Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wito, to imię robocze pieska, który nie zawsze żył w takich warunkach.
Ok. 2 lata temu jako szczeniaczek zamieszkał w domu z całkiem sporym ogródkiem. Mieszkał w domu a po podwórku biegał luzem. Nie wiadomo co się stało, ale po pewnym czasie Wito w prezencie od swoich opiekunów dostał budę i łańcuch.
I tak już zostało .....
Zresztą zobaczcie sami:-(

Wito prosi o uwolnienie go z tych więzów, o znalezienie mu przynajmniej dobrego tymczasowego domu lub domu stałego w którym mógłby poczuć się bezpiecznie.

Piesek ma ok 2 lat. To bardzo sympatyczny psiak. Ładnie dogaduje się z suczkami, całkiem fajnie chodzi na smyczy. Ma charakterystyczny szczątkowy ogonek:loveu:

http://www.youtube.com/watch?v=YbExWOyeVuc

Posted

[quote name='conceited']Rozumiem, ze pies jest na czyjejs posesji? czy w schronisku?
Jak go odebrac skoro trzymanie psow na lancuchu nie jest w tym kraju zabronione?
Sposobem ;)

Hala, też tak pomyślałam...

Dowiedziałam, że tam nikt nie mieszka, tylko przyjezdza nakarmić psiaka.... Zobaczcie ile gówna tam leży.... Zdarza się, że psiak dostaje posiłek, ale nawet do niego nie dosięga, bo np z radości zaczyna robić kółka okręcając się w okół tej rury a opiekun już tego nie widzi....

Posted

Co to za sa za "opiekunowie":mad::mad::mad:,wpierw jak piesek byl maly ,silczna kluseczka to mieli go w domu ,a teraz umiescicli go w tej przekletej budzie i jeszcze zakuli go krotkim lancuchem.:-(

Posted

conceited napisał(a):
no tak mi go zal... nie ma w Gnieznie jakiejs instytucji? :(

Dla tego psiaka potrzebne jest dobre lokum, bo bez tego to i tak ku..

Posted

Dzisiaj do południa byłam u psiaka. Witos chciał przeskoczyć płot i zawisł na łańcuchu. Brama wejściowa na posesje była zamknięta na kłódkę.... Niestety nie miałam przy sobie komórki bo odrazu chciałam dzwonić na policję... Na szczęście zlitował się jeden przechodzień, i odczepił psa po czym widzieliśmy tylko jego dupke jak przeskakuje przez płot... Ja wiem, że on znowu wróci w to samo miejsce....
Opiekun tak mocno uwiązuje go na tej obroży, że nawet palca nie można włożyć.....

Posted

Ja pierdziele Ata, tak mi szkoda Wito, mysle o nim caly czas, ale ja juz nic nie moge zrobic, nie mam wolnej zlotowki, nie mamy miejsca dla psa. Rozumiem, ze mozna psa po prostu zabrac bo jest przyjacielski i nikt go nie pilnuje tak? Czyli teraz pytanie gdzie zabrac, tak?
Moze zaczniesz z bierac deklaracje na hotel? Moze poszukasz DT? No bo oddac go do schronu, to na jedno wychodzi...

albo jeszcze inaczej, te zdjecia nie wystarcza do ogloszen. Moze moglabys porobic ich wiecej, ladniejszych, bez kup i budy w tle, tylko pies w calosci i jego lebek i zaczac robic ogloszenia?

to tak na goraco..

Posted

Ten ktoś w ogóle nie wie o ogłoszeniach... czy psa wyda tego nie jestem pewna ale cuda się zdarzają ;)
Boję się o tego psa co teraz może się stać jak wróci "do domu".... Jeszcze dzisiaj postaram się tam wybrać.....
Ten psiak jak poczół, że jest na wolności to ruszył z kopyta najpierw do mnie aby się przywitać a pózniej ....(no właśnie)... dalej zwiedzać okolice...

Posted

No i byłam.... Po drodze zgarnęliśmy psiaka. Wito sam przeskoczył płot na swoją posesję... Opiekun zjawił się ok. 21 00 był bardzo wkurzony... Sąsiedzi mu donieśli, że ktoś przeskakuje przez płot i odczepia jego psa... Nie obyło sie bez ostrzejszej wymiany zdań. Na moje pytanie "czy zrzekł by sie psa a my poszukamy mu dobrego domu" odpowiedział NIE...
Podobno gdzieś na wsi buduje mu kojec i pies będzie miał 3h do pilnowania.....
Być może dzisiaj był ostatnim dniem Witoska na wolności...:shake: szkoda, że nie widzieliście jak on biega, jak się z tego powodu cieszy .... :-(