Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Istar19']Sznaps jest bardzo ufny w stosunku do ludzi. na spacerach chce o do każdego podchodzić i podstawia głowę do głaskania...to chyba dobrze prawda? ..tylko nie należy brać go do pilnowania :D

Nie koniecznie.Sznapi może być świetnym stróżem! Psy ze schronu chcą mieć swojego ludzia dlatego są takie przyjazne,zmienia się to gdy mają swój dom,chyba że to "ciepłe kluchy".
Mieliśmy mixa sznauca średniaka z rottkiem z dużą przewagą rottka.Był dwa razy oddawany do schronu.Jak go wzieliśmy to przez prawie dwa lata radośnie witał opiekunkę ze schronu gdy spotykaliśmy ją na spacerach,później uznał,że już naprawdę jest nasz i przestał ją poznawać.

Sznapi to niezły cwaniak-próbuje przejąć ster w waszym zespole :lol:

Nie ma wolontariusza,który zająłby się Koksem i Kometą? W tym stanie to raczej nie będzie chętnych na nie.

Posted

Niestety Kometa i Koks mają jakąś chorobę skóry...może nużycę, badania nie dały jednoznacznego wyniku i nie mogą wychodzić...dlatego szukamy im domów tymczasowych, ale ciężko o taki domek bez innych psów :(

tutaj Koksik
http://www.dogomania.pl/threads/200843-KOKS-CHORY!-Pilnie-potrzebuje-domu-by-prze%C5%BCy%C4%87!?p=16623700#post16623700
i Kometa
http://www.dogomania.pl/threads/186503-Kometa-quot-gwiezdny-pies-quot-poszukuje-ciep%C5%82ego-k%C4%85ta?p=16621798#post16621798

Z tym pilnowaniem może masz rację....mimo to jakoś nie widzę Sznapsa np przy pilnowaniu jakiegoś magazynu czy coś...ogródek koło domu to może i by bronic zaczął :)

Posted

Koks i Kometa mieli opiekunów a raczej mają... ale dopóki nie wiadomo co im jest, nie mogą wychodzić na dwór w dniu wolontariatu...żeby nie zarazić innych:(
a żeby spamu nie było Sznapsiku trzymam mocno kciuki, choćby jeden z tych trzech dał ci tyle miłości co twoja opiekunka;)

Posted

Sznapi ma szansę na domek i potrzebuje wsparcia

Śledzę wątek Sznapsa od początku. Dzisiaj spotkaliśmy się w schronie. Jesteśmy zdecydowani na wzięcie Sznapsa. Mam nadzieję, że wszyscy się w domu dogadają.

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']Sznapi ma szansę na domek i potrzebuje wsparcia

Śledzę wątek Sznapsa od początku. Dzisiaj spotkaliśmy się w schronie. Jesteśmy zdecydowani na wzięcie Sznapsa. Mam nadzieję, że wszyscy się w domu dogadają.[/QUOTE]

Mam rozumieć, że to decyzja taka 100%-owa?:)

[quote name='wilczy zew']Biedne te psinki. Czemu Koks ma te szelki? Są ciasno zapięte![/QUOTE]

Szelki ma Kometa i nie są ciasno zapięte, poprostu tak wygląda, ale luźno je ma, bo jak zanosiłam psa to widziałam, że jej te szelki dość sporo zwisały, biedna znowu schudła :(

Posted

[quote name='kimiji']Super strasznie się cieszę:D:D

A kiedy będziecie państwo Sznapsika odbierać?[/QUOTE]

Najprawdopodobniej już w poniedziałek. Istar19 będzie mocno płakać, ale kolejne psy czekają

Posted

Bardzo się cieszę :multi:

ma pani rację...płakać będę na pewno...dobrze że mnie nie będzie kiedy będą go państwo zabierać...do żadnego psa nie przywiązałam się tak jak do mojego wilczka...już nie mojego :oops: mam tylko nadzieje że dogada się bez problemu z Państwa stadem...

i mam nadzieje że będę mogła liczyć czasem na jakieś wieści ;)

Tajga będzie smutna....ale na pewno znajdzie nowego przyjaciela...no i w końcu dom

Posted

Mam nadzieję, że z wszystkimi się dogada. O Tajdze zapomni szybko, czekają na niego w domu "urodziwie cioteczki będzińskie":diabloti:. Będzie mieszkał w mieszkaniu, ale ma zapewnione spacery i teren do wybiegania i ćwiczeń. Nasze "cioteczki" chodzą wyłącznie wokół komina i tylko przy ładnej pogodzie. Wiadomości oczywiście będę przekazywać, ale na dogomanii będę tylko pisać, jestem z pokolenia, które w szkole nie miało zajęć z komputera i na dodatek typowym "humanistą".Zdjęcia mogę przesyłać mailem lub na tel. kom. Ponieważ wolę jednak osobiste kontakty a że również mieszkam w Katowicach, to zapraszam do osobistych wizyt. Najważniejsze będzie dogadanie się z reszty stadem. Poprzedni pies był również owcą w przebraniu wilka i miał wręcz anielską cierpliwość do reszty stada.

Posted

To teraz tylko czekać do pon i trzymać kciuki z wszystkich sił by stadko się dogadało i Sznapik spokojnie przyjął zmiany w swoim życiu!
eh jak ja jutro dzieckiem się zajmę kiedy cały czas będę o Sznapsie myśleć -.-