Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wodzisław Śląski dołącza sie do akcji. Połączymy swoje siły z Judytą z Raciborza (która jest koordynatorką). Proszę o przesłanie jakiegoś upoważnienia (jeśli jest potrzebne). Judyta prześle mi plakaty i porozwieszam u siebie. Jeśli jest ktoś jeszcze z Wodzisławia lub okolic to bardzo proszę o kontakt bo jestem tu zupełnie sama i nie dam rady wszystkiego ogarnąć tym bardziej, że do 19 września jestem zawalona swoją robotą. Kontakt do mnie: gg 8835520, e-mail: syl.maz41@wp.pl, tel 604 972 986.
Jestem pełnoletnia.

Posted

GreenEvil napisał(a):
Cholera, ja dzisiaj nie dam rady odebrac plakatow, a bym potrzebowala ze dwa i ulotki :shake: . Ktos mnie helpnie?

pzdr
GreenEvil

Anuleq i Jej dzielny TZ odbiorą plakaty dla całej Warszawy :):):)
Później się nimi podzielimy :):):)

Posted

ja mam pytanie troche z innej beczki, aczkolwiek chodzi o propagowanie akcji. Czy gdyby ZK w którym jestem wolontariuszką zgodziłby sie na wywieszenie plakatu wraz z tekstami petycji i ulotkami, mogłabym tam to rozwiesić i np. dać petycję pani w sekretariacie i jakby ktoś chciał podpisac petycje (albo by został do tego zmuszony przez ludzi z zk :diabloti: :diabloti: ) to by podpisał ją na miejscu? Później możnaby tą petycję podesłąć do jakiegoś najbliższego pełnoletniego koordynatora akcji. (ja nie jestem pełnoletnia, a w moim rejonie niestety nie ma osób pełnoletnich na dodatek z dgm którzy chcieliby pomóc w akcji) Czy takie coś nie może mieć miejsca? Jeśli może to ja mogę nawet w najbliższym terminie jechać do zk i wszystko ząłatwić. ;)
Może warto taką akcję i prowadzić w oddziałąch zk? tam też sporo osób chodzi.

Posted

Czy osoby pełnoletnie, zbierające pod moim nadzorem podpisy też muszą mieć wydrukowane plakietki z wpisanym imieniem i nazwiskiem?

I pytanie nr 2 od mojej niepełnoletniej koleżanki :P. czy jest jakiś wzór tej zgody od rodziców, czy ma sama napisac ( + podpis rodzica oczywiście).

Posted

Ja w Poznaniu jutro ide do ZK
wiec smialo :)
:p

hes. napisał(a):
ja mam pytanie troche z innej beczki, aczkolwiek chodzi o propagowanie akcji. Czy gdyby ZK w którym jestem wolontariuszką zgodziłby sie na wywieszenie plakatu wraz z tekstami petycji i ulotkami, mogłabym tam to rozwiesić i np. dać petycję pani w sekretariacie i jakby ktoś chciał podpisac petycje (albo by został do tego zmuszony przez ludzi z zk :diabloti: :diabloti: ) to by podpisał ją na miejscu? Później możnaby tą petycję podesłąć do jakiegoś najbliższego pełnoletniego koordynatora akcji. (ja nie jestem pełnoletnia, a w moim rejonie niestety nie ma osób pełnoletnich na dodatek z dgm którzy chcieliby pomóc w akcji) Czy takie coś nie może mieć miejsca? Jeśli może to ja mogę nawet w najbliższym terminie jechać do zk i wszystko ząłatwić. ;)
Może warto taką akcję i prowadzić w oddziałąch zk? tam też sporo osób chodzi.

Posted

gudis napisał(a):
Ja w Poznaniu jutro ide do ZK
wiec smialo :)
:p

to jutro chyba szturm bedzie na zk w całym keaju bo ja tez ide
po zgode na akcje na wystawie no i moze przyjma petycje i beda zbierac
bylabym juz dzis ale dopiero terazx dosralam liscik od Emira, a musialam jeszcze dzis w dzien zawiną do drukarni załatwic dodruk ulotek bo mało nam cos sie trafiło w przydziale. Nie chca dac wiecej to sobie sama podrukuje :cool3:

fajnie jakby ktos z łodzi załatwił jeszcze cus z drukarni.

Posted

martynka napisał(a):
ratunku ludzie boją się podawać swojego peselu
czy mam zbiera ć podpisy również bez?

Dane, które można zidentyfikować po numerze PESEL są zastrzeżone. Uzyskać je można tylko wtedy, gdy wykaże się interes prawny w ich uzyskaniu ( na przykład ma się na delikwenta wyrok skazujący z klauzulą wykonalności). Dane te udostępnia minister włąściwy do spraw administracji publicznej. A mówiąc po ludzku, to znaczy, że szary człowiek, który zna PESEL kogokolwiek nic nie może z tym zrobić. Możesz mówić, że bardziej niebezpieczne jest podawanie swojego adresu :lol:

( jeśli coś skopałam, to może mnie jakiś prawnik poprawi)

Posted

Ruth napisał(a):
Czy osoby pełnoletnie, zbierające pod moim nadzorem podpisy też muszą mieć wydrukowane plakietki z wpisanym imieniem i nazwiskiem?

I pytanie nr 2 od mojej niepełnoletniej koleżanki :P. czy jest jakiś wzór tej zgody od rodziców, czy ma sama napisac ( + podpis rodzica oczywiście).

Plakietki przyczepiają ci uczestnicy akcji, którzy się na to zdecydowali ( bo trzeba je sobie zapewnić we własnym zakresie)
Wzoru zgody rodziców nie ma, więc wystarczy jak rodzic napisze, że zgadza się na udział dziecka w akcji zbierania podpisów pod petycją.

Posted

Rozumiem, że niepełnoletni uczestnicy akcji (np. roznoszący ulotki) też mogą mieć plakietki.

Skopiowałam treść internetowej petycji, i będę ją na jutro drukować - aby ludzie podpisujący się mogli ją przeczytać jeśli wyrażą taką chęć.
Czy ta internetowa jest dobra, jeśli do druku jest inna - proszę o nakierowanie mnie na nią :).

Posted

julita104 napisał(a):
to jutro chyba szturm bedzie na zk w całym keaju bo ja tez ide
po zgode na akcje na wystawie no i moze przyjma petycje i beda zbierac
bylabym juz dzis ale dopiero terazx dosralam liscik od Emira, a musialam jeszcze dzis w dzien zawiną do drukarni załatwic dodruk ulotek bo mało nam cos sie trafiło w przydziale. Nie chca dac wiecej to sobie sama podrukuje :cool3:

fajnie jakby ktos z łodzi załatwił jeszcze cus z drukarni.

nie narzekaj dostaliście 500 plakatów i 500 ulotek; wykorzystajcie je dobrze;pozdrawiam EMIR

Posted

emir napisał(a):
nie narzekaj dostaliście 500 plakatów i 500 ulotek; wykorzystajcie je dobrze;pozdrawiam EMIR

no cos Ty! Przeciez wstawilam emotikonka ze to zart. :cool3:
ale u nas potrzeby duuuuze to wiesz jak to jest.
ale w srode bede miala wiecej ulotek bo robie na swoj koszt jeszcze w drukarni.
Dobrze ze duzo plakatow bo to najtrudniej dorobic
a upowaznienie dzis doszlo, wiec jutro o 13 jestem w zk.