Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="5"]Ami ma dom!!!
Pewna pani chcę ją zaadoptować, ale Ami jeszcze jest w schronisku więc nadal szuka domku. Im szybciej tym lepiej. A tutaj jej opis

Bardzo spokojna i zrównoważona suczka, wykazuje lekkie objawy depresji, niedawno zabrano od niej szczenięta i potrzebuje trochę czasu by zapomnieć. Bardzo lubi czułości, chętnie i bez strachu zbliża się do opiekuna. Nie reaguje na inne psy chodzące obok niej. Nastawiona na kontakt z opiekunem. Zdjęcia nie oddają jej uroku, sunia ma bardzo ładne trójkolorowe, gęste i nieco dłuższe futro, wymagające na pewno mycia by odzyskało żywe barwy. Suczka jest średnie wielkości, taka do kolan, około 13-17 kg. Nie wykazywała ochoty do zabawy. Ładnie chodziła na smyczy, nie szarpała, patrzyła gdzie kieruje się opiekun. Pomimo sporej ilości osób próbujących ją pogłaskać nie wykazywała oznak strachu.

Kontakt w sprawie adopcji:
Bożena Sobieszek
soboz4@gmail.com
503-364-290

Posted

Ona jest taka urocza, w rzeczywistości wygląda bardzo młodo, lecz też bardzo zrezygnowanie :( W sumie już jak była ze szczeniakami była smutna, w czwartek ją z nimi widziałam, jakby zupełnie nie rozumiała, dlaczego została skrzywdzona przez los.. I ja nie rozumiem, kto wyrzuca takiego psa!

Posted

Niestety wieku nie znam, dopiero będę się o niej dowiadywać w biurze rano w poniedziałek. Nie miała numeru na obroży i maiłam nadzieję, że znajdę ją wśród psów na stronie schroniska ale nie ma jej tam, więc dopiero muszę zapytać o nią. Nawet nie próbowałam zajrzeć jej w ząbki, a zachowanie na razie nie jest adekwatne do wieku bo sunia jest wyraźnie apatyczna, trzeba poczekać aż oswoi się ze stratą szczeniąt.

Posted

jej imię
po włosku oznacza 'miłość'
po francusku 'przyjaciel'
po litewsku 'przyjaciel'
po łacińsku 'przyjaciel'

z takim imieniem nie powinna długo siedzieć......

na maltańskie'egzamin ' spuśćmy zasłonę milczenia................. ale może będzie się szybko uczyć?

ps. 'niedawno zabrano od niej szczenięta' czyli szczeniaki zostały przeniesione?

Posted

Czy dzieci tej suni to pieski 173, 174 i 175/11?
Jeśli tak to w biurze powiedziano mi, że sunię będzie odbierać właścicielka, dlatego nie przyprowadzano mi jej do zdjęć.
Ale jeśli okaże się, że jednak zostaje w schronie to czekam na info o numerze, wieku i dacie trafienia do schroniska i wrzucam pannę na schroniskową stronę :).

Posted

Wolontariuszka, która wyprowadzała sunię była poinformowana, że suczka za 2 tygodnie wraca do domu. Szkoda, że nie powiedziała tego nikomu...
Swoją drogą co to za opiekunka, że na czas wychowywania szczeniaków oddała ją do schroniska??? Wiem, że są różne przypadki losowe, ale narażać psa na taki stres!
Ale dobrze, że sunia ma dom i za niedługo pojedzie znowu do siebie, mam nadzieję że wcześniej zostanie wysterylizowana?????

Posted

Nie wiem, czy tak dobrze.. A jak znowu będzie jakiś kłopot, suczka zachoruje czy właściciele zechcą wyjechać na urlop, to co, znowu trafi do schronu? Śmierdzi mi to okrutnie.. Ktoś jest na tyle bez serca lub wyobraźni, że nie waha się narażać psychiki własnego psa..

Posted

Przepraszam bo ja myślałam, że już ma domek a nie że dopiero czeka. Nie jestem jej opiekunka ja tylko robię jej wątek i wszyscy mówili, że ma właścicielkę i ja myślałam, że jak już ma tą właścicielkę to ma do, ale nie wiedziałam, że jednak tego domu jeszcze nie ma. Jeszcze raz bardzo przepraszam za pomyłkę