już nie zabierać więcej głosu na tym forum. W zasadzie wszystko zostało już chyba powiedziane, więc i tak nie ma czego dodawać. Odpowiadając na to pytanie tylko - istnienie centrum to swoista fikcja. O ile jeszcze Emir czasem uważa za stosowne informować Medara o swoich fantastycznych pomysłach, czy decyzjach, to już przykładowo ja i Krzysiek dowiadujemy się o nich ... z forum. Nie wspomnę już o tym, żeby ktoś pytał nas o zdanie czy konsultował cokolwiek. Centrum dowodzenia nie jest wielosobowe. I nie zawsze nawet odpowiada na maile czy zapytania ... pozostałych osób, podobno z centrum.

I żeby nie było też żadnych wątpliwości (ponieważ w sposób dobitny dano mi do zrozumienia, że centrum nie istnieje, w związku z czym ja nie mam prawa nikogo informować o planach czy zamierzeniach fundacji również w sprawie Ozziego) niniejszy post piszę w swoim własnym imieniu. I więcej głosu na tym wątku zabierać nie będę.

Zarówno książkom jak i dyplomom jestem zdecydowanie przeciwna. Ale to jest pomysł jednosobowego centrum, na pewno nie mój.

Jeszcze tylko słowo wyjaśnienia, żeby nikt nie odebrał niewłaściwie mojej odpowiedzi. Moje zastrzeżenia nie dotyczą absolutnie medara, który jako główny koordynator naprawdę odwalił kawał świetnej roboty. Ale niestety, to również nie on tu rządzi.

Posted

Witam wszystkich,
Jak widać na forum Ozz'ego a zwłaszcza wątku koordynatorów, żadna koordynacja nie jest już potrzebna. wszyscy doskonale sami wiedzą jak należy działać, poza tym nie ma możliwości kierowania czymkolwiek bez możliwości wydawania zaleceń, udzielania wskazówek itp. Za włożone w sprawę serce, poświęcony czas i własne pieniądze zbieram obecnie same zarzuty a czasem wręcz obelgi. Popularność, sława też mnie nie interesuje. Nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą. Wpływy dotyczące akcji z wyciągów bankowych Fundacji Emir, oraz wydatki będą opublikowane ( informacja od Pani Krystyny ). Wielu użytkowników forum czyta nieuważnie lub nie rozumie tego co czyta, udzielanie wielokrotnie tych samych odpowiedzi jest dla mnie bez sensu.
Biorąc pod uwagę powyższe, dziękuję wszystkim za współpracę. Życzę końcowego sukcesu. Nie będę brał udziału w następnych publicznych akcjach , a zwłaszcza inicjatywie obywatelskiej ( mam nadzieję że powstanie - sami sobie wybierzecie koordynatora i instytucję firmującą ).
Pod tekstem petycji istnieje podpis "Społeczność forum internetowego Dogomania", wybierzcie więc jej przedstawiciela, który wejdzie w skład delegacji i przekaże petycję + zebrane podpisy władzom.

Co do informacji w sprawie śledztwa: jak podałem wcześniej, prawnikiem który będzie jednocześnie oskarżycielem posiłkowym jest Tanitka. Postępowanie przygotowawcze nie jest jawne , więc z jego przebiegiem, wynikami i treścią akt będzie się można zapoznać dopiero po jego zakończeniu. Na wniosek obrońcy Agnieszki W. została sporządzona druga opinia biegłego - na obalenie pierwszej. Jej treść nie jest nam znana.
Nie mam też żadnych informacji czy jakakolwiek organizacja lub osoba fizyczna - także złożyła zawiadomienie w tej sprawie.

Posted

[quote name='medar']Biorąc pod uwagę powyższe, dziękuję wszystkim za współpracę. Życzę końcowego sukcesu. Nie będę brał udziału w następnych publicznych akcjach , a zwłaszcza inicjatywie obywatelskiej ( mam nadzieję że powstanie - sami sobie wybierzecie koordynatora i instytucję firmującą ).
Pod tekstem petycji istnieje podpis "Społeczność forum internetowego Dogomania", wybierzcie więc jej przedstawiciela, który wejdzie w skład delegacji i przekaże petycję + zebrane podpisy władzom.

No tak - najlepiej na krok przed końcem akcji obraźić sie, wziąć swoje zabawki i wyjść z piaskownicy, niech inni posprzątają bałagan.
I pomyśleć, że zarzucałeś mi dziecinność i brak odpowiedzialności kiedy chciałam zrezygnować z koordynowania bo zmusiła mnie do tego sytuacja życiowa. A to co ty teraz robisz to jest odpowiedzialne? Człowieku! Jesteś dorosly a zachowujesz sie jak rozkapryszona 16letnia panienka.

Myślałęś, że wszyscy będą ci bić brawo, że nie będzie żadnej krytyki?
Oto cytat z ciebie(wypowiedz kierowana do mnie) na wątku wrocławskim:

Jesli podpowiedź jak należy rozwiązywać takie sytuacje są dla Ciebie tylko krytyką, rozumiem że dopuszczalne są tylko pochwały i głaski.

Pozostawie to bez komentarza - chyba każdy sie domyśli o co chodzi.

Posted

[quote name='medar']Biorąc pod uwagę powyższe, dziękuję wszystkim za współpracę. Życzę końcowego sukcesu. Nie będę brał udziału w następnych publicznych akcjach , a zwłaszcza inicjatywie obywatelskiej ( mam nadzieję że powstanie - sami sobie wybierzecie koordynatora i instytucję firmującą ).

Na wniosek obrońcy Agnieszki W. została sporządzona druga opinia biegłego - na obalenie pierwszej. Jej treść nie jest nam znana.
Medar, nie bardzo rozumiem co ma wspólnego "inicjatywa obywatelska" z petycją wysyłaną do Prezydenta.
O ile znam sie na prawie petycja to jedna sprawa a inicjatywa obywatelska jest sprawą zupełnie inną.
Petycja nie ma ŻADNEJ MOCY SPRAWCZEJ. Jest tylko wołaniem, pod nią podpisanych, o konieczności uregulowania prawnego spraw dotyczących zwierząt, a inicjatywa w tym względzie należy do odresata petycji.

O ile dobrze zrozumiałam to co się tutaj dzieje - a uczestniczę w tym od poczatku - to NIE TY lecz Emir podjęła się firmować petycję zgadzając się na umieszczenie na niej loga swojej Fundacji, i Ona podjeła sie poprowadzenia sprawy "inicjatywy obywatelskiej" I TYLKO ONA mogłaby uddzielić tutaj na Dogomanii takiej odpowiedzi do jakiej Ty sobie prawo uzurpujesz.

A nie sądzę by takiej, jaką przedstawiłeś TY, wypowiedzi udzieliła. Chyba, że jestes jej OFICJALNYM przedstwicielem, a o tym nie było mowy.
Oczywiście masz prawo - takie samo jak każdy z nas - wycofać się ze wspólpracy.
Ale Emir tego prawa nie ma. Więc nie mów za Nią.

[quote name='medar']Na wniosek obrońcy Agnieszki W. została sporządzona druga opinia biegłego - na obalenie pierwszej. Jej treść nie jest nam znana.

Jeżeli zawiadomienie o przestepstwie zostało przez Fundacje Emir złożone a oskarżycielem posiłkowym jest Tanitka to - o ile znam sie na prawie -
ma ona dostęp do całego materiału procesowego, więc i do opinii biegłego powołanego przez obrońcę Agnieszki W.

Ja mimo wszystko poczekam na wypowiedź Emir nie biorąc Twojej na poważnie.

Posted

a ja medarowi i emirowi dziekuje szczegolnie za wszystko dziekuje, za bezinteresownosc, pomoc i wiele godzin rozmow pomimo, ze mieli duzo pracy w domach, firmach. Poswiecili mase czasu i serca. Nie powiedzialabym nic zlego na ich temat, gdy ja juz smacznie spalam ja wiem ze dalej pracowali i staralis ie by wszystko sie krecilo dalej i by nie zostalo zapomniane. Wiele osob stad dzialalo, po co wiec tyle jadu ? nienawisci ?

ludzie wiecej robcie mniej mowcie, to, ze ktos ma pomysl to znaczy, ze nalezy go zmieszac z blotem ? no bez jaj. Ja w porownaniu do nich zrobilam o wiele mniej pomimo, ze odbieralam mase telefonow, maili i setki osob odwiedzilo mnie na gg w poszukiwaniu informacji i medar i emir zawsze sluzyli odpowiedzia jak juz ginelam w gaszczu zawilych pytan.

Za serce i bezinteresownosc jaka mi okazali jeszcze raz wielkie dziekuje MEDAROWI i EMIROWI.

Marzena

Posted

"No tak - najlepiej na krok przed końcem akcji obraźić sie, wziąć swoje zabawki i wyjść z piaskownicy, niech inni posprzątają bałagan."
O jakim bałaganie mowa? przecież akcja trwa i nie ma czego sprzatać. Ponoć jest świetnie. Jak napisałem - uważam że moje koordynacja jako głównego koordynatora na cały kraj jest zbędna bo i tak każdy wie wszystko lepiej. Nie opuszczam piaskownicy, lecz idę w jej najdalszy róg czyli zbieram podpisy w swoim mieście.
I pomyśleć, że zarzucałeś mi dziecinność i brak odpowiedzialności kiedy chciałam zrezygnować z koordynowania bo zmusiła mnie do tego sytuacja życiowa. A to co ty teraz robisz to jest odpowiedzialne? Człowieku! Jesteś dorosly a zachowujesz sie jak rozkapryszona 16letnia panienka.
Myślałęś, że wszyscy będą ci bić brawo, że nie będzie żadnej krytyki?
Oto cytat z ciebie(wypowiedz kierowana do mnie) na wątku wrocławskim:
Pozostawie to bez komentarza - chyba każdy sie domyśli o co chodzi."
Aby uniknąć dalszych inwektyw w stylu:
Wez sie zajmij naprawde meskimi sprawami „
„najpierw trzeba sprzatac u siebie w chlewiku „
„...czy komus uderzylo do glowy bycie popularnym?”
„ktoś na sprawie chciał się wybić...”
„Sposób bycia niektórych osób, wręcz zniechęca do konstruktywnego działania...”
Usuwam się tylko w cień. Nie chcę być kolejną kością niezgody, wolę się skupić na samym działaniu do ukaraniu winnych śmierci Ozzy'ego. Rezygnuje tylko z koordynowania tego co się koordynować
już nie daje. Pozostanę koordynatorem na swoje miasto, prześle zebrane podpisy do Fundacji Emir. Zajmę się dalszą pomocą dla zwierząt tak jak już to robiłem jak jeszcze nie istniał internet i dogomania.
Zwierzęta w sposób bardziej dla mnie zrozumiały i bliski wyrażają niezadowolenie lub radość.
Je widocznie szybciej potrafię zrozumieć.

Posted

Proszę Was wszytskich: zastanówmy się zanim napiszemy: przecież my to wszystko nie robimy dla siebie! Przecież zwłaszcza my, na codzień spotykamy się z różnymi reakcjami ludzi. Zwłaszcza my często słyszymy niesprawiedliwe wyzwiska, niesprawiedliwe hasła w naszym kierunku i to właśnie my, dla dobra zwierząt, cierpimy w ciszy, odchodzimy z "podkulonym ogonem". Nie zachowujmy się tak agresywnie, teraz, kiedy akcja dobiega końca, kiedy jesteśmy bliżej niż dalej. A Inicjatywa Obywatelska ruszy pełną parą... Jeśli teraz nie przestaniecie się obrażać, zachowywać jak rozjuszone dzieci, po całodziennej mordędze, jak chore zwierzaki, to naparwdę stwierdzę, że nie było po co tego zaczynać, że nie wiem dlaczego każdy poświęcał tyle czasu. Przecież robimy to dla Ozziego: jego oczy patrza na nas z plakatu, spójrzcie na niego...Ma łzy w oczach i mam nadzieję, że nie widzi tego co Wy teraz wyprawiacie. A mieliśmy udowodnić, że razem potrafimy wszystko, że wspólnie jesteśmy siłą, potęgą!!!Nie niweczmy tego...proszę...

Posted

"[quote name='Agata Balu']Medar, nie bardzo rozumiem co ma wspólnego "inicjatywa obywatelska" z petycją wysyłaną do Prezydenta.
O ile znam sie na prawie petycja to jedna sprawa a inicjatywa obywatelska jest sprawą zupełnie inną.
Petycja nie ma ŻADNEJ MOCY SPRAWCZEJ. Jest tylko wołaniem, pod nią podpisanych, o konieczności uregulowania prawnego spraw dotyczących zwierząt, a inicjatywa w tym względzie należy do odresata petycji.

Jednak dobrze rozumiesz.

O ile dobrze zrozumiałam to co się tutaj dzieje - a uczestniczę w tym od poczatku - to NIE TY lecz Emir podjęła się firmować petycję zgadzając się na umieszczenie na niej loga swojej Fundacji, i Ona podjeła sie poprowadzenia sprawy "inicjatywy obywatelskiej" I TYLKO ONA mogłaby uddzielić tutaj na Dogomanii takiej odpowiedzi do jakiej Ty sobie prawo uzurpujesz.
A nie sądzę by takiej, jaką przedstawiłeś TY, wypowiedzi udzieliła. Chyba, że jestes jej OFICJALNYM przedstwicielem, a o tym nie było mowy.
Oczywiście masz prawo - takie samo jak każdy z nas - wycofać się ze wspólpracy.
Ale Emir tego prawa nie ma. Więc nie mów za Nią."

Teraz ja nie rozumiem, piszę tylko i wyłącznie w swoim imieniu i nie uzurpuję sobie prawa do niczego. Fundacja Emir ma swojego Prezesa, rzecznika prasowego itd. Zapewne chodzi o wybranie przedstawiciela? To właśnie jest czytanie wybiórcze, zaznaczyłem że wejdzie w skład
DELEGACJI ( sądzę że składającej się z przedstawiciela Fundacji Emir , tz. "sztabu" - zaproponowałem Krzysia_Krk
i sugeruję Panią Zofię Mrzewińską )

"Jeżeli zawiadomienie o przestepstwie zostało przez Fundacje Emir złożone a oskarżycielem posiłkowym jest Tanitka to - o ile znam sie na prawie -
ma ona dostęp do całego materiału procesowego, więc i do opinii biegłego powołanego przez obrońcę Agnieszki W.
Wn"

Wniosek o udostepnienie opini biegłego powołanego przez obronę, został wczoraj złozony w prokuraturze.

"Ja mimo wszystko poczekam na wypowiedź Emir nie biorąc Twojej na poważnie"

Własnie dlatego rezygnuję, mało kto bierze moje wypowiedzi na poważnie.

Guest Mrzewinska
Posted

Spolecznosc dogomaniakow - oprocz koordynujacego sprawe petycji Emira, moim zdaniem pownni reprezentowac pierwsi opiekunowie Ozzyego i ci, ktorzy podjeli sie koszmarnej akcji odnalezienia zwlok psa, przewiezienia na sekcje.
Jesli wiecej ludzi mogloby uczestniczyc w takiej delegacji, to chyba przede wszystkom ci, ktorzy zbierali podpisy.

Ja nie jezdzilam do Lubina ani podpisow nie zbieralam. Spolecznosc dogomaniakow powinni reprezentowac ludzie, ktorzy zrobili znacznie wiecej niz ja. Moj udzial to tylko wspolpraca w ukladaniu projektu petycji i obecnie - projektu inicjatywy. To za malo, aby wystepowac w imieniu tych, co robili wiecej.

Zofia

Posted

[quote name='Mrzewinska']Spolecznosc dogomaniakow - oprocz koordynujacego sprawe petycji Emira, moim zdaniem pownni reprezentowac pierwsi opiekunowie Ozzyego i ci, ktorzy podjeli sie koszmarnej akcji odnalezienia zwlok psa, przewiezienia na sekcje.
Jesli wiecej ludzi mogloby uczestniczyc w takiej delegacji, to chyba przede wszystkom ci, ktorzy zbierali podpisy.

Ja nie jezdzilam do Lubina ani podpisow nie zbieralam. Spolecznosc dogomaniakow powinni reprezentowac ludzie, ktorzy zrobili znacznie wiecej niz ja. Moj udzial to tylko wspolpraca w ukladaniu projektu petycji i obecnie - projektu inicjatywy. To za malo, aby wystepowac w imieniu tych, co robili wiecej.
Zofia

Wspólny wysiłek - proponuję aby skład delegacji ( ilość osób), termin złożenia petycji i podpisów, oraz osobę do której zostaną złożone j/w, ustalili sami dogomaniacy.

Posted

Ruth napisał(a):
Bardzo bym prosiła o zamieszcenie na głównej stronie Ozziego, tam gdzie są miasta i miesca gdzie można składać podpisy, poniższych adresów (zauważyłam, że Chrzanów jeszcze nie jest aktywny, choć w którymś poście chyba już pisałam gdzie można składać podpisy - ale to nic, czasami się coś przeoczy, więc napiszę jeszcze raz :) ):

1. Sklep zoologiczny "PUPIL",
Chrzanów - Rynek

2. Lecznica Dla Zwierząt,
Chrzanów, ul. Mydlana 59

3. Centrum Handlowe MAX - sklep zoologiczny,
ul. Trzebińska (róg skrzyżowania ul. Trzebińskiej z ul. Szpitalną ) Chrzanów

4. Przychodnia Weterynaryjna - wet. Wawrzyniec Thal
ul. Przybosia 1, Chrzanów

Więcej adresów zapiszę dziś na spotkaniu wolontariuszy. W Trzebini nie ma miejsca z petycją, ponieważ nikt nie jest na tyle miły i chętny, aby zostawić listę w swoim sklepie (zostawiłam jednej pani w pawilonie handlowym, ale stwierdziła, że musi się nad tym zastanowić - i chyba zastanawia się do dziś :shake:). Po niedzieli pojadę atakować dalej Trzebinię :D.

10 dni temu napisałam posta z prośbą, o zamiesczenie na głównej stronie Ozziego ("miejsca, w których można składać podpisy") adresów miejsc, gdzie można składać podpisy pod petycją. Niestety, wchodząc dzisiaj na tą stronę, zauważyłam że nikt do tej pory tego nie zrobił (gdyby była taka możliwość, sama bym to zrobiła). Notabene, posta z adresami piszę po raz trzeci. Większość czasu, który moglibyście spożytkować na coś dobrego - marnuje się na niepotrzebne kłutnie... Pewne rzeczy wystarczy wyjaśnić raz, a pożądnie... :roll:

A tu jeszcze dwa dodatkowe adresy:

5. Miejska Biblioteka Publiczna nr 3 w Chrzanowie (osiedle Południe),

6. Delikatesy "KINGA" - pasaż handlowy za Biedronką przy ul. Trzebińskiej.

I wszystko.

Posted

W Olsztynie dochodzi następna uczelnia bo dogadałem się z samorządem i nie ma problemu, żeby pozbierać podpisy pod petycją . Uczelnia ta to Wyższa Szkoła Informatyki i Ekonomii w Olsztynie:)

Posted

Ruth - ja pisałem kilkanaście razy, aby liste miejsc do podpisów wysyłać do mnie albo na maila albo na priv. Nie mam czasu na wyłapywanie ze wszystkich wątków poszczególnych miejsc. I tak apropo, sam prowadzę tę stronę, a to jednak wymaga trochę czasu. Niestety nie mam nikogo do pomocy. I nie narzekaj, bo sama mogłabyś najpierw przeczytać - a potem pisać:p

Posted

Ela_and_Krzys napisał(a):
Kasia, ale kto jest tu teraz koordynujący? :) Oprócz Emir?

No to w takim razie pytanie do Emir i prawników, czy podpisy spod (kurcze jak to się pisze:cool3: ) petycji mogą być podłączone pod projektem ustawy??