Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ela_and_Krzys']Ale niektórzy najwyraźniej, kierowani brakiem zaufania, wolą zwracać się do mnie. Ja kończę tę polemikę dla dobra sprawy.

No to napiszę dobitniej:
Elu nikt nie udzielił Ci upoważnia do oficjalnego informowania kogokolwiek o działaniach czy zamierzeniach fundacji EMIR i to powinno wystarczyc Ci na teraz i na przyszłość;
Jeśli nie ma się do kogoś zaufania to nie podejmuje się z nim współpracy;
W dalszym ciągu oczekuję na ujawnienie się owych "niektórych";
anonimowo obrzucać kogoś gnojem to proste; ale powiedzieć to samo występując pod swoim nazwiskiem i odpowiadać za to co się mówi - to ponad siły owych "niektórych".

EMIR

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ELA i KRZYS :lol: to WY WSZYSTKO zaczeliscie i doprowadziliscie do ... WAM dzieki...caluski
to co sie tu obecnie dzieje to walka ...o co niech kazdy sobie odpowie...
wszystko bardzo SMUTNIUTKIE:placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

Myślę, że powoli nam już wszystkim puszczają nerwy...
Nie chce doprowadzać do żadnych kolejnych konfliktów, ale bądźmy ze sobą szczerzy...
Emir jak się czujesz wiedząc, że w czasie akcji na warszawskiej Starówce dnia 16 września podczas gdy wolontariusze zbierali podpisy, siedziałaś w kawiarni na Starówce popijając kawę?? Rozumiem, masz prawo być zmęczona i masz prawo do odpoczynku, nie neguję tego, ale uwierz mi, że nie wiedziałam jak to wszystko tłumaczyć przed ludźmi, którzy zgłosili się do pomocy :(
Myślałam, ze skoro pojawiłaś się na akcji to się w nią włączysz, niestety tamtego dnia się zawiodłam i zawiodły mnie jeszcze późniejsze Twoje komentarze...
Jak mogłaś mieć do kogokolwiek pretensje dając ludziom taki przykład?

Guest Mrzewinska
Posted

Co do inicjatywy obywatelskiej - ja nie otrzymalam zadnych propozycji ze srodowiska milosnikow kotow i fretek co ich zdaniem i w jaki sposob z punktu widzenia prawnego powinno zmiescic sie w projekcie.
Mimo prosb - nadal nie wiem, czy srodowiskom fretkarzy chodzi o to, aby byla tylko granica wieku odlaczenia od matek, okreslenie warunkow, w jakich mlode moga byc sprzedawane, czy ich zdaniem fretek nie nalezy sprzedawac w sklepach zoologicznych.
Co do srodowiska "miau" - do mnie zadne konkretne propozycje nie dotarly. Oprocz propozycji pomocy w zredagowaniu tekstu pod wzgledem stylistycznym.
Na dotychczasowych spotkaniach staralysmy sie tak sformulowac postulaty zmian, tak by sie daly zmiescic w obowiazujacym systemie prawnym. Robi to aktualnie dwoje prawnikow.
Problem jest w tym, ktore propozycje da sie urealnic, a ktore nie przejda ze wzgledu na mozliwosci finansowe - chodzi zwlaszcza o obowiazkowe sterylki w schroniskach czy system ich dotowania.
Niczego nie zrobie sama i czytajac to co tu sie dzieje wyzej - tez mi rece opadaja.
Ale jeszcze nikt z zespolu nie zrezygnowal.

Zofia

Posted

shirrrapeira napisał(a):
shirrrapeira w mazowieckiem. Moge sie przydac do zbierania podpisow pod ulotkami w sprawie Ozzy'ego 9 wrzesnia na wystawie i 10 wrzesnia na ZOO Market. Jesli moge tak pomoc piszcie do mnie na pw, numer gg 3250138. Telefon 609203986

jestem magda jeśli moge pomóc wczymś mieszkam w zielonej górze numer 663706819

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']czy jest ktoś kto koordynuje wkońcu sosnowcem bądź okolicami (dabrowa górnicza, czeladz, będzin)??

Nie ma :-(, najbiżej Zabrze /Formica (Kasia), numer GG 6540278/; Tychy- /Yokaz (Dorota) numer GG 4563773/; /Bytom, Świetochłowice, Gliwice- aniolek_74 (Ewa) , numer GG 1944276.

Posted

[quote name='kacha_wawa']Emir jak się czujesz wiedząc, że w czasie akcji na warszawskiej Starówce dnia 16 września podczas gdy wolontariusze zbierali podpisy, siedziałaś w kawiarni na Starówce popijając kawę?? Rozumiem, masz prawo być zmęczona i masz prawo do odpoczynku, nie neguję tego, ale uwierz mi, że nie wiedziałam jak to wszystko tłumaczyć przed ludźmi, którzy zgłosili się do pomocy :(
Myślałam, ze skoro pojawiłaś się na akcji to się w nią włączysz, niestety tamtego dnia się zawiodłam i zawiodły mnie jeszcze późniejsze Twoje komentarze...
Jak mogłaś mieć do kogokolwiek pretensje dając ludziom taki przykład?

A mnie to wszystko zaczyna wkur....Duzo gadania i nic ponadto. Kacha-wawa, zadałaś sobie trud aby zapytać z kim Emir piła tą kawę, o czym rozmawiali i co Emir załatwiała? Sądzisz że najważniejsze ustalenia i kontrakty zawiera się na ulicy? Ty mniej pisz i więcej działaj w wiadomym temacie. Przestań się interesować pracą innych, a zacznij swoją. Krytyka Cię boli, przymusu nie było i nie ma, nie podoba się - zmień piaskownicę? Ludzie wydzwaniaja z pytaniem gdzie mozna podpisać petycję, co mam podać? Te 5 punktów na całą stolicę? Co do inicjatywy obywatelskiej, liczycie że wszystko za Was zrobi Zofia? W czasie ustalania tekstu petycji wielka wrzawa o każdy przecinek, brak fretek, kotów itp , gdzie są teraz miłośnicy innych poza psami zwierząt?? Co z całą logistyką, po co koordynatorzy, po co osoba do kontaktów z koordynatorami, po co wątek informacyjny? Jakieś ciągłe pozakulisowe ustalenia, plotki, łańcuszki wzajemnej adoracji, zarzuty, powtarzanie tego co usłyszałem od tej/tego lub tamtej/tamtego. Opanujcie się lub kończymy akcję zanim przerodzi się w kabaret. Co do samej sprawy Ozzy'ego, obietnice TOZ-ów i innych organizacji prozwierzęcych są tyle warte co powyższe plotki, wymówką ma być strach przed EMIR?, tajemnicze obraźliwe emaile, co jeszcze? Dziura ozonowa? Może na Forum pojawią się i wypowiedzą takie osoby jak Frotka, Karina, Arka? Może dowiemy się w końcu, kto złożył zawiadomienie o przestępstwie, lub dlaczego tego nie zrobił i nie zrobi??

Jeszcze jedno, jeszcze przed zorganizowaniem przez Emir akcji "stop okucieństwu.." organizacje które się do mnie zglaszaly np. TOZ Wrocławski, Fundacja Pani Kariny S. proponowały złożenie zawiadomienia ale na zasadzie wyłączności !!! Elu - dlaczego juz o tym nie pamiętasz? Oczywiście odpowieź mogła byc jedna - nikt wyłączności nie dostał (Emir także).

Posted

Jurku bardzo proszę normalnym tonem, nie mam 15 lat, żeby tak się do mnie zwracać...
Powiem jedno, wycofajcie mój numer ze strony, podajcie swój i działajcie, ja nie będę uczestniczyć w tym kółku wzajemnej adoracji...
Wyślę te podpisy co mam, nie bedę wycofywać petycji z punktów, w których leżą ( i nie jest to 5 punktów, o których wspomniałeś) ...
A co do działania to nie Ty jesteś osobą odpowiednią, żeby mnie instruować i oceniać, ja wiem co robię i nikt mi nie będzie zarzucał, że tylko dużo gadam...
Chciałam się od Emir dowiedzieć co Ona ma do powiedzenia w kwestii picia kawy w ogródku podczas gdy inni latali z wywieszonymi jęzorami...
I jak wytłumaczyć ludziom, że osoba, która bierze pod swoją pieczę całą akcję, w czasie akcji nie daje dobrego przykładu...
Jestem też ciekawa gdzie było te 20 osób, którymi Emir tak się chwaliła na wątku warszawskim???? Może ja mam jakąś zaćmę oczną, w każdym bądź razie ja ich nie zauważyłam :(

Jedno, wycofajcie mnie ze strony i zajmijcie się sami sprawą skoro Was tak boli mówienie prawdy...

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Powiem jedno, wycofajcie mój numer ze strony, podajcie swój i działajcie, ja nie będę uczestniczyć w tym kółku wzajemnej adoracji...
Wyślę te podpisy co mam, nie bedę wycofywać petycji z punktów, w których leżą ( i nie jest to 5 punktów, o których wspomniałeś) ...
A co do działania to nie Ty jesteś osobą odpowiednią, żeby mnie instruować i oceniać, ja wiem co robię i nikt mi nie będzie zarzucał, że tylko dużo gadam...
Jedno, wycofajcie mnie ze strony i zajmijcie się sami sprawą skoro Was tak boli mówienie prawdy...

1. Powinnaś wiedzieć, że jako osoba zakładająca wątek warszawski - tylko Ty masz możliwość modyfikacji swoich postów i ewentualnego wycofania numeru telefonu wraz ze stosowną adnotacją.
2. Wynieniłem 5 punktów, bo tyle widnieje w wykazie Anashara (jako koodrynator warszawski jesteś odpowiedzialna za ich aktualizacje).
3. Jeśli już nie pamiętasz to przypominam że jestem głównym koordynatorem i Ty jako koordynator lokalny jesteś pod moim nadzorem.
4.Ja się prawdy nie boję, teraz nam udowodnij że nie zachowujesz się jak obrażona 15-to latka.( Rok urodzenia nie ma z tym nic wspólnego ).

Posted

[quote name='medar']1. Powinnaś wiedzieć, że jako osoba zakładająca wątek warszawski - tylko Ty masz możliwość modyfikacji swoich postów i ewentualnego wycofania numeru telefonu wraz ze stosowną adnotacją.
2. Wynieniłem 5 punktów, bo tyle widnieje w wykazie Anashara (jako koodrynator warszawski jesteś odpowiedzialna za ich aktualizacje).
3. Jeśli już nie pamiętasz to przypominam że jestem głównym koordynatorem i Ty jako koordynator lokalny jesteś pod moim nadzorem.
4.Ja się prawdy nie boję, teraz nam udowodnij że nie zachowujesz się jak obrażona 15-to latka.( Rok urodzenia nie ma z tym nic wspólnego ).

1. Chcę wycofania ze strony www.ozzy.4.pl swojego numeru telefonu, a to może zrobić tylko Anashar
2. W wykazie Anashara jest 15 punktów gwoli ścisłości...
3. Nie jestem pod niczyim nadzorem, poza tym jeśli się nie mylę koordynatorem warszawskim jest shirrrapeira...
Jeśli jesteś głównym koordynatorem to umieść swój numer na stronie Ozzyego.
4. Nic nikomu nie muszę udowadniać. Przedstawiłam na wątku swoje spostrzeżenia i teraz to ja oczekuję od Emir wyjaśnień co mam ludziom powiedzieć??
Wiesz Jurku jeśli ktoś ma do mnie pretensje, a sam daje ludziom zły przykład to wybacz, ale niech najpierw zajmie się krytyką swojej osoby i się zastanowi, czy do końca sam zrobił wszystko dobrze...

Posted

[quote name='medar']Nie ma :-(, najbiżej Zabrze /Formica (Kasia), numer GG 6540278/; Tychy- /Yokaz (Dorota) numer GG 4563773/; /Bytom, Świetochłowice, Gliwice- aniolek_74 (Ewa) , numer GG 1944276.

a czy jest możliwość spotkania sie z kims z ww osob, moge zbierac podpisy u mnie na uczelni w dawnym LO, niestety nie podejme sie koordynacji w moim terenie,czasowo nie podołam :oops:

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Jurku bardzo proszę normalnym tonem, nie mam 15 lat, żeby tak się do mnie zwracać...
Chciałam się od Emir dowiedzieć co Ona ma do powiedzenia w kwestii picia kawy w ogródku podczas gdy inni latali z wywieszonymi jęzorami...
I jak wytłumaczyć ludziom, że osoba, która bierze pod swoją pieczę całą akcję, w czasie akcji nie daje dobrego przykładu...
Jestem też ciekawa gdzie było te 20 osób, którymi Emir tak się chwaliła na wątku warszawskim???? Może ja mam jakąś zaćmę oczną, w każdym bądź razie ja ich nie zauważyłam :(

Proponuje CI większy umiar w swojej nagonce na EMIRA, bo jak sądzę zagalopowałaś się nieco i wykazujesz braki elementarnego dobrego wychowania i taktu wobec :
po 1) osób daleko starszych od Ciebie
2) osoby która z racji wykonywanej funkcji nie musi się ani Tobie ani tym"pytającym" Ciebie tłumaczyć z kim i dlaczego piła kawę ( tak na marinesie czy swojemu dyrektorowi też stawiasz takie pytania?)
3) już sam ultymatywny ton w jakm się wypowiadasz jest być może akceptowany w Twoim środowisku ale w świcie ludzi kulturalnych jest nie do przyjęcia
3) chcę Ci też uzmyslowić,że moja rolą w dniu 16.9 o godz. 12.00 ( Ty jako koordynator byłaś uprzejma się spóźnić i przyjść zupełnie nieprzygotowana) na Placu Zamkowym nie bylo zbieranie podpisów lecz sprawdzenia jak koordynator na W-wę zorganizował akcje w stolicy; chcesz znać jej ocenę?
Zacznij młoda kobieto rozliczanie od siebie to dobrze robi i przestrzegaj powszechnie przyjętych norm dobrych obyczajów - to przyda Ci się na przyszłość;przypominam Ci też ,że zglosiłaś się do tego działania dobrowolnie i dobrowolnie możesz zrezygnować, jeśli to Cię przerasta - pozdrawiam
EMIR
ps. dalczego odbieram telefony od rozmaitych chętnych ludzi z W-wy którzy chcą podpisywac petycje i nie maja info gdzie mogą to zrobić?

Posted

emir napisał(a):
POroponuje CI większy umiar w swojej nagonce na EMIRA, bo jak sądzę zagalopowałaś się nieco i wykazujesz braki elementarnego dobrego wychowania i taktu wobec :
po 1) osób daleko starszych od Ciebie
2) osoby która z racji wykonywanej funkcji nie musi się ani Tobie ani tym"pytającym" Ciebie tłumaczyć z kim i dlaczego piła kawę ( tak na marinesie czy swojemu dyrektorowi też stawiasz takie pytania?)
3) chcę Ci też uzmyslowić,że moja rolą w dniu 16.9 o godz. 12.00 ( Ty jako koordynator byłaś uprzejma sie spóźnići przyjść zupełnie nieprzygotowana) na Placu Zamkowym nie bylo zbieranie podpisów lecz sprawdzenia jak koordynator na W-wę zorganizował akcje w stolicy; chcesz znać jej ocenę?
Zacznij młoda kobieto rozliczanie od siebie to dobrze robi i przestrzegaj powszechnie przyjętych norm dobrych obyczajów - to przyda Ci się na przyszłość;przypominam Ci też ,że zglosiłaś sie do tego działania dobrowolnie i dobrowolnie możesz zrezygnować, jesli to Cię przerasta - pozdrawiam
EMIR
ps. dalczego odbieram telefony od rozmaitych chętnych ludzi z W-wy którzy chcą podpisywac petycje i nie maja info gdzie mogą to zrobić?

1. Proszę mi wskazać ten elementarny brak szacunku
2. Niestety się mylisz, muszę udzielać odpowiedzi na pytania ludziom...
Wypadałoby to ludziom wyjaśnić, jeśli zaś chodzi o mojego szefa to doskonale wiem o czym i z kim rozmawia przy kawie, sam mnie o tym informuje...
3. Już pisałam o tym kto jest koordynatorem na Warszawę, poza tym, jeśli za spóźnienie uważasz fakt, że przyszłam o 12 to już nie mój problem, nie moim problem jest fakt, że byłaś tam wcześniej...
Spotkanie było umówione na godzinę 12...
Jeśli zaś chodzi o brak przygotowania to też się mylisz, miałam ze sobą plakietki, identyfikatory, plakaty, ulotki, ale z racji tego, że byłaś wcześniej zdążyłaś mnie ze wszystkim uprzedzić...

A co do ludzi dzwoniących do Ciebie to może najpierw niech wejdą na stronę Ozzyego, tam jest czarno na białym gdzie można się podpisywać...

I nie uważam, że ze swojej strony robię nagonkę na Emira, proszę powiedz mi także gdzie te 20 osób od Ciebie było, czy naprawdę ja już taka ślepa jestem????
I gdzie ten brak szacunku, chcę sie dowiedzieć...

Nie mówię, że ja jestem nieomylna i, że jestem super, ale widzę, że Ciebie boli każda krytyka, że rękoma i nogami odpierasz słuszne zarzuty.

Prześlę Ci podpisy, które już mam i wyłączam się z akcji, nie żebym nie miała już na nią siły, po prostu chcę współpracować z ludźmi, którym mogę zaufać, wobec których nie mam żadnych wątpliwości, z ludźmi, z którymi chce się współpracować, z ludźmi, którzy nie zniechęcają innych do działań.

Posted

Moim skromnym zdaniem: wymiana słów jest zdrowa, można porozmawiać, można sie pokłócić, ale Kacha, dlaczego rezygnujesz? Przecież nie działasz dla EMIR czy kogoś innego tylko dla dobra zwierzaków? Ozziego!!!

Posted

Rezygnuje z koordynowania wszystkiego, nie będę się tu udzielać, ale podpisy i tak będę zbierać...
Wiem, że nie działam dla Emir, że działania są dla zwierząt, ale chyba Emir tego nie rozumie i stara się wszystkich zniechęcić...
Źle to ujęłam w sumie, nie wycofam się całkowicie z akcji, wycofuję się z bycia tzw. Centrum, skoro wszystko co robię jest nie tak to proszę o wyznaczenie innego Centrum i zdjęcie mojego numeru telefonu i GG ze strony.

Posted

[quote name='kacha_wawa']1. Proszę mi wskazać ten elementarny brak szacunku
2. Niestety się mylisz, muszę udzielać odpowiedzi na pytania ludziom...
Wypadałoby to ludziom wyjaśnić, jeśli zaś chodzi o mojego szefa to doskonale wiem o czym i z kim rozmawia przy kawie, sam mnie o tym informuje...
3. Już pisałam o tym kto jest koordynatorem na Warszawę, poza tym, jeśli za spóźnienie uważasz fakt, że przyszłam o 12 to już nie mój problem, nie moim problem jest fakt, że byłaś tam wcześniej...
Spotkanie było umówione na godzinę 12...
Jeśli zaś chodzi o brak przygotowania to też się mylisz, miałam ze sobą plakietki, identyfikatory, plakaty, ulotki, ale z racji tego, że byłaś wcześniej zdążyłaś mnie ze wszystkim uprzedzić...

A co do ludzi dzwoniących do Ciebie to może najpierw niech wejdą na stronę Ozzyego, tam jest czarno na białym gdzie można się podpisywać...

I nie uważam, że ze swojej strony robię nagonkę na Emira, proszę powiedz mi także gdzie te 20 osób od Ciebie było, czy naprawdę ja już taka ślepa jestem????
I gdzie ten brak szacunku, chcę sie dowiedzieć...

Nie mówię, że ja jestem nieomylna i, że jestem super, ale widzę, że Ciebie boli każda krytyka, że rękoma i nogami odpierasz słuszne zarzuty.

Prześlę Ci podpisy, które już mam i wyłączam się z akcji, nie żebym nie miała już na nią siły, po prostu chcę współpracować z ludźmi, którym mogę zaufać, wobec których nie mam żadnych wątpliwości, z ludźmi, z którymi chce się współpracować, z ludźmi, którzy nie zniechęcają innych do działań.

I gdzie ten brak szacunku, chcę się dowiedzieć....
Frak dobrze leży dopiero w czwartym pokoleniu!

Ok przyjmuję Twoją deklarację o rezygnacji i dziękuję za współpracę
EMIR

Posted

[quote name='emir']I gdzie ten brak szacunku, chcę się dowiedzieć....
Frak dobrze leży dopiero w czwartym pokoleniu!

Ok przyjmuję Twoją deklarację o rezygnacji i dziękuję za współpracę
EMIR
Tiaaa, super! Dobrze,że psy nie umieją czytać....zaczęłyby wyć patrzac jak ich obrońcy potrafią ujadać.
Swoją drogą nie ilość pokoleń we fraku (rodowód) mówi o wartości ,takcie i kulturze człowieka......

Posted

[quote name='medar'] Co do samej sprawy Ozzy'ego, obietnice TOZ-ów i innych organizacji prozwierzęcych są tyle warte co powyższe plotki, wymówką ma być strach przed EMIR?, tajemnicze obraźliwe emaile, co jeszcze? Dziura ozonowa? Może na Forum pojawią się i wypowiedzą takie osoby jak Frotka, Karina, Arka? Może dowiemy się w końcu, kto złożył zawiadomienie o przestępstwie, lub dlaczego tego nie zrobił i nie zrobi??

A Ty przepraszam kto? Rzecznik prasowy sw.pamieci Ozzyego, samozwanczy? Twoje pytanie dlaczego tak a nie inaczej, pozostawiam w prozni-musi ci to wystarczyc.
Jak widac specjalista od plot, domyslow i 'przemyslen głebokich', jestes Ty. Wez sie zajmij naprawde meskimi sprawami a nie 'cirlu,cirlu" z wlasna zona na forum -żenujace:user: .

p.s A ty SAM zlozyles doniesienie do prokuratury?

I EOT, jak dla mnie, w tym watku.

Posted

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze:oops: ... to powiem, że w chwili obecnej to już zrobiło się... niemiłe... :/ Miała być współpraca, a co jest? Tak naprawdę zauważcie, że zaczęło się od krytyki działań, a zakończyło na wjeżdzaniu na czyjeś wychowanie czy na to co z żoną robi :shake: Jesteśmy ponoć dorośli :roll: Przecież chyba da się inaczej rozmawiac... :cool3: To tyle... a tak btw mamy dziś kolejne 50 podpisów... jak dla Nas wielki sukces :p Pozdrawiam serdecznie.

Posted

koordynatorem jest Agata ale jesli chodzi Ci o Kasie to mam z nia kontakt co chwile;)

ale tak powaznie to co?wysylac to listem czy gdzies w warszawie Emir urzeduje?bo rozumiem ze wszystko loduje do Emir?