BUDRYSEK Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 W czwartek, tydzien temu, wychodze z psiakami na korytarz żeby iść na pole, na korytarzu ciemno ale patrze coś siedzi mi na wycieraczce. Wypuściłam ją na pole bo myślałam że przez przypadek ktoś ją zamknął w naszej klatce ale ona wróciła. Wpuściłam ją do mieszkania a to taka bida ledwo szła z półprzymkniętymi oczami. Skóra na kościach, normalnie skóra z brzucha wisiała jej między nogami.Futro miała nastroszone na maksa oczy półprzymknięte. Ale zero pcheł, uszy czyste. Oczywiście kichała i miała gorączkę. U weta dostała na robaki ale nic nie wyszło i zastrzyk na wzmocnienie oraz antybiotyk co drugi dzień. Spała do niedzieli wieczór (od piątku) budziła się tylko żeby zjeść małą porcję, napić i wysikać się. W niedzielę pierwszy raz wstała przeciągnęła się i całkiem otworzyła oczy bo wcześniej to tylko do połowy. Na 100% mieszkała w domu. Uwielbia sie przytulać i być głaskana, ciągle chce być blisko człowieka. I dopomina się o jedzenie miauczeniem. Ogłoszenia oczywiście wiszą ale bez reakcji. Zabieg na kredyt Zdjęcia są robione teraz po przytyciu Nie mam takich od razu jak ją znalazłam Iskierka obecnie jest juz po sterylce ,wyrywaniu 3 zębów i usunięciu kamienia. Nie może jeść boma straszby stan zapalny w pyszczku. Krwawa rana. Je tylko puszki i to rozdrobnione. W dodatku często i mało. Przez te pare dni zdążyła jednak przytyć i wygląda już noralnie tz chuda ale przypomina kota. Z zębami jest problem bo ma jakiś defekt który powoduje ogromny ból (coś jak odsłonięte szyjki zębowe u człowieka) i dochodzi do zapalenia . Więc mimo wyrwania tych 3 zębów problem może nawracać. A ona ma w tej chwili ok 5-8lat Teraz nie można podać jej jakiegoś leku na te dziąsła bo on źle wpływa na gojenie posterylkowe więc mam obserwować czy ten stan zapalny sam się nie cofnie po wyrwaniu chorych zębów i wyczyszczeniu kamienia. Jeśli się nie cofnie sam to za jakiś czas ma dostać zastrzyk. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jeżeli ktos moze nas wspomoc jakas karma lub bazarkiem bedziemy wdzieczni Quote
ŚWIAT Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Ależ ładna kicia.Niech tylko wyzdrowieje Quote
BUDRYSEK Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 ŚWIAT napisał(a):Ależ ładna kicia.Niech tylko wyzdrowieje z zabkami bedzie ciezko :( najwazniejsze zeby nabrała teraz sił i jakis domek sie trafił....chociaz wiem ze to nie realne :( Quote
BUDRYSEK Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Iskierka apetyt ma niesamowity ale jedzonko sprawia jej niesamowity bol :( Quote
ŚWIAT Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Budrysek, poproś Buster jeśli to możliwe aby pilnie założyła dla kotki wydarzenie na FB i podała konto na wpłaty. Będziemy udostępniać. Może się coś uzbiera. Quote
elu Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Zapraszam na bazarek na dt Budryska: http://www.dogomania.pl/threads/206394-Fili%C5%BCanka-zaparzacz-podk%C5%82adki-na-dt-Budryska-08.05 Quote
elu Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Zapraszam na ostatnie godziny bazarku dla podopiecznych BUDRYSKA! http://www.dogomania.pl/threads/211761-AMISU-VERO-MODA-H-amp-M-ETHEL-AUSTIN...-Ubrania-damskie-na-dt-BUDRYSEK-31.07-24-00 Quote
BUDRYSEK Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Iskierka przeprowadziła się na bdt do Hund :) Quote
Recommended Posts